Hogyan rögzítettem a sprinklerrendszerben alacsony víznyomást?

6

Van egy új házam, amely még garancia alatt áll. A szomszédaimhoz képest, akiknek házai ugyanazon építő által épültek, és nagyon hasonló sprinklerrendszerekkel rendelkeznek, a sprinklerem nagyon alacsony víznyomást hozott. A víznyomás annyira alacsony, hogy több sprinkler még nem telepít (vagyis nem jön ki teljesen a földről).

Megmutattam a problémát az építőnek, és két különböző vállalkozót küldött egymás után (először egy sprinkler srác volt, aztán egy vízvezeték-szerelő), aki azt mondta, hogy nem a szakterületük. A vízvezeték-szerelő megerősítette, hogy a víznyomás csökkenése lokalizálódott a sprinklerrendszerre (úgy gondolom, a víznyomás a külsõ csöveken 55 psi volt), amit már tudtam az anekdotikus élménybõl, és azt mondta, hogy egy öntözési szakember lenne az, akit hívni .

Tekintettel arra, hogy az utolsó két tapasztalat kiderült, bizonytalan vagyok, hogy elmondjam az építőnek, hogy hívjon egy harmadik vállalkozót, mielőtt jobban megértem a probléma megoldásához szükséges lépéseket, mert erre a pontra csak meg kellett vennie, amit a vállalkozó névértéken mondott.

Tehát itt van néhány részlet, amit szeretnék tudni:

 • Valószínű, hogy a vízvezeték-szerelőnek igaza van, hogy a probléma szükségessé teszi egy öntöző szakembert (az elhárítás folyamán azt várnám, hogy ez igaz, de nem tudtam, hogy létezik ilyen szakember, mielőtt a vízvezeték-szerelő megemlítette volna) )?
 • Vannak-e olyan lépések, amiket megtehetnék, hogy jobban felkészülhessek a következő vállalkozóra?
 • Van-e olyan információ, amiről hiányozom, hogy meg kell próbálnom gyűjteni? Alapvetően az összes információt megadom az építőnek és a vállalkozóknak, de még mindig nem érkezett meg megoldás.
 • A két vállalkozó egyike sem töltött több mint egy percet a probléma diagnosztizálására. Ha már eléggé biztos vagyok benne, hogy van a megfelelő vállalkozóm, van-e valami, amit meg tudok tenni, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy ő ténylegesen dolgozik, hogy pontosan meghatározza a problémát, mielőtt megpróbál átadni valakinek?
 • Megjegyzés:

  • Nem vettem észre semmilyen vízgyűjtést az udvaromban, így ha az öntözőrendszerben szivárog, akkor nem nyilvánvaló, hogy hol van, de az udvarom meglehetősen élesen fekszik a vízelvezető célokra, így nem hiszem, hogy ez azt jelzi, hogy nincs szivárgás.
  • A házban a víznyomás elég jó
  • Valamennyi lépésnél ténylegesen arra kellett törekednöm, hogy mindenki elismerje, hogy a probléma nem csak az, hogy a város nem eléggé víznyomással látja el a házam, ami a fentieket figyelembe véve azt jelzi nekem, hogy ez az a probléma, amelyet senki sem akar kezelni, valószínűleg azért, mert nehéz és időigényes.
  • A sprinklerrendszer zónákra van osztva, amelyek közül az egyiknek csak két sprinklerje van, ezért úgy gondolom, hogy valószínűtlen, hogy a rendszer túl sok folyamatosan futó sprinklerrel rendelkezik ahhoz, hogy elegendő víznyomást biztosítson.
  készlet Shawn Furyan 24.07.2012 20:33
  forrás

  2 válasz

  7

  Eltömődött vonal

  A sprinklereket adagoló vonalakban eltömődhetnek, vagy eltömődtek a sprinklerfejek.

  • Vegye ki az összes sprinklerfejet (az eljárás a fej típusától függően változik).
  • Ellenőrizze és tisztítsa meg a fejeket.
  • Kapcsolja be a rendszert.

  Ha nem észlel szennyeződést vagy gunkot, és a nyomás nem növekszik az alacsony áramlású aljzatokban. Zárja be a munkahelyeket, és kapcsolja be újra a rendszert. Ha még mindig nem veszi észre a különbséget, előfordulhat, hogy fel kell emelnie a sorokat, hogy megvizsgálja őket.

  Sérült vonal

  A sprinklereket adagoló vonal zúzott, sérült vagy törött volna.

  • Zárja le a működő sprinklereket.
  • Kapcsolja be a rendszert.

  Ha az alacsony áramlású fejekben a nyomás nem növekszik, akkor valószínűleg ki kell emelni a vonalakat, és meg kell vizsgálnia őket.

  Nincs elég nyomás

  Lehet, hogy a rendszernek nincs elég nyomása ahhoz, hogy az összes fej egyidejűleg működjön.

  • A munkadarabok egyikét zárja be.
  • Kapcsolja be a rendszert.
  • Ismétlés lehetőséget.

  Ha minden alkalommal, amikor egy aljzatot kapsz, észleled a nyomásnövekedést az alacsony áramlású fejekben, akkor lehet, hogy nincs elég nyomás az összes fej működtetéséhez egyszerre. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a rendszert zónákra kell osztani, és egyszerre csak egy zónát kell futtatni.

      
  válasz adott 24.07.2012 21:41
  forrás
  2

  Az első dolog, amit Shawn elmondott, az "új ház, amely még garancia alatt áll". Tehát ezek a részletes hibakeresési javaslatok valóban a pont mellett vannak. Az építő a GENERAL vállalkozó. Ez azt jelenti, hogy a HE-nek kitalálnia kell, hogy melyik alvállalkozónak kell elküldeni a rendszer elemzését és beszélgetni velük, hogy beszámoljon és eldöntse, hogy mit tegyen a következő lépésben. Shawnnak ezt nem kell tennie. A GC általános felelőssége.

  Hasznos lehet, ha bárki részt vesz arról, hogy a külső csöveken lévő víznyomást 55 psi-nél tesztelték, és ez még nem igazán Shawn felelőssége.

  Ami az eszkalációt illeti, a legtöbb állam engedélyezi az ajánlattevőket, így biztosan nyomást gyakorolhat ily módon, ha kívánja.

  Természetesen a hibakeresésről is beszélnem kell. A hozzáférhetőség korlátozott a sprinkler rendszerekkel, de a szelepek általában a föld felett vagy egy szelep dobozban vannak. Lehet, hogy vannak olyan karbantartási funkciók, amelyek segítenek megérteni, hogy mi a víznyomás a rendszerben.

  A jobb szelepeken egy "áramlásszabályozás" -nak nevezett funkció is létezik. Ha ez nem megfelelően van beállítva, könnyen okozhatja a tüneteket.

  Egy másik lehetőség az, ha a rendszer rendelkezik szűrővel, eltömődhet az építési törmelék. Ezek általában könnyen tisztíthatók.

  Ha további részletekre van szüksége, kérjük, adjon meg további részleteket, mint a # szelepmodell, hogy van-e szűrője, stb. De tényleg, az építőjének tiszteletben kell tartania a jótállását. Ha nem, rengeteg módja lehet a figyelmének felhívására.

      
  válasz adott 25.07.2012 09:10
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket