Hogyan hajtja végre a propellert a hajtómű? [másolat]

2

Néha összezavarodtam, mert különböző elméleteket hallok arról, hogy a hajócsavarok milyen erővel járnak.

  • Az egyik az, hogy a propeller visszahúzza a levegőt a tolóerő biztosításához.
  • Egy másik megoldás, hogy a pengék emelést hoznak létre, ami nagy nyomást biztosít a penge mögött, és a gépet előre mozgatja.

Csak ez az igaz, vagy mindkettő? Mert srácok ugyanolyan módon állítanak elő a tolóerő, de nekem a két útja az, hogy zavarom. És miért kell a propellernek emelnie, ha csak gyorsítja a levegőt a tolóerő érdekében. Ez a kérdés az én fő zavarom.

    
készlet Ethan 14.09.2015 13:59
forrás

4 válasz

14

Ugyanaz a dolog, csak a szempontot változtatja meg, lásd Newton harmadik jogát : minden műveletnél egyenlő és ellentétes reakció van, azaz a tolóerő létrehozása érdekében a motornak vissza kell tolnia a levegőt. A levegő visszafelé tolása azt jelenti, hogy a levegő előre tolja a levegőt, és ez a légcsavar lapát referenciarendszerében emelő.

    
válasz adott 14.09.2015 14:15
forrás
4

A leírt két módszer a ugyanaz :

  • A légcsavar megnyomja a levegőt, ha a repülőgépről (vagy propellerről) néz.
  • A légcsavar magas nyomást hoz létre, ha referenciakereten van a repülőgépből.

Mindkettő egyenértékű, és leírható, hogy mi történik.

    
válasz adott 14.09.2015 16:20
forrás
0

Ha úgy gondolja, hogy az egyik propellerlapát szárnyként van, segíthet megérteni. Körbefut, mozgatja a levegőt a penge mindkét oldalán. A szárnyat a SAME-hez vezetik. A felső felületen, amely a repülőgép előtt van, a légáramlás alacsonyabb nyomást okoz. Ez a negatív nyomás ugyanúgy szívja a repülőgépet, mint a szárny fölötti negatív nyomás, ami a sík emelését eredményezi.

Ilyen módon gondolkodva is segít a P-faktor megértésében.

    
válasz adott 14.09.2015 22:23
forrás
0

Amikor folyadékokról és nyomásfokozatokról gondolok, visszamegyek Newton első és második törvényeire. A folyadék csak nyomásgradiens jelenlétében gyorsulhat, és ha van egy nyomásgradiens, akkor gyorsulásnak kell lennie (figyelmen kívül hagyva a gravitációt). Tehát a légcsavar felgyorsítja a levegőt, mert csak a légcsavar indukálja a levegőben nyomásfokozatot (nagy nyomás a propeller mögött, alacsony nyomás az elején), vagy a nyomásgradiens azért következik be, mert a légcsavar felgyorsítja a levegőt. Ezek lényegében egy és ugyanaz a fenomen, az F = MA egyenlet mindkét oldalán.

    
válasz adott 14.09.2015 22:52
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket