A Niagara-vízesésről NYC-re és NYC-ből Brüsszelbe, kanadai vízummal

4

A 3 hónapos szakmai gyakorlatomat Montrealban, Kanadában végzem. Mielőtt hazamegyek, meg akartam látni Torontót és New Yorkot; itt az én tervem:

  • Montrealból Torontóba való utazás (vonattal)
  • Töltsön 3 napot Torontóban
  • Menj Torontóról Niagara-vízesésre (vonattal)
  • A Niagara-vízesésről menjen New Yorkba (síkon)
  • 3-4 nap eltöltése NYC-ben
  • Repüljön NYC-ből Brüsszelbe

Belga állampolgár vagyok, munkaszüneti vízummal Kanadában. Ez a jelenlegi vízummal lehetséges, vagy külön programra kell jelentkeznem? És ha ez nem lehetséges, mi a többi lehetőségem?

Köszönjük előre a válaszokat.

    
készlet Nicolas Decroos 30.11.2016 20:50
forrás

1 válasz

4

A kanadai vízumnak semmi köze az Egyesült Államokba való belépéshez. Kanada nem érdekli, hogy mikor megy, amikor elhagyja, és amennyire tudom, az Egyesült Államok nem nyújt különleges belépési jogokat a kanadai vízum tulajdonosoknak.

Belga állampolgárként az vízummentességi program alapján léphet be az Egyesült Államokba az idegenforgalom vagy az üzleti élet számára akár 90 napig; a javasolt útvonala minden bizonnyal megfelel.

Nem szükséges semmit előre tenni. Ha azonban ESTA -ra jelentkezik, csökkentheti az amerikai határon végzett papírmunka mennyiségét. A linkről :

Do I need to apply for ESTA if... I am a citizen of a VWP country and am visiting the U.S. from Canada or Mexico?

If you are a citizen of a country that participates in the Visa Waiver Program (VWP), and you enter the U.S. by land from Mexico or Canada, ESTA is not required. If you do not have ESTA, you will be required to complete the paper I-94W form and proceed through a manual entry process at the land border crossing. If you have an approved ESTA when entering the U.S. at a land border crossing, you will not be required to complete the paper I-94W form and your entry process is expedited. However, if issued, you should return your green I-94W card upon departure from the U.S. If you are arriving by air or sea, you do need to apply for ESTA.

    
válasz adott 30.11.2016 21:17
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket