Milyen a 6% -os savasság?

5

Egy barátom és én egy receptet végeztünk, és kijelentette, hogy az eredmény "6% -os savasság". Nem ismerem, hogy mit jelent ez az élelmiszer kontextusában, és segítségre van szükségem, hogy megértsük, mit jelent ez a kifejezés, és hogyan kell megmondani, hogy mikor használ egy erőforrás az ízérzetet, szemben a pH értelemével. >

Megértésem szerint a kávé savtartalma (például) nem a tényleges savasság; "acidity" refers to [the] flavor note, not to the actual acid content; coffee is relatively low in acid. Its pH averages around 5.0 - 5.1 ( src ).

Ez azt jelenti, hogy a pH: az ecet hígítása közvetlenül százalékos savasság alapján szabályozva .

  • Ha a főzési erőforrás a savtartalom százalékára utal, akkor ez valamilyen módon kapcsolódik az élelmiszer pH-jához? Vagy lehetséges, hogy az erőforrás ugyanazt az "ízjegy" összehasonlítást végzi (azaz ahol a kávé fordul a fényes nyelv között, vagy sem)
  • Akárhogy is, hogyan próbálnék előállítani olyan megoldást, amely megismételné a „6% -os savasság” ízét / érzését?
    • nagyjából elképzeltem egy bizonyos x mennyiséget [fogyó sav, pl. ecet] és y víz; ez közelítené az ízlést / érzést?
készlet mfg 07.09.2011 15:53
forrás

2 válasz

3

A borkészítésnél legalább a savasság három különböző típusú sav függvénye. Mivel ezek a fajta savak a végtermékhez, a borkészítéshez szükséges áruházakhoz és weboldalakhoz több, a savasság meghatározására szolgáló olcsó módot biztosítanak. Két leírt itt egy sav titráló készlet és egy pH-mérő. A tavalyi bor készítésekor savas titráló készletet használtam, és nem lehetett volna egyszerűbb. Vegyünk egy mintát a folyadékból, az indikátoroldatból és a reaktor oldatából. A reaktornak az eredeti minta színének megváltoztatásához szükséges mennyisége alapján a savasságot egy százalékban kaphatja meg.

A borral szerzett tapasztalataim során észrevettük a savanyúságot a szőlőlében (ami úton volt, hogy borossá váljon) a kezünkben lévő égő érzéssel, ahol megérintettük a szőlőt, amikor összezúzottuk őket vagy szájunkba, amikor ivott - megoldásunk komolyan savas. Nehéz volt megkóstolni a különbséget a túl savas és a jobb között.

Ha folyékony receptje van, és pontosan meg akarja szerezni a savasságot, fontolja meg a savas titrálás használatát.

    
válasz adott 08.09.2011 20:18
forrás
1

Nem biztos benne, hogy milyen 6% -os savat ígérnek, valószínűleg meglehetősen jó, savas.

Biztos vagyok benne, hogy az alkalmazott savfajta lenne a meghatározó tényező.

Úgy tűnik, hogy a sav százalékos aránya a sav és a hígító móltömege, mondjuk 6 gramm tiszta sav és 100 g víz; 6/100 = 6%. Nem kémikus vagyok, de úgy tűnik, emlékszem arra, hogy a savas hígítóanyag aránya a sav típusától függően változó Ph értékű.

A sertéshús füstölő ízületein használatos almabor almatermet 5% -os savként jelöltem a címkén, ami valójában elég kellemes és kellemes. ízletes önteteket és sávokat készít.

Nem tudom elképzelni, hogy melyik receptet nézzük, és a saurbrauten-t, amit az általam használt receptben meglehetősen sok ecetet kértem; biztos vagyok benne, hogy a végső savasság lényegesen kevesebb, mint 6%.

Egy egyszerű módja annak, hogy megtudja, hogy készítené el a receptet, és megkóstolhatja azt, a Ph jelzéscsíkok könnyen megvásárolhatóak, ami (egy kis számítással) ötletet ad arra, hogy Ön a 6% -os savtartomány.

    
válasz adott 10.09.2011 03:07
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket