Ha egy vad formájú druida varázslatot hozott egy mágikus elemből?

7

Wildshape azt mondja: " Nem lehet varázslatokat ... ”. Ez magában foglalja a mágikus elemek varázslatokat is (még akkor is, ha nincs olyan összetevő, mint egy < a href="http://5e.d20srd.org/srd/magicItems/magicItemsAToZ.htm#helmOfTelepathy"> Telepathy Helme )?

"Néhány mágikus elem lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy varázslatot hozzon létre az elemből. A varázslat a lehető legalacsonyabb varázslat szintjén kerül leadásra, a felhasználó helyesírási helyeit nem tölti, és nem igényel összetevőket , kivéve, ha az elem leírása másképp mondja. "

    
készlet Matt Vincent 15.06.2018 21:26
forrás

2 válasz

9

Nem, nem, ha a varázslatot

A Wild Shape korlátozásai a következőket tartalmazzák (PHB, 67. oldal, félkövér hozzáadva):

You can’t cast spells, and your ability to speak or take any action that requires hands is limited to the capabilities of your beast form.

Ne feledje, hogy a varázslatok leadásának képessége feltétel nélkül kizárásra kerül. Ha azt mondták, hogy „képesek varázslatokat önteni vagy beszélgetni vagy cselekedni, amelyek kezeket igényelnek”, akkor a vad alakban varázslatokat tudna öntöttetni, ha az alakja elvégezheti a szükséges összetevőket, vagy ha nincs ilyen. p>

Jelenlegi állapotában még akkor is, ha a varázslat nem igényel összetevőket, még mindig nem tudja leadni.

Bizonyos varázslatos elemekkel még mindig elérheti a varázslatok hatását

Ne feledje, hogy vannak olyan varázslatos tételek, amelyek a varázslatok hatását hozzák létre, anélkül, hogy te lennétek azoknak, akik őket dobták. Tekintsük a heroizmus bájitalt (DMG, 188. oldal, félkövér):

For 1 hour after drinking it, you gain 10 temporary hit points that last for 1 hour. For the same duration, you are under the effect of the bless spell (no concentration required). This blue potion bubbles and steams as if boiling.

Míg a Wild alakított egy vadállatnak, amely elegendő kézműves ügyességgel rendelkezett, te iszogathatnád a Heroizmus Potionját, és legyél a Bless varázslat hatása alatt, mivel nem maga volt az, aki leadta.

Ezzel ellentétes a Telepátia Helmével (DMG, 174. oldal, félkövér hozzáadva):

While wearing this helm , you can use an action to cast the detect thoughts spell (save DC 13) from it.

Ebben az esetben Ön kifejezetten az, aki a varázslatot vetíti ("belőle" nem változtatja meg ezt a tényt). Tehát nem teheted meg ezt a vad alakban.

Természetesen, ha eltalálod a 18. szintet Druidban, akkor eléggé képes lenne erre. De nem korábban.

    
válasz adott 15.06.2018 22:16
forrás
3

Nem.

Nem tudsz varázslatot hozni egy állatból, és ne használj semmit, ami beszédet vagy testrészt igényel, amit a fenevadformád nem tartalmaz.

A vad alak azt mondja:

You can't cast spells, and your ability to speak or take any action that requires hands is limited to the capabilities of your beast form.

A DMG szerint az elemek a négy módszer egyikével aktiválhatók:

Elemek viselése és kezelése

A magic item meant to be worn must be donned in the intended fashion. ... In most cases, a magic item that's meant to be worn can fit a creature regardless of size or build.

Minden olyan elemet viselhet, amelyet a fenevad alakja a megfelelő testrészekkel rendelkezik. Lábra van szüksége a csizmák viselésére, a kesztyű viselésére, stb.

Parancsszó

A command word is a word or a phrase that must be spoken for the item to work.

Nem. Nem tudsz vadállat formában beszélni, így nem használhat parancs szót.

fogyóeszközök

Some items are used up when the are activated.

Bármely olyan fogyóeszközt használhat, amelyet a megfelelő testrészekkel aktiválhat. Ha fizikailag iszik egy bájitalt, használhatja. Nem tud beszélni a görgetések aktiválásához.

Varázslatok

Some magic items allow the user to cast a spell from the item.

Nem. Nem varázsolhatod el a varázslatokat, mert a vad alak kifejezetten azt mondja, hogy nem tudsz varázslatokat önteni. A telepátia héja egy ilyen elem.

    
válasz adott 15.06.2018 22:25
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket