Az légkondicionáló kompresszor nem működik

1

Az otthoni légkondicionáló / fűtőberendezésem csak a környezeti hőmérsékletet fújja a szellőzőnyílásokon, nincs hőmérsékletváltozás az egységen keresztül. Megvizsgálva, a kondenzátor ventilátor forog, mint a párologtató ventilátor (mivel a levegőt a szellőzőnyílásokból érzem). Furcsa zajt hallok, amit feltételezem, hogy a kompresszor, és a házamban lévő lámpák elhalványulnak, amikor a zaj előfordul.

Itt van egy videó erről: link . A "hum" bekövetkezésekor a lámpák elhalványulnak.

Nincsenek eszközök a hűtőközeg nyomásának ellenőrzésére, de kényelmes vagyok az elektromos készülékekkel. Érdemes-e megvizsgálni a kondenzátort, vagy valószínűleg más problémák is vannak?

Van egy Goodman csomagolt egység / RTU modell PHKJ042-1. Nincs megszakító, a kerékpározásnak nincs hatása.

    
készlet Jeff 11.03.2018 01:08
forrás

1 válasz

1

Gyanítom, hogy nincs megfelelő teljesítménye, és esetleg egy kondenzátor is ki van kapcsolva.

Egy pár megfigyelést fogok közölni a videóddal kapcsolatban, így olvass tovább.

Megnézem a videohivatalodat, és figyelte a SLOW mozgó kondenzátorventilátort, és én is hallottam a BUZZ-t.

Ami a kondenzátor ventilátort illeti, úgy tűnik, hogy a RUN áramkör nincs bekapcsolva - ez lehet a páros dolog, attól függően, hogy a motor hogyan van vezetve - és ha 220V. A Capacitor futtatása rossz lehet. Azonban gyanítom, hogy van egy BAD fázisa, amely táplálja az AC egységet. Ennek oka az, hogy a kompresszor sem fut.

Kérjük, ellenőrizze, hogy az áramköri megszakítója ki van-e kapcsolva - ellenőrizze a kondenzátor egység termináljain. L1 és L2, L1-N (115V), L2-N (115V), L1-G (115V), L2-G (115V), L1-L2 (230V). Gyanítom, hogy a megszakítónak nagy ellenállása van, vagy nem táplálja a tápellátást, vagy nagyon kevés energiát biztosít - a kondenzátor mérésekor nézze meg, hogy melyik vonal (L1 vagy L2) DROPS, amikor elindítja a készüléket. Ez azt fogja mondani, hogy a megszakító melyik oldala rossz, vagy esetleg a kontaktorod, akkor ellenőrizze a kontaktor mindkét oldalát, miközben ezt az ellenőrzést végzi (a kontaktor csak akkor húzódik be, amikor a kompresszor elindult) Kontaktor T1 és semleges, T2 és Semleges - mindkét félnek meg kell győződnie arról, hogy van-e rossz kontaktora vagy rossz megszakítója.

Ha a panel burkolatában található bekötési rajzról képet adhat, amely óriási segítséget nyújt. Aztán tudni fogom, hogy a motor miként van konfigurálva az indításhoz, vagy sem.

A kondenzátor ellenőrzése során (mindig ügyeljen arra, hogy az áramütést megelőzően hajtsa végre őket, mert áramütést okozhat, vagy megdöbbent.) A közös és a Herm vagy a ventilátor közötti csavarhúzó használatával (csak a csavar szigetelt részének kezelése esetén) illesztőprogram).

Ha a mérő nem ellenőrzi a Farads-t, akkor tesztelheti a készülék kondenzátort, amíg az egység "fut" - jól van az Ön esetében.

Mérje meg a motor aktuális áramát (amper) a kondenzátorból kilépő tekercsből (herm vezet és a ventilátor vezeték), és szorozza meg 2652 [USA-ban 60 Hz-es számokban], majd osztja ezt a számot az általad mért feszültségre a kondenzátort. Ez azt fogja mondani a Faradoknak, hogy a kondenzátornak meg kell egyeznie a kondenzátorral, vagy legalább 5% -kal kell rendelkeznie, néha 10% -a lehet a kondenzátor minőségétől függően.

Az elvégzett mérésekkel; ha azt feltételezné, hogy a kondenzátora működik, akkor azt találná, hogy melyik áramot kell várnia az említett tekercselés Herm-jén (sárga a diagramod szerint) és a Fan (barna a diagramod szerint).

A ventilátoron végzett mérésekből 1 amperes pszeudo értéket használtam a tekercsen a számmal, amit a ventilátor kondenzátor értéke 106 UF, de az 5 UF kondenzátor tipikusan megfelelő méretű a ventilátor motorhoz. (1 AMP * 2652) / 25VAC = 106 UF látható, hogy az általam használt áramkör körülbelül 21-szer túl magas, így 1/21 = .0476 - Biztos vagyok benne, hogy túl alacsony az aktuális húzás a motor elindításához - így Gyanítom, hogy a kondenzátor rossz.

A HERM-en (Compressor Side) ugyanazt a képletet használva mérése 240V volt Tehát csak egy kis AMP (1 AMP * 2652) / 240VAC = 11,5 UF értéket feltételezve a kondenzátornak 50UF-nek vagy körülbelül 4,7-szer nagyobbnak kell lennie, mint amit a pszeudo értékünk ad nekünk. Tehát, ha egy Amp Meter-rel mértük, hogy a kompresszor körülbelül 4,5 ~ 5,0 Amper-et rajzolt azon a tekercsen (sárga vezeték, amely a Kondenzátorból a kompresszorba megy), akkor az adott oldalon lévő kondenzátor működik.

Mivel a kondenzátor kidudorodik, gyanítom, hogy legalább a kondenzátor sikertelen volt, különösen a mérések miatt - tudom, hogy a ventilátor oldala nem működik, ha ez valóban a mérő ventilátor oldala.

Most gyanúm van az általam adott olvasmányokról. Ha talán összekeveredtél, és visszafelé szerezted őket .. ~ 25V volt a HERM oldalon, és 240V volt a ventilátor oldalán, a ventilátor oldala működne és a kompresszor oldala nem működik. Rossz kondenzátor.

50UF legyen a kompresszor oldala és 5UF legyen az AC ventilátor oldala. Az Ön részének száma, ha a keresés helyes, a következő: PPS550440RD; A Dual 50UF & A 440 VAC-ra becsült 5UF-os érték jól fog működni. Amíg a képben lévő kondenzátor 370V, a magasabb feszültségű 440VAC egy kicsit nagyobb, és a helyzet megköveteli .. 370V jellemző egy 220V-os áramkörben itt a képlet 1,56 * 220V = 343 VAC, azonban a mérésedet 240 V-os, ami 1,56 * 240 V = 374 VAC, és ez az OVER a kondenzátor minősítése felett, és ezért valószínűleg egy darab után sem dolgozott. Tehát kapjon egy 440CVAC vagy akár 470 VAC értéket.

    
válasz adott 11.03.2018 22:21
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket