Hogyan érlek éretlen narancsot és grépfrútot?

19

Néha, amikor narancsot vagy grépfrútot vásárolok, rájöttem, hogy elég éretlenek, amikor hazaérek. Hogyan érhetem el őket?

    
készlet hobodave 09.07.2010 22:08
forrás

2 válasz

17

Nem.

A citrusfélék, a legtöbb más gyümölcstől eltérően, nem érik a fáról történő felvétel után.

Az egyetlen megoldás, hogy proaktív és nem éretlen citrusokat vásároljon.

    
válasz adott 09.07.2010 22:09
forrás
6

Egyetértek azzal, hogy a legjobb, ha érett citrusféléket vásárol. Tisztelettel nem értek egyet azzal az állítással, hogy nem szedik a szedés után.

Ma megbotlottam ezen az ősi kérdésen, és megnéztem, mert sok nagyon éretlen narancsom van, amit néhány héttel hígítottam a narancssárga fáról, és azon tűnődtem, vajon milyen bölcsesség drágaköveket javasoltak a múltban az érésüket sietve, és meglepődött, hogy a válasz nem feltétlenül tévedett, legalábbis a kezeletlen citrusfélék esetében. Lehetséges, hogy egy viaszbevonat befolyásolhatja ezt.

Szeretném tisztázni, hogy mi történik a citrusfélékkel, amelyeket éretlenül szedtem és érettem (általában a fa metszésénél). Tapasztalataim többnyire citrommal és narancssal vannak, de más citrusfélékre kell átvinni. Tapasztalataim többnyire a saját fák gyümölcséből származnak, hanem a helyi mezőgazdasági termelők piacáról is, amelyeknek nincs viaszbevonata.

Továbbra is érik.

  • A bőr színe zölden, foltos zölden sárga lesz a végső színig.
  • A bőr és az olaj illata és íze nagyon változik "zöld", kissé keserű, citrusos illat és íz (nagyon általános, a. \ t a citrom és a narancs ebben a szakaszban szinte ugyanolyan illatú és ízű gyümölcsösebb illatra / ízre. A citromok egyre több citromot fognak szagolni, a narancs szagát és ízét fogja kezdeni, mint a narancs.

  • Végül elveszítenek sok nedvességet, hacsak nem lettek viaszolva. A citrusfélék porózus, nedves, szivacsos bőrrel rendelkeznek, és tele vannak vízzel. Az éretlen citrusok hajlamosak a szárítóra kezdeni a tapasztalatom szerint - továbbra is feltöltik a vizet, amikor érik és nőnek a fán.

  • Érett almával és körtével gyorsabban érhetnek be, de ők is penészesek lehetnek, ha nincs jó légáramlás. Ellenőrizze őket rendszeresen, távolítsa el azokat, amelyek egyre elkeserülnek - ezek elrontanak, nem érnek.

Összefoglalva, mivel az éretlen citrusok érik, a hús ízei és színei fejlődnek, de kiszárad. Ez egy kicsit fajta, elég érnek ahhoz, hogy elégedettek legyenek, mielőtt túlságosan kiszáradnának, hogy használják őket?

Íme egy kép néhány éretlen narancsról, mielőtt kivettem őket, apró és zöld:

Ésittvannak,néhányhéttelkésőbbegydobozban,aholülök:

Sajnosnincsenekigazánzöldekafán(ésazérettzöldek),ígynemtudommegmutatnieztazösszehasonlítást.Deanarancsokszámáraazöldésakülsőzöldségeketkezdik,majdasárgaésanarancssárga,sőtapirosszínigis.Éncsakvágtamnéhányat,ésaházbanérlelődőktöbbnyirekevésbészaftosak,mintazöldéssárgaszínek,amelyeketcsakfelvettem,deugyanazok.

Azelsőjobboldaltnéhányhéttelezelőttszedték,ésaházbanérleltek(aleginkábbérettésalegkevésbéérettnektaláltamadobozomban).Abaloldaltmaafárólszedik(úgyválasztottam,hogymelyekethasítottam,ésamiketegyébkéntmegkellettszedni,dealeginkábbéslegkevésbééretteketújravágtamésfényképeztem).

Amikorfelvettemőket,kóstoltamabőrt,ésazttaláltam,hogytúlkeserűamégteljesenzöldszínűeknél,bárazok,amelyekkicsitsárgaekvoltak,ehetőekvoltak.Kóstolásmost,ugyanezigaz.Mertamaszedettgyümölcsapárhéttelezelőttfelvettgyümölccselszembenvalóbancsakaszínskálátköveti.Ittláthatjukakülönbségetittabőségesebb(nemegészenérett)bőrésaz,amimanagyonérettvolt,ma.Mindkétízeszinteazonos,ariperpedigcsakazárnyékriperétkóstoljameg,delényegébenmindkettenúgyérzik,mintegyérett,frissnarancsbőr.

    
válasz adott 03.11.2015 21:06
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket