Hogyan ítéljük meg a találkozás nehézségét a sorságban?

4

Nemrég találtam meg a Sorsot, és úgy néz ki, mint egy igazán szórakoztató rendszer; így természetesen rövid kampányt akarok futtatni, hogy kipróbálhassam. Sajnos, a könyv nem tűnik arra, hogy adjon tippeket az NPC-k számával és minőségével kapcsolatos találkozók létrehozására, így azok megfelelő kihívást jelentenek a PC-k számára.

A Legendben a karakterek minden csoportja kap egy ECL-et, amely megegyezik a legmagasabb karakterszintjükkel, valamint a lények számával (ha ez nagyobb, mint egy), és kiderítheti, milyen kemény a harc, ha összehasonlítjuk az egyik csoportot egy másik csoportkal. . Létezik-e hasonló eszköz a sors szálai számára, vagy más módon, hogy összehasonlítsák a találkozó / NPC hatalmát? Van-e iránymutatás az attribútumok és képességek hozzárendelésére, vagy csak arra kell összpontosítanom, hogy az NPC releváns összegei hogyan hasonlítanak össze a PC-vel, és feltételezzük, hogy valamilyen módon dolgoztak ki?

Valójában egy kicsit nehezen próbálom kitalálni, hogy milyen PC-k kezelhetők általában, ami megnehezíti a CamPL kiválasztását.

    
készlet Epsilon Rose 13.09.2015 11:09
forrás

1 válasz

1

Azt is elhagytam, hogy a sors szálaiban. Általában, bár a sors alapú rendszerekben a legmeghatározóbb jellemző a legmagasabb képesség értéke.

Jellemzően a játékosoknak van egy fix max értékű képzési piramisuk, ami gyakran a szörnyekre is vonatkozik. Ha a szörny max. Képessége megegyezik a játékosokkal, akkor feltételezhetjük, hogy ez nagyon hatékony lesz a dologban, és komoly küzdelem lesz. Az alacsonyabb maximális készséggel jobban lesz egy pushover, és a játékosok fölötti maximális készséggel nehéz lesz.

Ezt esetleg a képzettségi terület módosítja. Mintha minden PC-k háborús karakterek lennének, amelyek némely harci készséggel rendelkeznek, alacsony szociális készségekkel (0-2), akkor egy nemes, aki 3-as társadalmi készséggel rendelkezik, kemény ellenfél lesz a társadalmi konfliktusban és így tovább.

Más jellemzők és ellenfelek száma tekintetében nehezebb megítélni.

A nem-kiegyensúlyozott rendszerekben a legjobb dolog, hogy próbálkozzon a hibával. Dobd el a számítógépeket bizonyos helyzetben, és nézd meg, hogyan csinálják, majd állítsuk be. A Fate-ban különösen a PC-k csoportja hatékonysága nagyban függ a csapatmunka képességétől és a játékosok találékonyságától, csak meg kell éreznie.

    
válasz adott 13.07.2016 10:15
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket