Hogyan működik a Takedown?

1

A Rogue Trader szabálykönyvből (107. oldal) a Talent Takedown :

If he hits and would have done at least 1 point of Damage, then ignore the Damage and the opponent must make a Toughness Test or be stunned for 1 Round.

Máshol keresve a "normál" karakter 1d5−3 + SB sérülést okoz. (SB = Erőbónusz). A sérülés mértékét a páncél és a keménység bónusz csökkenti, így nem világos, hogy a Takedown milyen esetekben sikertelen. Nyilvánvaló, hogy ha a sérülési tekercs 3 vagy annál kevesebb (feltételezve, hogy SB értéke 0), akkor ez meghiúsul. De mi van, ha 4 vagy annál nagyobb, és az ellenfélnek van egy keménysége vagy páncélja? A „legalábbis legalább 1 pont kár” tesztet elvégezték-e a csökkentés előtt vagy után?

    
készlet Nathaniel Ford 15.12.2015 20:53
forrás

3 válasz

1

A rendszer fajta valóban lóg az Erősségben és a páncélban. Ez azt jelenti, hogy a kár csak akkor történik meg, ha eltávolította ezeket a tényezőket.

pl. a Takedown nem fog működni, ha a Power Armor megáll. Az ötlet az, hogy a páncél is a játék erőssége.

Ha hasonló játékot keresünk (Dark Heresy 2.0 oldal 132)

Tier: 1
Prerequisite: None
Aptitudes: Weapon Skill, Offence

When making a Standard Attack or Charge action, the Acolyte can declare that he is attempting a takedown his target. He then rolls to hit (using his Weapon Skill) as normal, applying all the regular modifiers for the attack action. If the character hits and would have done at least 1 point of damage (after reduction for Armour and Toughness), no wounds are caused. Instead, the opponent must make a Challenging (+0) Toughness test or be Stunned for 1 Round and knocked Prone. In addition, when performing a Stun Action, the character does not suffer the normal –20 penalty to his Weapon Skill.

Azt hiszem, először meg kell tennie a páncélzat és a keménység csökkentését.

    
válasz adott 15.12.2015 21:40
forrás
1

A Rogue Trader szabálykönyv p250-ében azt olvassuk, hogy:

Each time a character is dealt Damage, there may be an opportunity for him to reduce it before it is applied to his total. By default, a character reduces incoming Damage by an amount equal to his Toughness Bonus. Armour can also help further reduce Damage. If the source of the Damage struck a body location protected by armour, the incoming Damage is reduced by an amount equal to the Armour Points provided by the armour. It is important to note that some sources of Damage ignore armour and/or Toughness; such cases are always detailed in the description of the Damage source.

Ez azt jelenti, hogy a Takedown mindaddig aktiválódik, amíg a Toughness és / vagy páncélzat csökkentése után fennmaradó sérülés nagyobb, mint nulla (feltételezve, hogy a sérülés forrása nem hagyja figyelmen kívül a páncélt és / vagy a keménységet).

    
válasz adott 18.12.2015 08:26
forrás
-1

Nem tudja meghatározni, hogy mennyi kárt szenved el, amíg be nem illeszti a szívósságot és a páncélelemeket. A bejövő kár csak annyit jelent, amit a támadás húzott meg, ami nem releváns, mint a tehetségállamok, ha a kárt megszüntették volna.

A bejövő kár soha nem lehet kevesebb, mint 1. Alkalmazott kár.

    
válasz adott 19.12.2015 00:20
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket