Ca vitatkozhatom a késői lemondási díjat a szállodával?

2

Megpróbáltam foglalni egy szállodát valakinek a munkához, ugyanazt a szállodát, amelyet legutóbb használtam ugyanannak a vendégnek. Utoljára nem kérték meg, hogy töltsék ki a hitelkártya engedélyezési űrlapot, és most ragaszkodtak hozzá. Hitelkártya-engedélyezési űrlapot küldtek nekem, hogy kitöltsem, és ahogy elkezdtem kitölteni, kezdtem megkérdőjelezni magam, hogy miért kell adnom az üzletet valakinek, aki ilyen bánásmódban részesít, és úgy döntött, hogy egy másik szállodával megyek. Nem vettem fel velük a kapcsolatot, és feltételeztem, hogy a foglalás soha nem történt meg, mivel nem kaptam e-mailt, vagy nem hívtam, hogy a foglalás teljes volt (általában a tapasztalataimban a foglalás után foglalja le a foglalási adatokat). Szóval találtam egy másik szállodát, ahol barátságos személyzet állt rendelkezésre, és lefoglalott. Az utazás napján hívást kaptam ebből a szállodából, és megkérdeztem, hogy küldenek hitelkártya engedélyezési űrlapot. Reggel kora volt, így véletlenül azt mondtam, hogy befejeztem azt gondolva, hogy az a szálloda volt, akivel lefoglaltam az utazást, azt mondtam nekik, hogy ellenőrzöm a rekordjaimat, és visszahívom őket. Később elküldtem egy e-mailt, amelyben kijelentettem, hogy egy másik szállodával mentem. Aztán azt válaszolták, hogy egy éjszakára fognak felszámolni a foglalás késői lemondása miatt. Hogy van ez a törvényes, ha a foglalást soha nem erősítették meg? Meg tudom vitatni ezt a díjat, és kérhetem a hitelkártya-társaságtól, hogy utasítsa el ezt a díjat?

    
készlet Zhanna 26.06.2017 21:31
forrás

1 válasz

2

Ez a kérdés háromra vonatkozik:

 • Lehet-e a szálloda felszámolni a hitelkártyáját (ami a fájlban van)?

  Az Ön egyedi esete szerint úgy tűnik, hogy soha nem engedélyezte az adott éjszaka díját, mivel megkövetelték, hogy elküldje az űrlapot a foglalás során. Nem küldte el az űrlapot, és így nem volt fenntartása. Ez azt is jelenti, hogy nem tudják felszámolni a hitelkártyáját - még akkor is, ha más forrásból kapták a számot -, mintha illetéktelenek lennének. Ha igen, azt javaslom, hogy hívja a szállodát, és rámutat, hogy hacsak nem azonnal visszatérítik, akkor a hitelkártya-társasággal szemben jogellenesen vitatja. Mivel a szállodának nincs engedélye erre a változtatásra, nem tudnák bizonyítani a vitát.

  És ha megtagadják a visszatérítést, akkor vitát kell benyújtaniuk. Néhány vállalkozás helytelenül feltételezi, hogy felszámíthat róluk, amíg rendelkeznek a hitelkártya adataival, és úgy vélik, hogy tartoznak nekik pénzt . Ez nem helyes. Ha a vállalkozás úgy véli, hogy tartozol nekik, de nem ért egyet (és így nem engedélyezi a díjat), ez azt jelenti, hogy olyan polgári jogvita van, amelyet jogi eszközökkel kell megoldani - tárgyalás, közvetítés vagy bírósági eljárás. Ez nem egy koszorú - akkor még mindig felelőssé válhat, és többet kell fizetnie, mint az eredeti díj - beleértve a kamatokat, a bírósági költségeket és az ügyvédi díjakat -, de ez a jogi megoldás a polgári jogviták megoldására.

 • Megpróbálhat-e más szállodát felszámolni?

  Igen. Számlát küldhetnek neked. Lehet figyelmen kívül hagyni, de azt javaslom, hogy írjak vissza nekik, és elmagyarázzam a történetedet - ragaszkodtak ahhoz, hogy az engedélyezési forma megerősítse a fenntartást, amelyet nem küldött el, így feltételezted, hogy a foglalás nem történt meg. Ezt alátámasztotta az a tény, hogy nem kaptál meg semmilyen dokumentumot, amely megerősítette a foglalást (és ha megjelent, a szálloda azt mondta volna, hogy nincs foglalása).

  Esély van arra is, hogy bírósághoz fordulhassanak, de ez nem tűnik valószínűnek. Nemcsak az egy éjszakás díj nem igazolja az erőfeszítést, de az ügy nem tűnik erősnek a szállodának.

 • Mit kell tennem most?

  Válaszolnék a szálloda által küldött e-mail címre, és magyarázza el a helyzetet. Szükségük volt az engedély megadására a foglalás megerősítésére, Ön nem nyújtott be engedélyt, és így elvesztette ezt a foglalást. Ez azt jelenti, hogy a szálloda nem volt köteles szobát tartani az Ön számára, de ez azt is jelenti, hogy a szálloda nem számíthat fel semmit. Ha a szállodában nincs olyan eljárás, amely lehetővé teszi a foglalások kiadását, amelyekhez nem érkezett meg időben az űrlap, ez nem az Ön hibája. Kifejezetten jelezze, hogy NEM írta alá és nem küldte nekik az engedélyezési űrlapot, és így minden olyan díjat, amelyet megpróbálnak, jogosulatlanul kezelnek, és vitatják. Ezt meg kell tennie.

 • válasz adott 26.06.2017 23:54
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket