Legjobb / leggyorsabb mód a forróvízvezetékek tartályból történő lefolyására?

0

A megfelelően elhelyezett elzárószelepek hiánya miatt a házamban vízvezeték (nem az én hibám, így történt), le kell állítanom a hidegvízellátást a melegvíz-melegítőhöz, hogy helyettesítsem a fürdőszobát csaptelep.

A rövid történet rövid, nincsenek zárószelepek a szóban forgó csaptelephez, és nincsenek zárószelepek a forró vagy hideg vízellátás mentén. Szóval azt hiszem, a legjobb választásom az, hogy leállítsam az egész házellátást, majd addig futtassam mind a hideg, mind a hideg vonalat, amíg ki nem ürülnek, végezzük el a csaptelepváltást, és az úton vagyok.

Aggódom a melegvíz-melegítő. Elolvasom az ellentmondásos dolgokat az interneten, és nem találok közvetlen választ erre a kérdésre: Rendben van-e, hogy rövid időre a házon keresztül leürítjük a melegvíztartályt (remélhetőleg kevesebb mint egy óra, és nem igaz , teljesen feltöltve a tartályt, anélkül, hogy komoly károsodást okozna a fűtőelem és annak alkatrészei? Ha igen, akkor teljesen kikapcsolom a melegvíz-fűtőtestet, vagy csak elhelyezhetem a kísérleti módban? A pilóta módú gondolkodásmódom az, hogy nem igazán ürítem a tartályt, csak a csapot futtatom a kimenő vonal leeresztéséhez.

    
készlet Jimbo 24.09.2018 16:48
forrás

1 válasz

2

Ha kikapcsolja a vízellátást a vízmelegítőhöz, nem kell leeresztenie, és a tápegység ki akarja kapcsolni a gázszelepet, hogy a pilótafülke vagy a leeresztő fűtőberendezés típusától függően villamos legyen és nincs állandó pilóta. A tartály rendben lesz. Ezután kinyitom a legalacsonyabb csapokat az otthonban, általában egy kádat, ha egyetlen szintet, majd a megváltoztatni kívánt csapokat és a vízcsöveket ebbe a szintre leeresztik, a tömlőtér sokszor a hideg víz legalacsonyabb helyzetében van. Most, hogy a sorok nyitva vannak, nagyszerű alkalom lenne, hogy az új csaptelep telepítésekor hozzá lehessen adni a zárójeleket.

    
válasz adott 24.09.2018 17:46
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket