Miért tanácsolja Gandalf a cégnek, hogy „vigyázzon arra, amit megérint” a trolltáborban?

6

Elég sok, amit a cím mond. A Hobbit filmben (váratlan utazás), Gandalf azt tanácsolja a cégnek, hogy "vigyázzon arra, amit megérint" a troll-barlangban - miért van ez?

Ez a Q / A azt sugallja, hogy mágikus varázslatoknak van kitéve, de (nem olvasta el a Tolkien-féle sok -ot, feltételeztem, hogy valami köze van a trollokhoz. Melyek a varázslatokat a troll kincsére vetették?

    
készlet Adrian K 21.11.2016 23:26
forrás

1 válasz

6

Ez tényleg meglehetősen bonyolult, hogy megmagyarázzuk, ezért viselkedj velem. Az eredeti regényben a hordát nyilvánvalóan mágikus ajtó védte.

They followed the tracks up the hill, until hidden by bushes they came on a big door of stone leading to a cave. But they could not open it, not though they all pushed while Gandalf tried various incantations. "Would this be any good?" asked Bilbo, when they were getting tired and angry. "I found it on the ground where the trolls had their fight." He held out a largish key,

The Hobbit, or There and Back Again

Amikor a forgatókönyvet eredetileg Jackson és Boyens írta, a Gandalf-nek óvatosnak mondott jelenetét közvetlenül az elvarázsolt ajtón keresztül tették meg (pl. legyen óvatos, lehetnek varázslatos csapdák), majd megváltoztatták az események sorrendjét, és a barlang bejáratát egy csökkenő alagútba mozgatták, nem pedig egy ajtón keresztül. A óvatos sor továbbra is fennmaradt, de a párbeszéd többi része lemaradt.

Boyens: In the sense of Gandalf, with things not being really as they should [e.g. finding trolls in this part of the world]

Jackson: We wanted to start the feeling that all is not as it should be, and to give Gandalf this disquiet. We originally designed this cave in a slightly different way, and when we found the location for the forest, we found the natural rock that seemed to lend itself to being the entrance to the cave and so that then caused us to redesign it to be like a tunnel that goes down a hill under the ground, which really ended up being designed that way because of this big overhanging rock which we used on the location. You see more of it when we come back to the panning over of Sting in a minute.

Audio Commentary: The Hobbit - An Unexpected Journey

Nyilvánvaló, hogy a barlangban és a rothadó (fertőzött) hasított testekben is veszélyes lények élnek, amelyek a törött és kiálló csontszalagokkal vannak elhelyezve, hogy elkapják a nem kívánt dolgokat. Általános óvatosság ajánlott, még akkor is, ha nincs bizonyíték a mágiára.

    
válasz adott 21.11.2016 23:48
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket