Hogyan alakítható ki a zóna, a radar mozgásérzékelő érzékeli?

9

A fürdőszobában lévő fényt egy radar mozgásérzékelő vezérli. Az az elképzelés volt, hogy a radar alapú érzékelők a lámpa belsejében rejtve maradhatnak, és így láthatatlanok lehetnek (így nincs érzékelő, nincs kapcsoló, csak a lámpa látható). Sajnos, mivel ez egy kis fürdőszoba, és néhány fala gipszből készül, a radarérzékelő a folyosón is mozgást észlel, és a fényt minden alkalommal elfordítja.

A radar mozgásérzékelő érzékelési zónája valamilyen módon alakítható-e? Mivel az érzékelő a mennyezeten található, az érzékelőkúp szűkítése tenné a trükköt. Sajnos, az eszköz maga csak a fény időtartama, a maximális sötétség szintje ellen irányít, amikor az aktiválódik, és az érzékelő érzékenysége (ez egy kis értékre állítva segít egy kicsit, de kényelmetlen, mert bonyolult kézzel táncolnia kell ahhoz, hogy a ismét visszatérjen a hosszabb WC-ülésekre ... és néha észleli az embereket a folyosón).

Megpróbáltam kúpot készíteni az alumínium konyhai fóliából, de úgy tűnt, hogy egyáltalán nem működik. Egyéb ötletek?

    
készlet Gregor Petrin 28.12.2012 07:59
forrás

4 válasz

1

Azt hiszem, az a stratégia, hogy az alumíniumfólia kúpját helyes úton tette, de az anyagválasztása nem volt. Gondolj arra, mi történik, ha különböző anyagokat helyezsz a mikrohullámú sütőbe. Papír, üveg, kerámia: nincs hatás, ezek hatástalanok lesznek. Alumínium fólia: nem kívánt következmények, ne használja. Aztán fontolja meg, hogy miként készül a mikrohullámú sütő. Lényegében az ablakot készíted (ami egy személyablak, egy érzékelőablak negatív képe). Ez egy földelt fémháló vagy hab használatát sugallja. A NYC-n belül a SpyStore réz-nikkel hálós szövetet értékesít nem-rendezett célra. Ön is képesnek kell lennie arra, hogy az öntapadó EMI / RF árnyékoló habot különböző ipari beszállítóknál, például a McMaster-Carrnál találja. Bármely anyagot földre akarja vezetni. Ezzel a módszerrel elkezdhetem az érzékelő teljes letiltását (földelt fémhálóval vagy habbal.) Ezután nyissa ki a kis nyílást a folyosó ellenkező irányában. Növelje a rekesznyílás méretét, amíg a funkcionalitás nem a kívánt. Használjon fehér, öntapadós papírcímkeszeretet, amely kicsit nagyobb, mint a maszkolóanyag, hogy az érzékelőt minden fehér megjelenéshez visszajuttassa, ha ez fontos.

    
válasz adott 29.09.2018 07:57
forrás
1

Ez egy kicsit nehéz. Elméletileg potenciálisan megváltoztathatja az antennát, és megváltoztathatja a sugárzási mintát, de mérnöknek kell lennie, hogy tudja, mit változtat és hogyan.

Néhány ilyen, az RS-től hasonlóan igazodik az orientációhoz és az érzékenységhez:

link

Akkor ilyesmi nem módosít, de úgy tűnik, hogy szinte minden irányban lefedett.

link

Tehát a padlólistától függően előfordulhat, hogy lefedettséget mondhat a külső vagy hasonló jellegűek között, amelyek működhetnek?

link

Egy másik állítható.

A probléma az, hogy a mikrohullámú sütő behatolhat, és ha megnézed a sok ilyen tulajdonságot, akkor nagy területet fedezhetnek fel. Lehet, hogy valamilyen módszert alkalmazhatunk a falakra, legyen az vezetőképes festék, háló, fémlemez stb. Nagyon sok erőfeszítés szükséges, ha egy érzékelő körül dolgozunk.

Ez egy kis probléma, egyes PIR-ek megváltoztathatják a tájékozódást és / vagy a tükrök vagy a lencsék egy részének maszkolására szolgálnak, hogy az érzékenység mellett módosítsák a lefedettségi mintát.

    
válasz adott 12.08.2016 10:28
forrás
0

A probléma az, hogy még akkor is, ha a fólia kúp megváltoztatta a sugárzási mintát a mikrohullámú antenna az érzékelőben úgy, hogy az ne továbbadja az energiát a fal irányába, a másik mikrohullámú energia pedig a szobában van tükröződniük kell a felszínen, melyeket megüt (és néhány elnyel, vagy áthalad, ezek a felületek). Ez egy fürdőszoba, így valószínűleg tükrök vannak, és a mikrohullámokat ugyanolyan jól tükrözik, mint a látható fény, ami növeli a problémát.

Előfordulhat, hogy jobb, ha a radarérzékelőt PIR-alapú foglaltságérzékelővel helyettesíti, különálló kapcsolóval vagy a lámpatest részével. Ha nem akarja módosítani a vezetékeket, akkor adapterkészletek állnak rendelkezésre, és én is elkezdtem lásd az izzókba beépített PIR-eket .

    
válasz adott 28.12.2012 18:24
forrás
0

Az olcsó mikrohullámú felhasználási érzékelőt használom

link

Hasonló, de költségesebb ajánlatok vannak. Ez csak 180 fokos érzékelési szöggel rendelkezik. Egy rétegelt fából készült válaszfalra szereltem, és nem reagál a fal másik oldalára mozgó emberekre.

    
válasz adott 17.03.2018 19:32
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket