5e-ben (vagy korábbi kiadásokban) hogyan működik a démoni felemelkedés?

16

Az 5e könyvek egyikében (valószínűleg Monster Manual vagy Volo's Guide) olvastam, hogy „még egy alázatos Mane egy démoni hercegré válhat”. Feltételezem, hogy a démonok "végzősnek" tűnnek a sörényről az 1. típusú démonra a 2. típusú démonra stb. Elfogadom a korábbi kiadások szerinti válaszokat is, ha azok relevánsak az elfelejtett birodalmakhoz.

Többnyire érdekel a Forgotten Realms lore és a felemelkedés aroma oldala, de a mechanikus információk is szívesen látnának. Szeretném tudni, hogy egy démon hogyan nyer hatalmat és mi történik, amikor átalakul.

    
készlet Joseph Doob 20.06.2017 09:28
forrás

1 válasz

20

A démonok hatalmat kapnak ellenségeik megsemmisítésével ...

A demon's status grows with the blood it spills; the more enemies that fall before it, the greater it becomes. A demon might spawn as a manes, then become a dretch, and eventually transform into a vrock after untold time spent fighting and surviving in the Abyss. .... The greatest of those that do survive make up the ranks of the demon lords that threaten to tear the Abyss apart with their endless warring. (DnD 5e Monster Manual, page 50)

Ez megerősíti, hogy a manétról a démoni ura felé való teljes „karrier” valóban lehetséges egy démon számára, pusztán pusztítva a démonokat vagy más ellenségeket az útjában, és elkerülve a hasonló sorsot.

... vagy démoni promócióval

By expending considerable magical power, demon lords can raise lesser demons into greater forms... (DnD 5e Monster Manual, page 50)

Ez a fajta promóció lehetővé teszi a legmagasabb démoni rangsorok előmozdítását is, de ez ritkán fordul elő, mert a démonok versenyeznek a démonok ellen:

Demon lords only rarely elevate demons to the highest ranks, fearful of inadvertently creating rivals to their own power. (DnD 5e Monster Manual, page 50)

Mi történik, ha egy démon változik

A promóció során valójában egy démonnal való történés nem ismert, kivéve azt, hogy a hatalomban növekvő formában változik. Mivel az átalakulás nem részletes, ésszerű, ha feltételezzük, hogy a démon egyébként változatlan marad, emlékei és személyisége ép.

    
válasz adott 20.06.2017 12:11
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket