Nagyon alacsony víznyomás a házban

2

Van egy tárolt házam, amely egy felső tartályt és egy hüvelykes csövet fut le. A fürdőszobákban ez az egy hüvelykes cső fél hüvelykre csökken, mivel a fürdőszobai felszerelések mindegyike 0,5 hüvelykes mérőműszerrel rendelkezik.

Nem vagyok biztos benne, hogy a csőméret növelése egy hüvelykről két hüvelykre növeli a nyomást, mivel a megfizethetőbb, mint a nyomásfokozó szivattyú vásárlása.

egy 15 literes vödör esetében, ami körülbelül 10 percet vesz igénybe. a jelenlegi nyomással zuhanyzó álom. Legkorábban ezt meg kell javítanom, mivel a víznyomás miatt egyre frusztrálóbb lesz.

tudassa velem a gondolatait és észrevételeit.

Köszönöm Subbu

    
készlet Subbu Kanduri 15.12.2014 07:05
forrás

4 válasz

3

Nyomás

A fejtetőtartályból táplált rendszerben a nyomás csak a tartály magasságától függ. A nyomás növeléséhez csak két vagy három lehetőség van:

  • Emelje fel a tartályt magasabbra.
  • Elektromos szivattyú telepítése (ezeket gyakran használják zuhanyzókhoz)

Ha a fej-tartályt nagynyomású települési ellátásból töltik ki, akkor valószínűleg jobban nyomást érne a közvetlenül, de a legtöbb helyen ez nagy munka lenne, amely kiterjedt ismeretekkel rendelkezik a vízvezeték-szerelésről és a helyi törvényekről vagy kódokról. Előfordulhat, hogy a meglévő csővezetékek és szerelvények nem alkalmasak nagy nyomásra

Áramlási sebesség

Az áramlási sebességet a

befolyásolja
  • nyomás
  • cső átmérője
  • a cső hossza

A fél hüvelykes cső általában mosogatók, medencék, zuhanyzók stb. számára megfelelő.

    
válasz adott 15.12.2014 15:25
forrás
1

ebben a rövid távon: a cső mérete kevéssé befolyásolja a nyomást.
Azt mondod, hogy a tartály fölött van - ez a gravitációs táplálás?
Ebben az esetben a nyomás a gravitáció eredménye (a vízoszlop magassága) nem a cső mérete. Ha ez egy nyomás alatt álló rendszer - egy 1/2-es cső a leírt hossz felett nem csökkenti a nyomást. Elég gyakran alacsony feszültségű áramlási tényező az aerátor összenyomódása. mit jelent az, hogy a "zuhanyzás az aktuális nyomás egy álom" - úgy tűnik, ellentétben áll a leírás többi részével. Vagy azt mondja, hogy a zuhanynak jó nyomása van, és a mosogató oldal nem?

    
válasz adott 15.12.2014 09:04
forrás
1

Semmi nem tehető a gravitációs adagoló rendszer nyomásának növelésére. Szereljen be egy nyomószivattyút a zuhanyzóba. Automatikus szivattyúk, amelyek a zuhany bekapcsolásakor bekapcsolódnak és nagyszerű munkát végeznek.

    
válasz adott 15.12.2014 13:42
forrás
0

A fenti pontok egy részének tisztázásához: Az OP, a Subbu rendelkezik egy alacsony nyomású tárolt vízrendszerrel. A csapokból és a zuhanyzókból kilépő víz teljes mértékben a gravitációtól függ.

Az áramlás javítása érdekében (és 15 liter 10 perc alatt szörnyű - ideális esetben 15 liter egy perc alatt kívánja elérni) az egyetlen legjobb megoldás a hideg tároló magasságának növelése. HOGYAN KELL!

Az áramlás mindig rosszabb lesz a zuhanyzókból, mint a csapok (csapok), mert a zuhanyfejet általában sokkal magasabb szinten tartják, így közelebb a hűtő tartály magasságához. Ez a különbség a tárolótartály vízszintjének magassága és a vízelvezető szint között, amely meghatározza az áramlási mennyiséget. Azaz - ha a zuhanyfejet felemelte, amíg a ugyanazt a magasságot illeti, mint a tartály (a tetőtérben!), Akkor a vízáramlás teljesen leállna. Másrészről, ha a fürdőszobás padlójával lefelé vette a zuhanyfejet, sokkal továbbfejlesztett áramlással - és egy rendetlenséggel ...

Oké, ha nem lehetséges a tárolótartály magasságának növelése (ez már olyan magas, mint amennyire el lehet menni), akkor meg kell vizsgálnia, hogy a csövek úgy vannak-e vezetve, mint amilyenek lehetnek - csinálják a legtöbbet közvetlen útvonal a fürdőszobába? A csövek enyhe "esik" az egész hosszában, vagy vannak vízszintes futások? Először a csövek az alsó szintre (mondjuk a fürdő alatt), mielőtt majd visszatér a zuhanyhoz? És - igen - a 15 mm-es csőre való belépés nem jó, mivel ez egy „alacsony nyomású” rendszer, így a csőméret nagyobb hatással van. Mindezen dolgok további „súrlódást” adnak a vízáramlásnak, és - mivel egyébként alacsony nyomáson hajtják végre - ez a súrlódás változik. ( Hálózati -nyomtató rendszerek egyáltalán nem szenvednek ilyet - mindent eléggé futtathat 1/2 "csövön és felfelé, lefelé és egészen ...)

Oké, nem hiszem, hogy szórakoztatnék egy 2 "-os csőhöz (ez hatalmas), de a 3/4" vagy akár 1 "cső növelése segíthet (bár más tényezőktől is függ, hogy mennyire segítenek.)

Kérdés a Subbu-nak (bár valószínűleg már régóta eltűnt) mi a víz? Vagyis - milyen magasságkülönbség van a zuhanyfej és a tároló tartály vízszintje között?

Ahogy a fentiekben említettük, ha a tartály magasságának növelése és / vagy a cső méretének / útvonalának javítása nem lehetséges, akkor az egyetlen válasz a szivattyú (anélkül, hogy teljesen új, hálózati nyomásrendszerre váltanánk).

    
válasz adott 21.12.2015 10:29
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket