Meg lehet húzni egy puha főtt tojást?

1

Van valami más, mint a héj hőmérséklete, ami megnehezíti a hámlást? Biztos vagyok benne, hogy a fehér elég szilárd lenne ahhoz, hogy ellenálljon a gyengéd hámlásnak, ha óvatos vagy?

Feltételeztem róla, hogy ez egy lehetséges könnyű alternatíva a buggyantottnak (mindegyik szépen benne van a saját héjában a főzéshez), de még soha nem láttam. Lehetetlen, csak egy hülye ötlet, túl kockázatos (vagyis a fehér / héj stb. Csapdába esett forró vízzel piszkálva), vagy csak valami, amit még nem próbált meg?

    
készlet Lyall 14.02.2017 17:21
forrás

5 válasz

9

Igen, ez teljesen lehetséges!

A puha főtt tojás finom. Egész idő alatt elkészítem őket, különösen a ramenben:

( forrás )

A trükk az, hogy 5–6 percig forraljuk fel a tojást, a tojás méretétől függően, majd hideg vízbe dobjuk őket, hogy megakadályozzák őket a főzés tovább. Ez a termék is segíthet.

Kicsit óvatosabbnak kell lenned, mint a hámozott tojásnál, de nem igazán nehéz megtenni!

Ezután a tojást a tojássárgájából a ramenemből merítem, majd a darabokat megszakítjuk, és a tésztával eszem. Yum!

    
válasz adott 14.02.2017 19:12
forrás
3

Ha a fehér elég szilárd ahhoz, hogy megtartsa az alakot, akkor nem lehet más, mint a kemény főtt tojás hámlása.

Tévedtem, mert nem elég hosszú ideig forralom a tojásokat.

Különböző íze van, mint a buggyantottnak, hogy nem érintkeznek vízzel.

De miért? Meg kell vágni őket, hogy enni. Ha csak egy kicsit belekerülne az egész tojásba, akkor az ike kiürülne.

Milyen problémát próbál megoldani?

Amit én csinálok, a tojást egy asztalos késsel vágjuk le. Aztán kanállal vigye fel a tojást. Gyorsabb és melegebb tojást kapsz, amint a tojást hűlni kell.

    
válasz adott 14.02.2017 18:17
forrás
1

Lehetséges, és nem túl nehéz legalább megpróbálni.

A fehérnek másképp lesz, mint egy buggyantott tojásé, de nem egy millió mérföldre, és a sárgája ugyanolyan lesz (feltételezve, hogy ugyanolyan mennyiségben főznek)

    
válasz adott 14.02.2017 17:49
forrás
1

Ma csak eljutottam ehhez a helyzethez. Általában nem főzek, de egy csúnya, hosszú hideg miatt megvettem (többek között) extra nagy tojásokat. Forralni szeretném őket, majd félretettem őket. 12 percig. Fiú, ez túlzott volt. Néhány webes keresés után megállapítottam, hogy 5 percig félretesszük őket a rohadt sárgák esetében. Ez jól működött, de a férfi nehezen hámozható. Mind a 5.5, mind a 12 percig a tojásokat hideg vízben használnám, hogy megkönnyítsék a kezelést és a hámlást.

A hámlás nehézsége azt sugallja, hogy minél kevésbé főtt a tojás, annál nehezebb hámozni. Ez a kísérlet ugyanabból a tucatból készült tojással történt. Furcsa az, hogy nem találok említést erről az interneten. Épp ellenkezőleg, az ellenkező állításokat találom. Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen követelés egy ellenőrzött kísérleten alapult-e.

Bármely más tojás forrásban lévő hacket meg kellett húzni, ha könnyebben hámoznék. ábra , hogy a fehérek hosszabb ideig forralása nélkül is hosszabb ideig forraljuk a fehéreket (a fehérek, amelyek érintkeznek a héjjal), hogy a tojásokat a hűtőből közvetlenül forró vízbe tegyék mint a tojás forró vizet. Ez azért van, mert a tojás belseje és a felület közötti hőmérséklet-gradiens minimális, ha a tojás forraljuk.

Heck, ha megtartottam a potot az égőn a fent említett 5,5 perc felénél az égő ideje alatt, majd hideg vízzel végeztem, valószínűleg nagyon jól elkészített fehéreket kaptam, remélhetőleg nyálkás sárgával. Ezt azért várom, mert a tojás felszínét forró hőmérsékleten tartom, így legalább a kezdetben több hő diffúzió lesz a tojásba, ami több színátmenetet jelent. Kísérleteznem kell. Mindenesetre, minél jobban sikerült a tojás felülete, annál könnyebben hámozható, az eddigi kísérlet szerint

Egy másik dolog, amit a webes keresés kiderült, hogy hasznos lehet az ecet hozzáadása a vízhez. Még meg kell próbálni.

2018-03-11 UPDATE: A kísérleteim azt mutatják, hogy én valójában a külső fehéret sokkal jobban főzhetjük, mint a belső sárgája, így könnyebben lehúzható, puha tojássárgája fenntartása. Forralás után a tojásokat közvetlenül a vízbe helyeztem, és négy percig forralva tartottam a vizet. A külső sárgája valóban jól sikerült és könnyen leválasztható. Az egyetlen probléma az, hogy túl sok megkülönböztetést váltottam ki a jól elvégzett külső és az alulteljesített között. A belső még mindig elég nedves volt. Legközelebb megpróbálok öt perces folyamatos forralást, ami még jobban meg kell főzni a külsőt, így még könnyebben hámozható, és több tojást főzünk a tojássárgájába.

Megértettem azonban. Egy nyálkás sárgával valójában nem akarom héjazni a tojást. Azt akarom, hogy levágjam a tetejét és a kanál ki a belsőből. Tehát a (nagyon) lágy főtt tojás hámlásának egész kérdése számomra vitás. Még mindig az 5 perces forralási tesztet folytatom a tudományos kíváncsiságból.

2018-03-31 frissítés: A tojásokat közvetlenül a hűtőszekrényből áthelyezték már forró vízbe 5,5 percig, mielőtt hideg vízbe merítenék őket. A Shell könnyű volt hámozni, és a tojássárgája még mindig eléggé futott, bár még főbb volt, mint az előző kísérlet. Azt hiszem, 6 percig forraljuk a nyálkás sárgák édes foltja. Ismét a kísérleteim „extra nagy” tojással rendelkeztek.

    
válasz adott 07.03.2018 05:37
forrás
0

Van egy dolog a tojás saláta, valamint a lágy főtt tojás, így rendszeresen csinálok egy tucat egyszerre, só vagy ecet nélkül, vagy pre-cracking, és minden alkalommal, amikor ez az, ami működik ...

Forgassa meg a tojásokat a kívánt készségre (mindenki változik a tojás / edény méret / égő beállításának számától függően /.

Ez a fontos rész:

  • Azonnal távolítsa el a hőtől és a lefolyótól

  • Hideg vízzel öblítse le, és ismételje meg addig, amíg a hő eltávolításra kerül - ez azt jelenti, amíg már nem érzi az öblítővizet a tojás maradékhőéből. Mindenki azt mondja, hogy ez az, hogy megállítsa a tojásokat a héjában, de az oka annak, hogy a folyamatos hideg víz miatt a tojások izzadnak (kondenzálódnak) a fehér és a héj között, és esetleg enyhe zsugorodást okoznak a tojásnak. segíti a szétválasztást.

  • Legyen üljön néhány percig ...

hámlás:

  • Érintse meg a tojást óvatosan az asztalon vagy eléggé számlálóval, hogy kissé repedje a héjat

  • Tegye a tenyerét a tojás fölé, és óvatosan tekerje a tojást előre és hátra az asztalra és a váltakozó oldalra. Vigyen fel eléggé nyomást a tojásra, miközben gördül, hogy megrepedjen. Tudni fogja, hogy mennyire kell ezt a nyomást elérni, mert érezni fogja a héjat a tojástól, amikor eldobja. Túl nagy nyomás a puha főtt tojásra, és megnyitja.

  • Válasszon egy laza helyet és kezdje meg a hámlást. Lehetővé kell tenni, hogy néhány másodperc alatt egy darabból lehúzza az egész héjat. Gyakran megtettem körülbelül 2 másodperc múlva. Néha, attól függően, hogy hogyan hengerelték, a héj csak két felében leszáll. Elég szórakoztató, hogy milyen izgatottan lehet keresni ezt az egy másodpercet.

Az Ön sikere az öblítés és a gördülő képességek függvénye, amint arra az egy másodperces héjra törekszik. Gyakorlat teszi a mestert. Sok szerencsét

    
válasz adott 12.03.2018 17:50
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket