Schengen kettős állampolgár, nem rezidens + Ausztrália felesége 6 hónapos látogatás?

4

Mivel az ausztrál-schengeni térség kettős állampolgára, akinek az ausztrál egyetlen állampolgár felesége van, lehetséges, hogy a házaspár több mint 90 napig látogasson el a schengeni térségbe ott, hogy ott tartózkodik?

Felülvizsgálom a a nem EU-n belüli schengeni vízumot uniós polgár házastársa link EU-s állampolgár nem uniós házastársa - látogat az EU-ban vízum nélkül? , de nem látok választ erre a kérdésre.

    
készlet chx 01.02.2017 09:46
forrás

1 válasz

2

Igen, mindaddig, amíg elválasztja a "tartózkodási hely megszerzését" a "tartózkodási kártya megszerzésétől": ha egynél több 90 napot kíván tölteni bármely országban, akkor szigorúan a tartózkodási kártyát kérik abban az esetben ország. Az, hogy ez valóban lehetséges, az országtól és attól függ, hogy mennyi ideig maradnak a 90 napnál tovább. Bizonyos esetekben azt mondhatjuk, hogy ne aggódjanak a tartózkodási kártyával kapcsolatban, ha például 100 napig tartózkodnak.

Ha legfeljebb 90 napot szeretne eltölteni bármely országban, nincs szükség tartózkodási kártyára.

A tartózkodási kártya be nem tartásának következményei az országtól is függnek, de semmiképpen sem lehetnek rosszabbak, mint a bírság. Valószínűleg jó ötlet, hogy mérlegeljük a negatív következményeket a tartózkodási kártya alkalmazásának előkészítésének költségével.

Franciaországban például nincs tényleges bírság; ehelyett, ha a házastársak Franciaországban 90 nap múlva felfedezték őket, azt meg kell mondani, hogy tartózkodási kártyát kapjon, és a pályázati díj 25 euró helyett 340 € lesz. De ha a házaspár hamarosan távozik, a házastársnak nem kell igazán jelentkeznie a kártyára. Így működik a szüleim számára: Mikor elmegyek, anyám több mint 90 napot töltött a schengeni térségben, és aztán úgy látják, hogy az EU állampolgára házastársa, és kitörték őt.

Egy konkrétabb válasz megadásához pontosabb útvonalra lenne szükség, mivel az adatok az országtól függenek.

Ne feledje, hogy a „tartózkodási kártya” kifejezés helyett a „tartózkodási engedély” kifejezés, mert arra szolgál, hogy dokumentálja azt a jogot, amelynek forrása az uniós jogban van, nem pedig a bevándorlási hatóságok engedélyével. Ennek az a következménye, hogy ha adminisztratív eljárásuk nem eléggé mozgékony ahhoz, hogy kezelje a 90 napnál hosszabb tartózkodást, akkor nem tilthatja meg, hogy 90 napnál hosszabb ideig tartózkodjon.

    
válasz adott 01.02.2017 10:55
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket