Voltak olyan jó jeleket a TOS-ban, mint a Star Trek Into Darkness-ben?

6

Úgy tűnik, emlékeztem a személyes kommunikátorokat, amelyeknek különböző bajok vannak, mint például a TOS-on kívül. A Star Trek Into Darkness-ben a Kirk nevű Scotty-t összehasonlította az eredeti sorozat kommunikátorainak tartományával?

    
készlet Jeff 24.05.2013 03:30
forrás

3 válasz

7

Még közel sem. Úgy tűnik, hogy a Sötétségben van egy sor és sebességű kommunikáció, még a Prime Univerzumban sem.

  • A Prime Universe Star Trek-ben, az Eredeti sorozatban a kommunikátor korlátja a bolygó felszínétől a hajóig volt a pályán. A hajók kommunikálhatnak a helyszínek között, de volt néhány késés perctől napig a Földtől a csillaghajóig tartó távolságtól függően.

  • Még a Prime DS9 vagy a Voyager idején is, a Delta Quadrant (30 000-40 000 fényév) leggyorsabb kommunikációja 11 percnyi reléidővel rendelkezett. Ez volt a leggyorsabb technológia a Szövetségi Világegyetemben. Nem emlékszem valaha egy valós idejű kommunikációra a Földtől a Szövetségi terület szélén.

Strangely enough, Kirk is able to, from the EDGE of the Klingon Neutral Zone to reach Montgomery Scott who is either on Earth or in the Sol System somewhere. Assuming he is relaying this through the ship's communications array, the Klingon Neutral Zone is very close to Earth or the speed of Star Fleet communications has improved tremendously. There is insufficient information available to determine what has improved communication technology so radically from the Prime Star Trek Universe.

    
válasz adott 24.05.2013 03:42
forrás
8

Az "al-űrben" történő adatátvitel képessége, amely lehetővé teszi a távoli FTL kommunikációt, kulcsfontosságú jövő-technológia, amely mindig a Star Trek része volt. Számos példánál nyilvánvaló, hogy az al-térbeli kommunikációk minimális késéssel nyúlhatnak át a galaxison, feltéve, hogy rendelkezésre állnak a megfelelő berendezések. Számos epizódban, különösen a DS9-ben látjuk, hogy a karakterek képesek valós idejű beszélgetéseket tartani a Szövetség másik oldalán lévő emberekkel (például a DS9-re a Földre, amely a ez a térkép körülbelül ugyanolyan távolságban van, mint a Föld a Klingon határához, a Qo'nos-nak megfelelően.)

Valójában két eredeti példány van az eredeti TOS-kori filmekben, ahol a valós idejű kommunikáció a valószínűleg hosszú módon történik. Először, a Khan haragjában Kirk és Dr. Carol Marcus egy kicsit sikeres valós idejű beszélgetést folytatnak a Vállalat között a Föld általános környezetében, és a Regul I-t a hátországban, még ha ez is Khan csapata elrontotta a kiszállt Reliant-t. Ez a térkép szerint a leghosszabb távolság, amelyen keresztül bármely valós idejű kommunikáció látható; körülbelül 1,5-szer a következő leghosszabb távolságra (a Földtől a Qu'onosig), és a Földtől a Klingon határáig terjedő kommunikációs távolság eltörlése a Sötétségbe . Aztán, a A felderítetlen országban látjuk, hogy a Qo'nos és a Föld közötti valós idejű kommunikáció Kirk-nek és McCoy-nak, de ez nem volt kétirányú (így valójában nem valós idejű volt), és mindenhol nagyjából átadták az ismert galaxisban. Más kommunikáció a két filmben és másokban, többek között az Enterprise közelében Rura Penthe és bárhol is volt (ami valószínűleg a Neutral Zone közelében volt) nem olyan lenyűgöző, mint más példák.

Elképzelhető, hogy a Narada és a Spock beérkezése az alternatív idővonalba is jelezte néhány TNG-korszak-technológia megérkezését, pl. -terület kommunikáció. Ez nem is kis mennyiségű kézi integetés, még akkor sem, ha az FTL-kommunikációhoz szükséges hitetlenség szükséges felfüggesztése van. Úgy tűnik, hogy Kirk kommunikátorát az Enterprise comms tömbjéből továbbították, és ez valamilyen módon lehetővé tette Scotty kommunikációját, hogy megtegye a visszatérő utat. Más, mint a nyilvánvaló, nem kapunk más magyarázatot; ez nem az apád Star Trek.

    
válasz adott 29.05.2013 04:07
forrás
-1

Azt hiszem, a filmben lévő Kirks kommunikátor a vállalati rendszerbe került. Tehát ez inkább egy vezeték nélküli telefon, mint a mobiltelefon.

    
válasz adott 24.05.2013 04:12
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket