Meg kell mosni a száraz tésztát?

5

Amikor otthon főzök, általában szárazra főzöm, vásárolt tésztaformákat. Mielőtt főzöm, rendszerint részben a mosogató alatt mosom, hogy a víz nem túl zavaros, amikor szakácsok, általában nem zavarom, hogy alaposan mossuk, így még mindig van egy kis felhősödés.

A kérdésem alapvetően az, hogy szükséges-e a tészta elkészítése előtt főzni? Van-e előnye, hogy teljesen mosni, hogy tiszta vízben forraljon? Azt hiszem, csak a keményítő kerül lemosásra (kérjük, javítson meg, ha tévedek), így a mosás során a főtt tészta nem ragad meg annyira, de nem teszteltem.

    
készlet user7829 17.02.2014 17:36
forrás

3 válasz

13

Nem, nem kell mosni a tésztát, és tényleg a legjobb nem .

Jó, hogy a víz zavaros a tészta keményítőből. Ha benne van elég keményítője, akkor a tészta felületét egy kicsit ragadósabbra hagyja, így a mártás jobban tapad. És a tészta-víz egy részét mártásban is használhatja ugyanarra a célra. Ahhoz, hogy a keményítőt a víz általában kevesebb vízzel használja (lásd Mi az a megfelelő víz és tészta arány? ). Ha tonna és tonna vizet használ, mint a tészta csomag valószínűleg azt mondja, valószínűleg túlságosan híg lesz.

Az az eset, amikor a tésztát le kell mosni, akkor is, ha hideg vízből elkezdi és eléggé keveredik. Az egyetlen fajta tészta, amellyel ez történt, az orecchiette, amely tökéletesen úgy van kialakítva, hogy magához ragaszkodjon.

    
válasz adott 17.02.2014 19:16
forrás
2

Csak akkor van értelme mosni a tésztát, ha hideg tészta salátát készít (és ez általában a főzés után történik).

A keményítő szükséges ahhoz, hogy a mártás ragaszkodjon a tésztahoz (ha a víz feleslegesen felhős, előfordulhat, hogy nem használ elég vizet). A vizet is meg kell sózni nagyvonalúan.

Néhány felhős, keményítőt tartalmazó vizet kell bevennie, és tegye a mártásba. Ez a tészta külső oldalán lévő keményítő mellett lehetővé teszi, hogy a mártás megfelelően tapadjon a tésztához. Ez azt is eredményezi, hogy a tészta nyilvánvalóan együtt marad, de a trükk az, hogy a tésztát közvetlenül a szószhoz adjuk, amint az al dente (vagy kissé korábban) vált. Főzzük egy percig a mártásban. A tészta szósszal való bevonása megakadályozza, hogy most ragadjon meg, és a mártás ízei áztatják a tésztát bónuszként.

    
válasz adott 17.02.2014 19:16
forrás
1

Nem. Egyáltalán nincs értelme a tésztát a főzés előtt mosni, hacsak nem tetszik a keményítő íze (ami nyilvánvalóan az ember ízlésének számít).

Ezzel ellenkezőleg, érdemes megőrizni a keményítőt, és ha el akarja dobni, van egy bizonyos főzési technika, amelyben a száraz tésztát egy serpenyőbe helyezi, és meleg vízzel (vagy húsleveskel) kezdte hozzá. kevés, várva, hogy elpárologjon, amíg a tészta teljesen ki nem főzött.

    
válasz adott 18.02.2014 14:58
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket