Mi a helyes válasz a "Check, Savings vagy Credit" számára egy külföldi kártyára Ausztráliában?

39

Néhány nappal ezelőtt meglehetősen szégyenlős voltam, amikor az a személy, aki egy repülőtéren egy kávézóban szolgált, megkérdezte a "Check, Savings vagy Credit" -t, amikor átadtam (külföldi / külföldi kártyámat), hogy fizessem egy sokat -szükséges kávé. Valójában többször is megkértek nekem, hogy még dolgozzam ki, amit kérdeztek (jetlag + accents = fun!), És még mindig nem vagyok biztos benne, hogy mit nyomtak, amikor azt mondtam: "umm, mastercard?", De működött. .. Azóta megtaláltam a legtöbb kártyakezelőt vagy személyzetet, aki ugyanazt a kérdést kérdezte meg, amikor fizetett.

Valaki, aki nem Australian kiadott kártyát tart, mi a helyes válasz?

(Azt hiszem, a Hitelkártyára válaszolok "Credit" -re, de jó lenne megerősíteni, aztán nem Australian Debit kártyák és előre fizetett / előre betöltött kártyák is szerepelnek. !)

    
készlet Gagravarr 20.12.2016 06:18
forrás

7 válasz

51

Az értékesítési pontokon a check és a megtakarítások tranzakciókat a belföldi EFTPOS betéti kártya rendszer. Tudom, hogy csak helyben kibocsátott betéti kártyákat fogadnak el.

Hitel tranzakciókat a megfelelő nemzetközi kártyarendszeren (Visa, Mastercard, stb.) keresztül kell feldolgozni. A neve ellenére a rendszer keretében kibocsátott betéti és hitelkártyákat is elfogadják.

    
válasz adott 20.12.2016 11:03
forrás
9

Attól függ, hogy ki a kártyát. Az USA-tól kiadott Visa / MasterCard márkájú betéti kártyákat vagy az általuk hívott csekkkártyákat USA-n kívül hitelkártyákként kell feldolgozni (kivéve az ATM-eket).

Néhány ázsiai rendszer, amelyet észrevettem (az Egyesült Államok által kibocsátott betéti kártyáim használatával), kérje a "csekk, megtakarítás vagy hitel" más kérdéseket: "aktuális, megtakarítás vagy hitel". ha ezt megkérdezték. ATM-en választom ki a helyes bankszámla-típust, de egy POS-rendszeren mindig választom a hitelt. Nem tapasztaltam ugyanazt a lekérdezést a hitelkártyáim használata során.

    
válasz adott 20.12.2016 06:53
forrás
7

Biztos vagyok benne, hogy a kívánt válasz a Credit.

A főbb hitelkártya-hálózatok (vízum és mastercard) világszerte eléggé jól működnek. A betéti kártya hálózatok viszont inkább lokalizáltak. A világméretű, betéti kártyák kibocsátóinak a Visa vagy Mastercard-szal való együttműködése lehetővé teszi, hogy a betéti kártyájukat hitelkártya formájában feldolgozzák.

Tehát, ha külföldi bankkártyáját használja, általában azt szeretné, ha hitelkártyával kezelné.

    
válasz adott 20.12.2016 14:49
forrás
3

A forgatókönyvben azt mondanám, hogy "Hitel", de úgy gondolom, hogy többnyire csak akkor számít, ha több fiókja van a kártyához kapcsolva: lehetővé teszik, hogy válasszon.

    
válasz adott 20.12.2016 15:45
forrás
1

Egyes bankok és azok ATM-ek nem tudják megmondani, hogy milyen típusú fiókhoz kapcsolódik a kártya, ezért megkérdezik.

Ugyanaz a kérdés volt több külföldi ATM-en. Az Egyesült Királyság által kiadott használat során az „ellenőrzést” választva a VISA betéti kártya a várt módon működött. A VISA hitelkártyám használatakor tehát a „Hitel” opciót választottam.

    
válasz adott 12.10.2017 18:42
forrás
0

Kínában használt ATM-ek hasonló kérdést tettek fel nekem az európai MasterCard (csak egy fiókhoz kötve) beillesztésekor.

Ez lehet anekdotikus, de próbáltam mindháromat, mindannyian dolgoztak, és nem láttam különbséget a banki kimutatásomban. A hüvelykujj-szabályt mindig az első és a második másodperc ellenőrzésére ajánlom.

    
válasz adott 21.12.2016 08:04
forrás
0

Egy másik adatpontként az Egyesült Államokban és azokban az országokban, ahol a kérdést feltették, két USA által kibocsátott debit (nem hitelkártya) kártya működik legjobban az "Ellenőrzés" használatával.

    
válasz adott 11.10.2017 19:11
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket