Hogyan helyettesíti a Multi-Weapon Fighting feat a kétfegyveres harcművészetet?

11

A Multiweapon Fighting program egyértelműen kimondja, hogy helyettesíti kétfegyveres harc a több mint két karral rendelkező lényekért. Mit jelent ez?

Gondoltam, és csak három igazi lehetőségre gondolok.

1.) Minden olyan esetben, amikor a „kétfegyveres harcot” említik, bármely, több mint két karral rendelkező teremtmény helyettesíti azt a szabályokban a „többfegyveres harcokkal”. Tehát a két fegyveres harchoz kapcsolódó összes vereség, képesség, szabály, stb. A többfegyveres harcokra vonatkozik, mintha ugyanaz lenne a mű, bármi legyen az „off-hand” utalás, amely az All off kézi fegyverekre utal. p>

2.) A játék egyszerűen helyettesíti a kétfegyveres harci játékot, és így a több mint 2 karral rendelkező lények nem tudnak kétfegyveres harcot venni, és inkább a többfegyveres harcot kell vennie. Hosszabbításként nem részesülhetnek a másik kétfegyveres verekedésből, mert mindegyiküknek kétfegyveres harcuk van, mint előfeltétel, amit nem lehet több, mint két karral rendelkező teremtmény.

3.) A játék helyettesíti a kétfegyveres harcokat az 1. példában leírtak szerint, azzal a kivétellel, hogy minden „off-hand” -re utaló képesség, vívmány stb. csak egy -re vonatkozik. lefordítva, vagy körben vagy általában.

    
készlet Zach 09.04.2014 03:13
forrás

5 válasz

13

Az első lehetőség

Véleményem szerint az első lehetőség a szabályok legvalószínűbb értelmezése, valószínűleg , amit a szerzők tettek, és a legjobb módja a dolgok futtatásának az asztalnál.

A Multiweapon Fighting pontosan ugyanaz, mint a kétfegyveres harc, ez csak több fegyvert ér. Tehát, ha több mint két fegyvered van, akkor a kétfegyveres harc helyett Multiweapon Fighting-t használsz, de pontosan ugyanaz a dolog.

A játék jobban működik, ha alapvetően úgy tesz, mintha pontosan ugyanaz a mű lenne; a megkülönböztetés csak azért történik, mert a kettő egy ilyen gyakori alapértelmezett, és a Multi általában szörnyűbb lények számára van fenntartva (bár rengeteg módja van ahhoz, hogy PC-ként férhessen hozzá).

    
válasz adott 09.04.2014 03:15
forrás
0

Ez az első lehetőség. A Multiweapon Fighting szabályai világossá tegye, hogy az egyik kéz az elsődleges kéz, és a többiek le vannak zárva a következő állítással.

(It has one primary hand, and all the others are off hands.)

Bármely más hely a szabályokban, hogy egy leosztott kezét említenek, például a következő kivonatban a Két fegyver elleni küzdelem szabálya (a Multiweapon Fighting referenciák), az off hand szabályai az összes leállított kezére vonatkoznak.

If you wield a second weapon in your off hand, you can get one extra attack per round with that weapon. When fighting in this way you suffer a –6 penalty with your regular attack or attacks with your primary hand and a –10 penalty to the attack with your off hand. If your off-hand weapon is light, the penalties are reduced by 2 each.

Mivel a fenti idézet a kétfegyveres harcműsor leírására íródott, csak egy különálló kézről beszél, de a Multiweapon Fighting feat leírása világossá teszi, mondván, minden más kéz le van kapcsolva, és kifejezetten hivatkozik a két fegyveres harci szabályra , hogy ha több karod van, többszörös leosztással is rendelkezhet.

    
válasz adott 18.04.2014 11:52
forrás
-1

2.) The feat simply replaces the two-weapon fighting feat, and thus creatures with more than 2 arms just can't take two-weapon fighting and must instead take multiweapon fighting. By extension, they can not benefit from any of the other two-weapon feats, because they all have two-weapon fighting as a prerequisite, which can not be taken by a creature with more than two arms.

Ez az opció helyesnek tűnik, ha szigorúan a szabálykönyvekre néz.

A több mint két kezével rendelkező lények számára a kétkezes harc helyett a Multiweapon Fighting-ot kell venni. A továbbfejlesztett Multiweapon Fighting helyettesíti a továbbfejlesztett kétfegyveres harcot, a nagyobb többfegyveres küzdelem helyettesíti a nagyobb kétfegyveres harcot, és a multidobilitás helyettesíti az Ambidexterityt.

A kétfegyveres és a többfegyveres fák különállóak. A kétfegyveres küzdelem előfeltételei, mint például a kétfegyveres védelem, világosan szólnak a kettős fegyverekről vagy a kétfegyveres harcokról, és ezekből a verésekből nem létezik többfegyveres egyenérték. Ennek eredményeként ezek a verekedések nem érhetők el a három karral rendelkező lények számára, kivéve, ha a házszabályok másképpen határozzák meg.

Az Epic Level Kézikönyv a nagyobb többfegyveres harcművészetben (69. o.) állapítja meg:

This feat replaces the Greater Two-Weapon Fighting feat for creatures with more than two arms (and functions identically to that feat if you have fewer than three arms).

Egyértelmű, hogy azonos módon működik-e, és ugyanaz a mű, és így a kétfegyveres harci előfeltétel helyettesítésére használható.

A javított többfegyveres harc és a nagyobb fegyverek elleni küzdelem a Savage fajok és az istenségek és a Demigodok szabálykönyvekben is megjelennek. A cikkek a Skip Williams kétkezes harci mechanikájáról nem említenek olyan lényeket, amelyek több mint két kar. A kidolgozás hiányában úgy érzem, a második lehetőség a helyes.

    
válasz adott 17.04.2014 15:39
forrás
-2

A RAW szerint a 2. lehetőség az aktuális helyes válasz. Ha egy teremtménynek 3 vagy több karja van, akkor nem veheti a két fegyveres harcot, és csak a Multiweapon Fighting Feat-t veheti fel. Egyetlen más súrlódás sem feltételezi a Multiweapon harcot, ami azt jelenti, hogy a legtöbb két fegyveres harc opció egyáltalán nem elérhető a 3 vagy több karral rendelkező lények számára.

Gyanítom, hogy az 1. lehetőség az volt, amit a szerzők szándékoztak, de nem olvassa el így, és megnyit egy csomó féregdobozot, mivel a későbbi verziók mindegyikét úgy írják, hogy egyetlen kéznél van. Például, ha a Multiweapon elleni küzdelem lehetővé teszi, hogy jogosult legyen a két fegyveres védelemre, akkor további védelmi előnyöket kap a 3. és 4. kar számára? Hogyan működik a két fegyver több mint két karral - legalább egy off-handrel vagy az összes leosztással?     

válasz adott 09.04.2014 03:21
forrás
-2

Van egy olyan megoldás (fajta), amely magában foglalja a 3,5 szabályra való visszatérést (amelyből Pathfinder fejlődött). Ezek megtalálhatók a itt a nem-epikus általános verziók részében.

Improved Multiweapon Fighting [General]
Prerequisites: Dex 15, three or more arms, Multiweapon Fighting, base attack bonus +9.
Benefit: In addition to the single extra attack a creature gets with each extra weapon from Multiweapon Fighting, it gets a second attack with each extra weapon, albeit at a -5 penalty.
Normal: With only Multiweapon Fighting, a creater can only get a single attack with each extra weapon. Special: This feat replaces the Improved Two-Weapon Fighting feat for creatures with more than two arms.

Amellett, hogy:

Greater Multiweapon Fighting [General]
Prerequisites: Dex 19, three or more arms, Improved Multiweapon Fighting, Multiweapon Fighting, base attack bonus +15.
Benefit: The creature may make up to three extra attacks with each extra offhand weapon it wields, albeit at a -10 penalty on the third attack with each weapon.
Special: This feat replaces the Greater Two-Weapon Fighting feat for creatures with more than two arms.

Ennek következtében logikusan következik, hogy a két fegyvervédelem esetében az MWF a TWF minden példányát helyettesíti a leírásban. A legközelebbi összehasonlítás, amire gondolok, az olyan archetípusokra vonatkozik, amelyek bizonyos képességeket módosítanak, mint például az Alchemist-nak a Bármiért.

A további kutatások során azonban megállapítottam, hogy a Paizo kiadta a Multiweapon Defense verzióját ( Megtalálva ), amely azt hitte, hogy valójában nincs Pathfinder, csak úgy, hogy hozzáférjenek a TWF lánchoz azokhoz a lényekhez, amelyek 3 vagy több karral harcolnak.

Ha azonban meg szeretné adni egy MWF progressziót a TWF cseréjéhez / kiegészítéséhez, megtalálható a itt , de 3.5-ös anyagra van szükség.

    
válasz adott 13.04.2014 11:32
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket