Az időkorongok, mint a Doktor?

1

A Egy jó ember megy a háborúba , az oka annak, hogy elvették a tavak babát, mert egy időbeli Úr fegyvert akartak, és amikor a doktor megkérdezi, hogy Vastra azt mondja, hogy látták őt. >

A kérdésem az, hogy minden időhordozó, mint a Doktor? El tudnak-e tenni mindent, amit tudnak (mert biztos, hogy a Doktor nem lehet a legokosabb, legbátrabb, stb. Idő Lord), de úgy döntenek, hogy nem a vallásuk és a politika miatt?

Vagy csak ez az a helyzet, hogy a Doktor a legmegfelelőbb, és komolyabb kötelességérzéke van?

    
készlet daniel 29.05.2016 16:14
forrás

1 válasz

8

Feltételezem, hogy Pál szerkesztése a kérdésre a dániel szándékának pontos ábrázolása, mivel csak annyira konkrétan tette, hogy most egy tisztességes részletgazdagságba tudok menni.

A Doktor az egyetlen olyan idő, amikor az Úr kijön az útjából, hogy segítsen az embereknek az egész világon a show legtöbb futásának.

Van egy csomó hely, hogy fedezhessünk itt, így először a "The Time Lords" -ot fogom kezelni, mint összetartozó csoportot, és figyelmen kívül hagyom a "rogue" / "renegade" maroknyi időzítőt, akik saját dolgot csinálnak. És elkezdem a New Who-t, mert szembe kell néznünk, ez az a rész, amit a legtöbb ember szeretne olvasni.

A New Who-ban a Time Lordok többsége nem létezett, és akkor voltak gonoszok, és most elrejtenek. Tehát soha nem voltak olyan erő, hogy a doktor megpróbálja lenni.

Az Új Ki első néhány évszakában a Doktor volt az egyetlen idő, amit az Úr hagyott el az univerzumban, ezért egyedül ez volt az oka.

Az idő végén megtudjuk, hogy a The Last Great Time War eseményei rosszabbra változtatták a Time Lords-ot.

WILF: But you said your people were dead. Past tense.
DOCTOR: Inside the Time War. And the whole War was Timelocked. Like, sealed inside a bubble. It's not a bubble but just think of a bubble. Nothing can get in or get out of the Timelock. Don't you see? Nothing can get in or get out, except something that was already there.
WILF: The signal. Since he was a kid.
DOCTOR: If they can follow the signal, they can escape before they die.
WILF: Well, then, big reunion. We'll have a party.
DOCTOR: There will be no party.
WILF: But I've heard you talk about your people like they're wonderful.
DOCTOR: That's how I choose to remember them, the Time Lords of old. But then they went to war. An endless war, and it changed them right to the core. You've seen my enemies, Wilf. The Time Lords are more dangerous than any of them.

Ne feledje, hogy később ebben az epizódban kiderült, hogy az Időhordozók szó szerint igyekeztek véget vetni az időnek és a térnek.

Úgy tűnik, ez megváltozott, amikor a doktor megtalálta a módját, hogy visszamenőlegesen mentse a Gallifrey-t az időháborúból a Az orvos napján a bolygót egy zseb univerzumba helyezve. A következő epizódban: Az orvos ideje felfedezzük, hogy az időhivatalok megkérdezik (megfelelően elfordított és időszerű-wimey módon), hogy biztonságos-e visszatérni az otthoni univerzumba, és Az orvos nem válaszol, mert nem biztonságos.

A Hell Bent kifejezetten megerősítette, hogy a Gallifrey még mindig elrejti magát, és még mindig nagyon rossz hírnévre tett szert:

CLARA: You're monsters. Here you are, hiding away at the end of Time. Do you even know why? Because you are hated. You are hated by everybody. But by nobody more than me.

Tehát ez valószínűleg nem fog változni egy ideig.

Az Old Who-ban az Time Lords nagyon nem beavatkozó volt. Valójában úgy tűnik, hogy az egyetlen alkalom, amikor kijöttek az útjukból, hogy segítsenek az univerzumnak, amikor az orvos megkérte őket.

Ez ugyanaz a történet, amely először bevezette a Time Lords-ot: A háborús játékok .

ZOE: What did he mean, Doctor? Who mustn't you call?
DOCTOR: The only people who can put an end to this whole ghastly business and send everyone back to their own times. The Time Lords.
...
DOCTOR: The Time Lords holding a trial is a very rare event.
ZOE: Why?
DOCTOR: Well, normally they don't interfere with the affairs of other planets, but they had to when I called for help.
...
TIME LORD: You have heard the charge against you, that you have repeatedly broken our most important law of non-interference in the affairs of other planets. What have you to say? Do you admit these actions?
DOCTOR: I not only admit them, I am proud of them. While you have been content merely to observe the evil in the galaxy, I have been fighting against it.
TIME LORD 3: It is not we who is on trial here, Doctor, it is you.
DOCTOR: No, no, of course, you're above criticism, aren't you.
TIME LORD: Do you admit that these actions were justified?
DOCTOR: Yes, of course, I do. Give me a thought channel and I'll show you some of the evils I've been fighting against.
[the Doctor shows them the many monsters he fought during the first few seasons of Doctor Who]
DOCTOR: All these evils I have fought while you have done nothing but observe. True, I am guilty of interference, just as you are guilty of failing to use your great powers to help those in need!
TIME LORD: Is that all you have to say?
DOCTOR: Well, isn't it enough?

A harmadik orvos azt is elmondja egy történetet, amely megerősíti, hogy ez nem az első alkalom, hogy megpróbálta (sokkal kevésbé sikerült) beszélni az időhivatalokkal valamivel.

DOCTOR: We are to those creatures up there, Jo. Roll up! Roll up! Roll up! And see these funny little creatures in their native habitat! Watch them go through their funny little tricks! Poke them with a stick and make them jump!
JO: Oh, stop it, Doctor. It's not funny.
DOCTOR: No. Oh no, believe me, I'm just as angry as you are. As a matter of fact, I had a great deal to do with the banning of these miniscopes.
JO: You did?
DOCTOR: Yes, I did. I managed to persuade the High Council of the Time Lords they were an offence against the dignity of sentient lifeforms.
JO: But I thought the Time Lords never interfered?
DOCTOR: Yes, well, they don't as a rule. But, frankly, I made such a nuisance of myself. Well, they banned the things.

Az összes többi karakter, akit renegátnak tekinthetünk, a gonoszok, próbálják megtartani az alacsony profilt, vagy egy másik univerzumban.

  • A Mester, az Omega, a Rani és a Szerzetes nem pontosan állampolgárok, amikor megjelennek a TV-műsorban. Amikor zavarják az univerzum többi részét, ezt saját önző okok miatt teszik.

  • Először Romana a Gallifrey Főtanácsának orvosát bébiszitterelte. Sok évszak után együtt végül megkereste a doktornak a dolgokat, és végső TV-történetében ( Warrior's Gate ) úgy döntött, hogy az E-térben (más néven más világegyetemben) marad, hogy segítsen a Tharils.

  • Ha nem számított epizódokat számolunk, érdemes megjegyezni, hogy a Shada doktor Chronotis egyszerűen megpróbálja megtartani az alacsony profilokat a Földön, mivel valójában Gallifrey egyik leghírhedtebb bűnözője.

  • A meta-válság orvos egy másik univerzumban van csapdába.

  • Donna egy ideig volt az Úr Úr, de a doktornak visszavonnia kellett, hogy megőrizze a halálát.

válasz adott 29.05.2016 16:28
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket