Vannak-e ausztrál háborús emlékművek? [zárva]

7

Melbourne városnézést tervezek valakivel, aki japán.

Böngészhettem a Trip Advisor nevezetességeit Melbourne-ben, és az ötödik hely volt az Emlékhely szentélye.

Nem vagyok tanácsom arról, hogy általában jó ötlet, hogy a japánokat nyugati háborús emlékművekbe vesszük. Valószínűleg nem túl sokat húztam volna az ötletet, de az a személy, akivel városnézést tartok, eléggé előrehaladott gondolkodású lehet ahhoz, hogy maga is javasolja.

De vannak olyan háborús emlékművek, amelyeket nem kellene japánokhoz vinni, mert a kiállítmányok sértőek, vagy a személyzet negatív hozzáállása a japánokkal szemben?

Amikor a kiállítókról támadásokról beszélünk, azt értem, hogy a kiállítók a japánok iránti korábbi rasszista attitűdöket elítélik, vagy szándékosan igyekeznek a japánok iránti rasszista attitűdöket beilleszteni, vagy hogy a kiállítási tárgyak japán emberekre vonatkoznak. Nem ellenzem a faji előítéletekről szóló kiállításokat, vagy a múzeumon belüli elsődleges forrásokat, amelyeken belül rasszista előítéletek vannak, mindaddig, amíg a múzeum nem engedi.

Nem hiszem, hogy ez lesz a probléma az Emlékhely szentélyével, mert két japán nyelvű véleményt kapott, amelyek mindegyike pozitív volt. De általában szeretném tudni.

    
készlet Andrew Grimm 09.02.2013 03:45
forrás

1 válasz

1

A háborús emlékművek többnyire arról szólnak, hogy emlékezzünk az elesett katonákra, akik életüket adták az idő értékeinek védelmére, és nem álltak állandó tisztelettel arra, hogy milyen rosszul élnek ezek az értékek. Az Egyesült Államokban Irak és Afganisztán emlékművei vannak, hogy emlékezzenek azokra a katonákra, akik elvesztették életüket, hogy megvédjék értékünket, nem pedig az idő politikai véleményének megvédhető emléke.

Azt hiszem, a faji bűntudat az embereket túlságosan érzékenynek tartja ezekben a helyzetekben. Hacsak a barátod nem harcol az egyik ilyen háborúban, nagyon kétségem van, hogy megsértik őket.

A legtöbb, ha nem minden afroamerikai barátom nem túl érzékeny az 50-es években bekövetkezett faji szegregációra, és rájöttem, hogy a tegnapi értékek nem ma.

Valaki igazán tartja a német barátait a második világháborús faji véleményekért? Dr. Seuss tilos az iskoláktól, mert karikaturista volt, aki a háborús plakátok faji sztereotípiáit ábrázolta? Azt mondom, ha jó szándékkal hozná el a barátját, nem fog kárt okozni.

    
válasz adott 19.02.2013 23:35
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket