Miért a svájci nemzetközi légi LX40 (777-300ER) sürgősségi földterület az Iqaluit repülőtéren?

31

A svájci International Air LX40 (egy teljesen új 777-300ER) 2017. február 1-jén Zürichről LA-ra utazott, amikor az egyik GE90 motor leállt az önellenőrző algoritmusaiból származó adatok miatt.

A személyzet úgy döntött, hogy az iqaluiti repülőtéren vészhelyzetbe helyezi a kanadai Baffin-sziget déli csúcsán. ami rendkívül távoli. Egy új motor beszerzése az Iqaluit-ba és telepítése önmagában hihetetlen Odyssey volt.

A fotói a az incidens olyan, hogy úgy tűnik, hogy az Iqaluitban való leszállás és a karbantartás megkezdése és a felszállás ismét veszélyesebb lenne, mint a Grönlandi Nuukhoz hasonló nagyobb távolság.

Tekintettel arra, hogy a 777-300ER könnyen el tudta repülni a maradékot LA-val egy motorral - ami azt jelenti, hogy könnyen átirányíthatta volna a közeli nagyobb repülőtérre - miért nem? Olyan szigorúak-e az ETOPS-szabályok, hogy a legközelebbi repülőtérre kell szállnia, és hogy a legközelebbi ésszerű repülőtér ne legyen engedélyezett?

    
készlet RoboKaren 15.05.2017 19:35
forrás

2 válasz

34

Az ikrek számára a standard eljárás a "legközelebbi megfelelő repülőtér"

Ha ikertestben vagy egy motorral kilép (különösen egy olyan távoli területen, mint az Északi-sark), akkor közvetlenül a legközelebbi megfelelő repülőteret állíthatja be a repülőgépe számára. Olyan kérdések, mint például az utasok kényelme és a járathoz való járat elérhetősége a pilóta listájának alján találhatók ilyen helyzetben, mivel elvesztette az elégedetlenséget, hogy a repülés folytatása már nem opció (a következő motorhiba egy ernyő).

Az Iqaluit-the-airport nem olyan távoli, mintha

lenne

Míg az Iqaluitot és annak repülőterét körülvevő vidék meglehetősen kopár és masszív, nagyrészt elszigetelve a várost, a város maga is jól felszerelt a méretéhez - a a Nunavut területi fővárosa. , végül. Teljes körű kórházi, tűz- és mentőszolgálattal rendelkezik (a repülőtéren az ARFF mellett), és egy ésszerű város egyéb csapdáinak többsége (2010-ben megtartotta a G7-es pénzügyi találkozót). Ezen túlmenően a legtöbb ember beszél angolul, és a város jó múltra tekint vissza a korábbi elterelési események során.

A repülőtér is jól felszerelt - teljes légifuvarozó kifutópályával rendelkezik, amely ILS-megközelítéssel, saját ARFF-szolgáltatásokkal, valamint Montrealba, Ottawába és Yellowknife-ba, valamint más célállomásokra vonatkozik. a kanadai sarkvidéken. Ott is van egy ésszerűen elhelyezett terminálépület, és ott a teljes munkaidős vámszemélyzet, amely lassan képes kezelni az utasokat egy ilyen elterelésről, ha a szálak napokig meghosszabbodnak.

A transzpoláris operátorok tervezik ezt a dolgot

A sarkvidéken közlekedő üzemeltetőknek készenléti terveket kell készíteniük az ilyen típusú eseményekre. Az ilyen tervezés magában foglalja azt is, hogy időben cserélhető repülőgépet tudunk küldeni az utasok felvételére, és képesek arra, hogy a repülőgép-helyszínen (AOG) szállítsanak alkatrészeket, és képesek legyenek karbantartást végezni egy ilyen helyen vagy kompban a repülőgépet szükség esetén ki kell kapcsolni. A mentési szolgálatok (beleértve a legénység hideg időjárási expozícióját) összehangolását, az ATC-vel és a légitársaság diszpécsereivel való kommunikáció képességét, a napsugárzások okozta sugárzási aggályokat és a mágneses iránytű nem megfelelő navigációs képességeit is magában foglalja.

    
válasz adott 16.05.2017 02:31
forrás
54

Given that the 777-300ER could have easily flown the remainder to LA with one engine -- which means it could have easily diverted to a nearby larger airport -- why didn't it?

A motoros hiba normál működési eljárása a vészhelyzeti és leszállási hívások esetén a lehető leghamarabb . Ez volt a legközelebbi elterelési pontjuk abban az időben, így ott leszálltak.

Ez egy általánosabb szabály, amikor minden kritikus rendszerben lévő redundancia elveszik, szükségessé teszi a vészhelyzetet és megköveteli a legközelebbi megfelelő repülőtéren történő leszállást. A repülés folytatása egy motoron valószínűleg gondatlannak tekinthető.

A javasolt alternatívát illetően a „valahol nagyobb, mint Nuuk” határozottan nem igaz. Nuuk már csak 3,117 ft futópályával rendelkezik, messze túl rövid 777. Az Iqaluitban található 8605 láb megfelelő, és ez a terület szokásos eltérítési repülőtere.

Továbbá legalább 300 nmi volt. Nem kockáztatjuk meg, hogy amikor az FL360-as csúszási távolsága ~ 120 mni (és nincs mód, hogy egy motor megtarthassa Önt az FL360-ban, így inkább FL300 és ~ 90 mni), és tényleg nem lehet biztos abban, hogy a probléma ami megölte az egy motort, nem fog hatni a másikra is.

A bonyolult javítások tekintetében nincs jobb hely a közelben. Ugyanolyan hideg az egész régióban, és nincsenek fűtött hangárok, ahol egy 777-es illeszkedne, így szükségük volt a sátorra, hogy a hideg időjárás során ésszerű munkakörnyezetet biztosítsanak a motor körül, és a régió bármely más repülőterén szükségük lenne rá. Ezért vannak.

    
válasz adott 15.05.2017 20:59
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket