A Superman mentes-e a saját különleges képességei ellen?

2

A Superman sebezhetetlen a Föld számos dologjával, és ott van az egész vörös / sárga nap. Míg a Földön tartózkodik, a Superman hővisszaverődéssel és röntgenképpel rendelkezik.

Veszélyes-e a saját hőképére? Éghetné vagy megsebesítené magát hőlátással?

És láthatja magát saját röntgensugárzásával?

    
készlet Tango 28.02.2012 18:20
forrás

2 válasz

3

Rövid válasz: Nem. A Superman nem mentes, vagy szelektíven mentesülhet saját hatáskörében, ha szüksége van rá. Gondolj rá, hogy képes arra, hogy csavarja a teste válaszait az erejére, így ha a belső szerveit a "röntgensugárzás" vagy más érzékszervi képességei alapján kell megnézni, akkor képes erre. Használhatja hőfényét, hogy borotválkozzon, vagy maga is égessen, ha szüksége van rá.

Hosszabb válasz: A Superman verziójától függetlenül (talán a Golden Age Superman kivételével, akinek hatáskörét a későbbi megtestesülései túlnyomóan felülmúlják) A Superman hatással lehet a saját erejével. . Ezt alátámasztja az interakciója a korai Phantom Zone gazemberekkel (Zod tábornok, Faora és Ursa), akik a Föld sárga napja alatt megjelentek, ugyanazokkal a hatáskörökkel és ellenállással rendelkeznek, mint a Kal-El.

A Superman érzékszervi hatásai problematikusak, de az általános konszenzus az, hogy nem feltétlenül használ röntgensugarat. A hatalmat olyan sokféleképpen írják le, mint egy hullámhossz-módosítást, amely lehetővé teszi, hogy a röntgensugárzást a távoli megtekintés szinte pszichés formájára érzékelje. Leírták azonban, hogy képes volt látni más kriptoniak belsejét, hogy ellenőrizze a sérüléseket, és valószínű, hogy hatalma lehetővé teszi, hogy belátja magát is.

Megjegyzem a szelektív sebezhetetlenséget, mert a haját szinte soha nem égetik össze a metákkal való konfrontációban, akik lánggal rendelkeznek, vagy amikor fegyverekkel, például üzemanyag-levegő robbanóanyagokkal vagy nukleáris fegyverekkel vannak kitéve. Ha a haját nem tudná megvédeni bármilyen sebezhetetlenséggel, amit jelenleg írnak, akkor a konfliktusok során mindig leégne.

Megjegyezzük továbbá, hogy a Superman (Post Crisis, John Byrne korszak) korábbi verziói gyengítették vagy megsérültek, sérülékenységét csökkentették, és végül az egyenruháját is ellenségei megsérthették. A Doomsday-vel való harc tökéletes példája annak, hogy hatalmait csökkentette a csökkent belső energiája.

    
válasz adott 28.02.2012 20:04
forrás
3

AFAIR, borotválkozására használta a hőképét . Tehát meg tudja égetni a saját hajait anélkül, hogy károsítaná a bőrt.

    
válasz adott 28.02.2012 18:28
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket