I Eurus szerepel a könyvekben?

9

A BBC Sherlock, 4. évad, 3. szakasz A végső probléma alatt megtudjuk, hogy:

Sherlock and Mycroft have a sister called Eurus, which means "the god of east wind"

Ezt a nevet A. C. Doyle eredeti történetében említik? Milyen összefüggésben?

    
készlet vojta 17.01.2017 12:29
forrás

2 válasz

13

Az eredeti könyvekben nem, soha nem említenek egy nővér. Egy nagyon körforgalmi úton azonban az eredetének magjait a könyvek tartalmazzák.

A Doyle könyveiben említett egyetlen testvér Holmes testvére, Mycroft , aki megjelenik a "A görög tolmács kalandjával" , "A végső probléma", és a "Bruce-Partington tervek kalandja", és az "Üres ház kalandjával" említik. A könyvekben ugyanaz a karakter jelenik meg, mint a TV-sorozatban - egy magas rangú kormánytisztviselő, aki részt vesz a kormánypolitika számos aspektusában.

A legközelebbi említés az "Eurus" -ról (a nővér neve a TV-műsorban) a " Utolsó íjjában jelenik meg" ", megjelent 1917-ben (1914-ben). A történet vége Holmes-nek, aki az első világháború előestéjén fordul a doktor Watson asszisztenséhez:

"There's an east wind coming, Watson."

"I think not, Holmes. It is very warm."

"Good old Watson! You are the one fixed point in a changing age. There's an east wind coming all the same, such a wind as never blew on England yet. It will be cold and bitter, Watson, and a good many of us may wither before its blast. But it's God's own wind none the less, and a cleaner, better, stronger land will lie in the sunshine when the storm has cleared."

A görög mitológiában az Eurus volt a keleti szél istene, az egyik négyirányú Anemoi vagy a Wind- Istenek. A könyvekben a „keleti szél” metaforája volt a világháború által elszenvedett pusztításnak. Úgy tűnik, hogy a TV-műsorban 'Eurus' , egy másik keleti szél, amely hasonló jellegű megsemmisítést eredményezett.

A kapcsolat a "The Lying Detective" (4x02) záró jeleneteiben is hivatkozik, ahol John Watson elkezdi felismerni, hogy terapeuta nem az, aki úgy tűnik:

J: Who are you?

E: Isn't it obvious? Haven't you guessed? I'm Eurus.

J: Eurus?

E: Silly name, isn't it? Greek. Means "the east wind". My parents loved silly names, like Eurus... or Mycroft... or Sherlock.

E: Oh, look at him. Didn't it ever occur to you, not even once, that Sherlock's secret brother might just be Sherlock's secret sister?

    
válasz adott 17.01.2017 12:56
forrás
6

Nem

Az Eurus (vagy az euró) egy teljesen új alkotás, amely kifejezetten a sorozathoz készült, bár a kezdetektől fogva „tervezett” volt.

Stephen Moffat Metro.co.uk

Steven Moffat: ‘We made and, thank God, cut a reference in [series one] episode The Great Game a long time ago where Mycroft is explaining he is smarter than Sherlock, and then Mycroft goes onto say, ‘My sister of course..’ and then gets cut off.

‘It was just a joke, just a passing thing. Thank God we cut that, because we could keep the secret a bit longer. The madness, that we thought would never sustain, of hinting that Sherlock’s got a brother and then pulling, frankly, in the circumstances, the only twist you can – which is it’s actually Sherlock’s sister.’

Mark Gatiss társszerzője Telegraph.co.uk

But the idea for the character began much earlier, as Gatiss – his co-writer – explains. "It started as a joke years ago there was going to be a line in the first season where we were sketching in the Holmes family," he told Radio Times. "But we thought we won't do too much, and thank God we didn't, because it has given us this place to go."

    
válasz adott 17.01.2017 12:52
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket