Az Egyesült Államokban nem vízummentességi országból érkező

5

Vízummentességi program azt jelenti, hogy egyes országok állampolgárai vízummentesség nélkül jöhetnek az Egyesült Államokba. Németország ezen a listán szerepel. Lengyelország nem.

Egy barátomnak lengyel és német állampolgársága van. Azt mondta nekem, hogy mindig Németországból az USA-ba kell repülnie, ha el akarja kerülni a vízumkötelezettség követelményét. Igaz ez? Valóban vízummentes országból kell repülnie, hogy vízum nélkül beléphessen?

Vagy talán mindig ott kell lennie lengyel útlevélnek, ha onnan utazik, ha lengyel állampolgár (többszörös állampolgárság)?

    
készlet Tschareck 12.06.2012 22:23
forrás

2 válasz

10

Nincs szükség a VWP-re, hogy melyik országból adja meg.

Azonban az Egyesült Államokból való kilépéskor problémák merülhetnek fel, attól függően, hogy milyen országban tér vissza.

Az USA-ból való távozáskor be kell mutatnia a légitársaságnak az útlevelét. Ennek két célja van: először azért, hogy a légitársaság megerősíthesse, hogy vízum / állampolgársága / stb. Van az országba, ahová utazik, és másodsorban úgy, hogy rögzíthessék a vonatkozó információkat és átadják az USCIS-nek (US Immigration) arról, hogy elhagyta az USA-t.

A probléma akkor merül fel, ha egy útlevél használatával lép be az Egyesült Államokba (ebben az esetben a német útlevélbe), de megpróbálja más útlevéllel használni a visszatérő utat (azaz, ha a lengyel útlevélét a visszatérés a vízum / stb. követelmények miatt). Ha egyszerűen használja a különböző útleveleket, akkor az USCIS valószínűleg nem rögzíti, hogy elhagyta az országot, és ez problémákat okozhat, ha / amikor megpróbálja újra megvizsgálni az Egyesült Államokat, mert azt gyanítják, hogy túllépte az előző látogatását.

Van néhány módja ennek. Nyilvánvaló, hogy ugyanazt az útlevelet használjuk, amikor belépünk az Egyesült Államokba, mint amikor elhagyjuk. Ez csak érvényes megoldás, ha a német útlevele érvényes a következő úticéljához való belépéshez (ami nem jelenti azt, hogy a német útlevél használatához a következő országba kell belépnie! Csak azért, hogy a légitársaság megerősítse, hogy rendelkezik a szükséges dokumentumok).

Ha ez nem lehetséges, akkor az induláskor meg kell vitatnia a kérdést a légitársasággal. Képesek rögzíteni mindkét útlevél adatait - egyet az amerikai státuszra, a másik pedig a célország dokumentációjának ellenőrzését -, de valószínűleg nem fogják ezt megtenni, kivéve, ha egyértelművé teszi számukra, hogy melyik útlevéllel lépett be az Egyesült Államokba.

Korábban ez a probléma nem létezett, mivel még a VWP látogatói is meg kellett tölteniük az űrlapot érkezéskor (I-94W). néhány évig használják, így nincs fizikai nyomon követés a belépés / kilépés, csak a nyomon követés, ami a különböző összekapcsolt számítógépes rendszerekben történik.

    
válasz adott 13.06.2012 02:18
forrás
13

Nem, ez nem pontos. Új-Zélandból vagyok, ezért jogosult vagyok a vízummentességi programra (lásd az országok listáját) .

2010-ben Bogotából, Kolumbiából jártam, amely NEM szerepel az országok listájában, és teljesen rendben volt. Nem érdekelnek, hogy honnan jöttél, csak azt, amit az útleveled mond. (*)

(*) - tudomásul veszi azonban, hogy ez nem akadályozza meg alapos kihallgatását, amikor egyedül utazik Kolumbiából ...

    
válasz adott 12.06.2012 22:27
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket