A meglévő vihar alatt a Call Lightning öntése kiterjeszti a tényleges hatótávolságát?

8

Hívás villámlás rendszerint henger alakú viharfelhőt hoz létre 60 méteres sugarú körrel , és ez a felhő meghatározza azt a hatótávolságot, amelyen belül a görgő villámcsavarokat tud leírni:

...choose a point you can see under the cloud. A bolt of lightning flashes down from the cloud to that point.

A viharos körülmények között azonban sokkal nagyobb viharhoz juthat:

If you are outdoors in stormy conditions when you cast this spell, the spell gives you control over the existing storm instead of creating a new one.

Mivel a célzás megköveteli, hogy válasszon ki egy pontot a "felhő alatt", akkor egy sokkal nagyobb meglévő viharfelhő irányítása lehetővé teszi-e, hogy a villámot a felhő alatt bárhol lehessen hívni, nem pedig a 60 méteres sugarú körön belül általában kapnának? Vagy ez azt jelenti, hogy csak a meglévő felhő 60 méteres sugár kör alakú részének irányítását veszi át?

    
készlet Ryan Thompson 17.11.2018 18:01
forrás

1 válasz

3

A szabályok azt sugallják, hogy "igen" (ha a legutóbbi hiba szó szerint történik)

Amint azt itt részletesen ismertettük, a hívás villám szabályozza, hogy a villámcsapok mennyire találhatók meg amit a görgő hív le. Ez a kérdés és a válaszai feltártak néhány olyan kétséget, amit kérdeztek. A varázslat legfontosabb jellemzői:

Villám / távolság hívás: 120 láb / időtartam: koncentráció, legfeljebb 10 perc

A storm cloud appears in the shape of a cylinder that is 10 feet tall with a 60-foot radius, centered on a point you can see 100 feet directly above you. [...]

If the caster stays immobile, then the location of that cylinder does not move.

When you cast the spell, choose a point you can see within range. {120'} A bolt of lightning flashes down from the cloud to that point. [...]

If you are outdoors in stormy conditions when you cast this spell, the spell gives you control over the existing storm instead of creating a new one. Under such conditions, the spell’s damage increases by 1d10.

Hogyan befolyásolja a a legutóbbi hiba a választ ?

Előnyben részesíti az 1a lehetőséget (lásd alább) (régi szöveg zárójelben, most félkövér betűvel).

CALL LIGHTNING 3 conjuration • Casting Time: 1 action • Range: 120 feet • Components: V S • Duration: Up to 10 minutes •

• A storm cloud appears in the shape of a cylinder that is 10 feet tall with a 60-foot radius, centered on a point you can see {100 feet}within range directly above you. The spell fails if you can’t see a point in the air where the storm cloud could appear (for example, if you are in a room that can’t accommodate the cloud).
• When you cast the spell, choose a point you can see {within range}(under the cloud). A bolt of lightning flashes down from the cloud to that point. Each creature within 5 feet of that point must make a Dexterity saving throw. A creature takes 3d10 lightning damage on a failed save, or half as much damage on a successful one. On each of your turns until the spell ends, you can use your action to call down lightning in this way again, targeting the same point or a different one. If you are outdoors in stormy conditions when you cast this spell, the spell gives you control over the existing storm instead of creating a new one. Under such conditions, the spell’s damage increases by 1d10. {snip}

1. lehetőség: Mozgassa a görgőt, mozgassa a forrást

A kérdés megválaszolásának egyik módja az, hogy a karakter mozog; ebben az esetben a a referenciakeret a görgő. A druida (vagy a törzs papság) így képes a villámcsapást a tartományon belüli természetes vihar bármely részéről leállítani. (100 'a feje fölött). Mivel a görgőnek nem kellett létrehoznia a ersatz viharot, nincs probléma, hogy az alapverzió idézett mini-vihar helyzete a határ, hogy mennyire lehet egy ellenség. Ezt a logikát használva, ahol természetes vihar van, van egy hely, ahol villámcsapást hívhatunk le. A görgő elmozdul, és a 100 'ponttól a feje fölött egy villámcsapral eléri a 120-as, vagy annál kisebb lényt. katalógusa

1a lehetőség: Bárhol a vihar alatt

A 2018. novemberi tévedés ezt a lépést tovább haladja. Ha az ellenség a felhő alatt van (természetes), akkor megdönthető, mert a félkövéren látható „felhő alatt” frissítés következik be.

2. opció: Válasszon helyet, és készítsen felvételt onnan

Ha a fenti opció túlzottan erősnek tűnik egy adott DM / táblázathoz, akkor válasszon egy helyet a meglévő viharban, koncentráljon ehhez, és lőjön ott. Ebben az esetben a a referenciakeret az a hely a viharon belül, amelyet a görgő elkezd összpontosítani, amikor kezdetben a varázslatot adja. Ebben az esetben az előny csak a hozzáadott 1d10 kárra korlátozódik, amit a természetes villám használatának köszönhet. Ezzel a logikával a természeti vihar azon részén az a helyszínen koncentrálódó cselekedet , hogy a viharról villámcsapást hívjunk fel, ami korlátozza, hogy a csavarok hogyan tudnak ellenséges lényekre szökni.

Melyik szerinted jóval szórakoztatóbb, vagy jobban illeszkedik a mi asztalunkhoz?

Válassza ezt. Beszéljen a DM-el, ha ebben az esetben játékos vagy.

A D & D 5e egyik szép jellemzője, hogy mennyi nincs megadva, mint például az ilyen esetek. Ez összhangban van az általános 5e témával, amelyet a > szabályokat, és hogy a szabályok szolgálják a játékot, és az emberek az asztalnál.

And as a referee, the DM interprets the rules ... (DMG, p. 4)
As a referee, the DM acts as a mediator between the rules and the players. [...] The rules don't account for every possible situation that might arise during a typical D&D session. (DMG p. 5)

Rendeljen és játsszon.

    
válasz adott 17.11.2018 19:00
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket