Melyik szint a varázslatnak?

8

Szeretném áttekinteni ezt a varázslatot, és először is szeretnék javaslatokat tenni a lehetséges szintről.

Aura of cold
Wizard Lvl: 3
School: transmutation (cold)
Components: V, S, M (special dust 50GP)
Casting time: 1 std action
Duration: 1min/level (dismissible)
Range: Touch
Target: Personal
Can be made permanent

Extra material to make the spell permanent: Dust of an adult white dragon scales (at least 10).

The spellcaster is surrounded with an extremely cold aura which freezes everything around him. The aura is visible as a blueish emanation centered on the spellcaster. He gains damage reduction 10 against cold and is immune to cold effects. The first round, every creature within 5 feet takes 2d6 + caster level in cold damage. The second round they become numbed (-4 DEX, -4 to hit, half movement, only one std action possible, fortitude save to not drop held objects) The third round they become frozen (see petrified condition). If a creature is no longer within 5ft of the caster, the effects revert at the same speed (i.e., 3 rounds for the frozen status and another two rounds for the numbed status).

The spell can be made permanent with a very body/mind-debilitating ritual: The spellcaster must lie immersed in a pool of ice for five days and each day successfully make a fortitude save at DC 15 + 1/day. If a saving throw fails, the spellcaster takes 1 point of constitution damage for each day spent in the ice-pool so far and the ritual is broken. Due to the straining process, the ritual can't be repeated until a month has passed. If the five days of saving throws succeed, the spellcaster must spread the scale dust over himself and complete the ritual with a permanency spell with a DC 15 concentration check. After the ritual their skin becomes pale and their hair blue-white. The spellcaster becomes immune to cold and permanently loses 2 point of Charisma. This Charisma loss can’t be restored, even with a wish.

    
készlet Franc 14.10.2011 18:16
forrás

3 válasz

17

Ez a varázslat 5-ös vagy annál magasabb szintű, és az állandó alkalmazás olyan erős, mint egy epikus szintű varázslat.

Ez a varázslat erősebb, mint a varázsló / varázsló szintje 4 tűzvédő , amely 1d6 + görgős szintet kínál mindenkinek, aki a közelharciban támad, egy körönként tart, és félig károsodik a hidegtől. Nem lehet állandóvá tenni a tartósság helyesírással.

A hideg aurája 1d6 további károkat érint, a szomszédos személyeket érinti, hosszabb ideig tart, és három forduló után megmenti az ellenfeleket. Mindazonáltal, ha egy varázslóként három körben áll valaki mellett, nagyon veszélyes, így ez a hatás nem olyan erőteljes, mint amilyet javasol. Az 50 gp helyesírás-összetevő triviális. A varázslat lényegében egy jobb tűzvédő pajzs , így az 5. szint megfelelő lenne. Emelje fel ezt a szintet a 6. szintre, ha a befagyasztás hatása túlságosan erőteljes a játékban.

A teljes hideg immunitás önmagában legalább egy 8. szintű varázslatot ér, és ez nem volt állandó. Hasonlítsa össze a mentességet az elemekkel , a Wild of Masters 9. szintű druida varázslatát, ami egy célponttól 10 percenként öt elemre immunizál. Állandó nem működik a tűzvédő vagy védelem az elemekkel , ezért jó, hogy az új varázslat nem működik, és a Karizma két pontja egy értelmetlen áldozat a varázslónak. Ilyen hatalom az arany vagy az XP költségeit is magában foglalná.

Egy elemhez való tartós mentesség eléréséhez 240 000 gp-ot keres, az Epic Level Kézikönyvben az Elemi Elemesség gyűrűjének árát. Ehhez adjunk hozzá egy tűzvédelmi pajzs állandó elemet, amelyet a cikk létrehozása irányít, 112 000 gp-nál felfelé, és rituáléra néz, ami az arany aranyának felét 20-as szinten fizetné. p>     

válasz adott 15.10.2011 01:03
forrás
7

Úgy tűnik számomra, hogy egy harmadik szintű varázslat eléggé meghiúsult. Ön kombinálja a kárcsökkentést, az ellenségek és mások károsodását, valamint a folyamatos károkat / hatásokat, beleértve a megkövülést. DM-ként, ha ez lenne a kampányomban, valószínűleg jelentősen gyengíteném a hatásokat, vagy emelné a szintet valószínűleg 6-ra, adjon vagy lépjen be egy szintre, miután többet kutatott, és összehasonlította a szintek más varázslatait.

    
válasz adott 14.10.2011 19:40
forrás
3

Ha meg akarja tartani a 3. szintet, és én voltam a GM-je, elmondanám:

  • időtartam 2 forduló / szint
  • A kárcsökkentés / ellenállás maradhat
  • A hideg kár lehet egy magas, talán 2d4 + 1 / szintre módosítható. De lehet, hogy meggyőzhetsz engem 2d6 + 1 / szint rendben van, mivel egy kis terület.
  • teljesen lemarad a "zsibbadást" és a "fagyasztást" (látszólag mentés nélkül). Túl erős a 3. szint számára
  • teljesen eltávolítja a tartósságot. Meg kell állítanod, hogy más legyen, valószínűleg sokkal magasabb szintű varázslattal.

Ha azt akarja, hogy az is, akkor egyetértek a többiekkel, 6-8. szint.

    
válasz adott 14.10.2011 20:40
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket