Miért hittek az adatok egy utóéletben?

11

A "Saját énedben" az Adat egy kis lánygal beszél, akinek anyja meghalt. A lány azt állítja, hogy apja úgy véli, hogy az "Anya" olyan helyre került, ahol nincs betegség, nincs halál, stb. Nem emlékszem a pontos szavára, de nyilvánvaló, hogy utólagos életre / égre utal.

Az adatok elismerik, hogy a lány úgy gondolja, hogy ilyen hely létezik. De miért hiszne egy logikus, "hideg" android az immateriális életben?

    
készlet Molag Bal 07.08.2014 02:07
forrás

4 válasz

33

Az TNG: saját magadnak eredeti szkriptjének teljes árajánlata

GIA : She died about a year ago. (beat)
Father says that she went to a...beautiful place where everything is peaceful... where everyone loves each other... and no one ever gets sick. (beat)
Do you think there's really a place like that?

Data stares out the window at the stars for a long beat... drawn to them by something that he can't name.

DATA : Yes. I do.

Vegye figyelembe a további irányt.

Amnéziája miatt (ami a baleset hatásának köszönhető) nem tudja pontosan azonosítani azt a helyet, amelyre félig emlékszik, de úgy tűnik, elég egyértelműnek tűnik, hogy a Adatok nem utalva a Mennyországra, hanem valójában a Bolygók Egyesült Szövetsége és / vagy az USS Vállalat gondolkodik.

    
válasz adott 07.08.2014 02:15
forrás
3

Gia kérdése Gia megkérdezi az adatokat:

Gondolod, hogy van egy szép hely, ahol minden békés, mindenki szereti egymást, és senki nem fog megbetegedni?

Az adatok válasza:

Igen.

Nincs szükség teológiára ahhoz, hogy a számítógép elérje ezt a következtetést. Annak ellenére, hogy Gia utal a nagyokra, az Adatok válaszolnak a megkérdezett kérdésre.

Az adatok vagy úgy vélik, hogy egy ilyen (valóságos) hely létezhet, és ezért valószínűleg (aki nem tud egyetérteni az éjszakai égbolttal?), vagy ilyen példákat ismer. Ahol a kristálytiszta entitás jól hangzik, mintha jó illeszkedés lenne, feltételezve, hogy mindannyian odaérnek. Az "Igazság" epizódban lévő bolygó közeledik, ha nem bika szem. A "Saját Önt" varratok története, ami arra enged következtetni, hogy eszébe jut, hogy emlékszik a Fedre, ahogy Richard rámutat. Nem értek egyet, ez később nagyon rövid sorrendben teljes visszahíváshoz vezetne; feje bunkó és minden.

Gia kérdését "nem tisztázzák, mit kér". Úgy értette, hogy az anyám ott ment, amikor meghalt? vagy „létezik-e ilyen hely?”.

    
válasz adott 07.08.2014 06:14
forrás
1

A lehetőségen kívül, hogy az adatok valóban nem utólagos életre utalnak, hanem inkább más, prózaiabb, mennyeiebb csodákra, amelyeket a kozmosz utazásakor tapasztalt, azt is mondanám: "Miért nem?" Az adatok azt mutatják, hogy közvetlen bizonyítékok nélkül képesek kivonni az absztrakciókat. Tudja, hogy a történelem nagy részében az embereknek olyan tapasztalatai voltak, mint ez az utóélet, dokumentálják. Míg a vallás általában a Star Trek játékban van, ez még mindig egyértelműen jelen van bizonyos szempontból, és nincs bizonyíték arra, hogy valaha is elrontotta az utóéletet. Akkor miért ne higgyen benne, mint intelligens lény?

    
válasz adott 07.08.2014 14:59
forrás
1

Tudom, hogy technikailag ez egy megjegyzés. Nem tudok ellenállni annak a lehetőségnek, hogy idézzek a kedvenc szerzők közül, Clifford D. Simak.

Ezek a cserék a Simak projektpályájából származnak:

“The one question that must first occur to us is to ask ourselves if a robot is capable of love. Of loyalty, yes; of responsibility, yes; of logic, yes. But how about love? Can a robot actually love anyone or anything at all? The robot has no spouse, no children, no kin of any sort, no blood relatives. Love is a biological emotion. It should not be expected of a robot, nor should a robot expect to experience it. Because he has no one to love, a robot has no one to protect or care for - he doesn’t even have to worry about himself. With minimal repair and maintenance, he theoretically can live forever. He does not have the specter of old age to worry over. He does not have to amass a fortune to care for himself in his later years. In the way of personal relationships, he actually has nothing at all. Which leaves a big hole in his life, a lot of emptiness.”

“Perhaps,” said Tennyson, “he would not know about the emptiness. He would not be aware that he is empty.”

“That might be true if robots lived entirely by themselves, if they lived apart from biological beings. But they don’t; I don’t think they can. They’re hung up on humans; they must have their humans. And all these years, observing humans, they must realize, at least subconsciously, what they are missing.”

“So you think,” said Tennyson, “that, lacking the ability and opportunity to love, they turned to religion to fill the emptiness. But that makes no great amount of sense; religion is based on love.”

“You forget,” said Decker, “that love is not the only factor contributing to religion. There is faith as well. At times a very dogged faith, and a robot is so constituted that he could operate a long way on dogged faith alone. I would think that he could become, with very little effort, a fanatic that would put to shame any human zealot.”

és később a számítógép-pápa közönségében:

“You humans feel both love and hate,” said the Pope. “I can feel neither of them. I think that’s one up for me and my fellow robots. You have your dreams and I have mine, but my dream cannot be identical with yours. You have the arts - music, painting, literature - and while I am aware of these, while I recognize the function that they serve and the pleasure to be gotten from them, I cannot respond to them.”

“Holiness,” said Jill, “faith itself may be an art.”

“I do not doubt it,” said the Pope. “You may have put your finger on an important consideration. Yet you cannot say that robots are lacking in their faith and their hunger for the faith. It was that hunger which built Vatican and has carried us through a thousand years of searching for a more perfect faith. Could it be that there are many varieties, not of faiths, but of perfect faiths, of truthful and solid faiths?”

Talán minden érző lénynek szüksége van rejtélyre az életükben.

    
válasz adott 07.08.2014 22:26
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket