Meg kell felszerelni a kivezetődobozt?

1

Szeretném tudni, hogy egy másik csatlakozóaljzatból levezethető-e egy vezetékes vezeték, amely a padlón a nem-szerelt aljzathoz vezet, ez hosszabbítónak tekintendő.

    
készlet scott charters 07.05.2018 14:55
forrás

3 válasz

3

"Drót", ugye? A Romex NM / UF / SE / MH / bármilyen többvezetős épületkábel ki van zárva a kérdésből. Ez nem rugalmas, és védett helyeken, például falak, szarufák, földalatti vagy csővezetékekben való mozgás céljából készült. A rugalmas vezetékhez egyáltalán nem használható .

Még akkor is, ha helyes kötésű van, akkor nem engedélyezheti, hogy hosszabbítókábeleket kézalkalmazással és néhány kábellel vigyen fel. Pontosabban, a 400.8 tiltja a rugalmas zsinórokat

 • Used as substitutes for the fixed wiring of a structure.
 • Run through holes in walls, structural ceilings, suspended or dropped ceilings, or floors.
 • Run through doorways, windows, or similar openings.
 • Attached to building surfaces.
 • Concealed by walls, floors, or ceilings — or located above suspended or dropped ceilings.
 • Installed in raceways, except as permitted elsewhere in the NEC.
 • Used or installed in a manner that unduly exposes them to physical damage.

400.7 kivágja azokat a kivételeket, amelyekben rugalmas kötéleket használhat:

 • Pendants [210.50(A) and 314.23(H)] if the cords are identified for pendant use in Table 400.4.
 • Wiring of luminaires as allowed by 410.24(A) and 410.62(B).
 • Connection of portable luminaires, portable and mobile signs, or appliances as allowed in 422.16 [400.7(A)(3), but when used with attachment plugs [400.7(B)].
 • Elevator cables.
 • Wiring of cranes and hoists.
 • Connection of utilization equipment to facilitate frequent interchange [422.16], but only when used with attachment plugs [400.7(B)].
 • Prevention of the transmission of noise or vibration [422.16].
 • Appliances where the fastening means and mechanical connections are specifically designed to permit ready removal for maintenance and repair, and the appliance is intended or identified for flexible cord connections [422.16], but only when used with attachment plugs [400.7(B)].
 • Connection of moving parts.
 • Where specifically permitted elsewhere in the NEC.
    
válasz adott 07.05.2018 17:53
forrás
0

Úgy gondolom, hogy hosszabbítónak kell tekinteni, az egyik végén egy férfi csatlakozóra van szüksége (hordozhatónak kell lennie). Egy másik aljzatba vagy egy csatlakozódobozba történő bekötés jobban hasonlít egy állandó rögzítőeszközhöz, így a megfelelő telepítési kódot kell követnie ahhoz, hogy hol telepíti ezt.

Ez azt jelenti, hogy a 2017-es NEC lehetővé teszi, hogy a "rugalmas kábel" -hez csatlakozó üzletek:

314.23 (H) Pendant Boxes. An enclosure supported by a pendant shall comply with 314.23(H)(1) or (H)(2)

(1) Flexible Cord. A box shall be supported from a multiconducter cord or cable in an approved manner that protects the conductors against strain, such as a strain-relief connecter threaded into the box with a hub.

Ez azonban a lógó szerelvények összefüggésében van. A javasolt telepítés nagyobb problémája a a kábel vezetése a padlón - a lábszár forgalomnak van kitéve, ami veszélyt jelentene és kopást okozhat. Nem találtam semmilyen jóváhagyott példát erre a forgatókönyvre az NEC-ben.

    
válasz adott 07.05.2018 16:10
forrás
0

Ez a @CactusCake mellett van. Először is, ha egy konnektorba vezet, akkor definíció szerint nem lehet hosszabbító. Másodszor, mivel egy épület belső áramköréhez van csatlakoztatva, meg kell felelnie, és a vezetékrendszer részeként jóvá kell hagynia.

Mivel nem adott meg egy adott típusú anyagot, nem tudok közvetlen választ adni arra, hogy megengedett-e, de az Ön által használt anyag megtalálható a NEC „Hálózati módszerek és anyagok” 3. fejezetében. . Tegyük fel például, hogy a vezetékekhez NM típusú kábelt szeretne használni. Ezután a 334.15. Cikk (B) bekezdésének „A fizikai károk elleni védelem” címre hivatkozunk, és nem láthatod, hogy nem használhatod ezt az anyagot.

Harmadszor ellenállok minden olyan módszernek, hogy az élő áramköröket csak egy padlón feküdtem, amely sérüléseknek és egyéb veszélyeknek van kitéve. Véleményem szerint egyszerűen nem biztonságos telepítés.

Remélem, ez segít.

    
válasz adott 07.05.2018 17:31
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket