Hogyan árulhatom a parancsszó aktivált elemeket?

2

Érdekel egy olyan varázslatos elem létrehozása, amely 3x / nap mágus páncélt használ a parancsszóban. A Mage páncél egy 1. szintű varázslat, és a parancssori példa árképzés azt mondja, hogy a helyesírási szint (1) x caster level (1) 1800-szorosa, ami azt jelenti, hogy a teljes ár 1800 lenne. . Ez helyes?

Az általuk adott példa a mountebank köpenye, amely csak egy felhasználás, de olcsóbb, mint amilyennek kellene lennie: helyesírásszint (4) x görgőszint (7) x 1800 működik 50400-ra, de ez az elem csak 10 800-ra kerül.

Egy naponta több díjat tartalmazó tétel esetében a létrehozási szabályok szerint a költségeket a díjak összegével szaporítaná, és az összeget 5-tel osztaná meg. Tehát ha a mountebank köpenye követi ezt a szabályt, akkor a költség megjelenik sokkal közelebb van, 10080-ban. Feltételezem, hogy ez egy neves csodálatos elem, mint egy általánosan kialakított termék, mint egy márkanév, nem pedig egy bolt márka, a költség egy kicsit több.

Tehát az eredeti elememnél, amit szeretnék tenni, ha követem a megfelelő szabályokat, az elemem [(1x1x1800) (3)] / 5 helyes lenne? Vagy 1080. Melyik olcsóbb, mint az egyszer használatos elem. Hiányzik valami?

    
készlet TheAndyman 22.09.2016 07:40
forrás

3 válasz

3

A Magic Item Creation szabályok a következők:

A Pathfinderben a mágikus elemek készítésekor fontos megjegyezni, hogy az elemek készítésének szabályai a irányelvek , nem pedig a nehéz és gyors szabályok. Az új mágikus tárgyak készítése nagyon szubjektív folyamat, és egyetlen szabályrendszer sem fog kiegyensúlyozott elemeket adni minden alkalommal. Az új mágikus elemek megbízható árazásának egyetlen módja az, hogy új mágikus elemeket készítsen, és megfizesse őket, és hogy mennyire hatékonyak a játékban. A tapasztalat sokkal fontosabb, mint a szabályok.

A parancsszó vagy a használat-aktivált elemek alapárának értéke at-will használja.

A parancs-szó és a használat által aktivált elemek alapértelmezés szerint naponta többször is használhatók. Nincs korlátozva, hogy hányszor használhatja ezt a tételt egy nap alatt.

Például a Mágus keze . Lehetővé teszi, hogy a mage hand standard műveletet használja, amennyire csak szeretné. Költsége 900 gp, ami a helyesírási szint (.5) a görbe szintje (1) a parancssori állandóval (1800) egy 900 gp-ra.

Nagyon kevés parancssori elem létezik, amelyek naponta nem rendelkeznek használatukkal, mivel a sok effektus használata jelentősen erősebb, mint a napi egyszeri használatuk.

Mindig ellenőrizze a hasonló hatásokat, ha a tétel árát használja.

Ez a mágikus elem létrehozásának második legfontosabb szabálya. A meglévő mágikus elemszabályok már számos effektust képviselnek. Ha az a tétel, amelyet meg szeretne tenni, egy meglévő elem hatását duplikálja, akkor ugyanaz lesz, mint a meglévő elem.

Olyan elemre vonatkozó példa, amely lehetővé teszi a mágus páncél öntését, hasonlítsa össze azokat a meglévő elemekkel, amelyek ugyanazt a hatást gyakorolják, mint a

válasz adott 22.09.2016 10:51
forrás
0

A parancssori recept egy olyan elemre vonatkozik, amely tetszés szerint használható, vagyis egyszer használhatja egyszer körben. Egy példa erre a álruhás kalap , amely lehetővé teszi a felhasználó álcázza önmagát . Ez 1 * 1 * 1800gp.

Ha 3x / napot próbál megvenni, akkor a napi díjakat szeretne. 1 * 1 * 1800 * 3/5 = 1080gp helyes.

Egyetértek azzal, hogy furcsa, hogy a táblázat adja a Foknak a Mountebank egy példánya egy parancsszó-aktivált elemre, ha ténylegesen megvan az egy-egy-napi korlátozás.

Azt is hiszem, hogy furcsa, hogy a csodálatos tárgyak tényleges listája nagyon kevés elemet tartalmaz, amelyeket a parancsszó receptje szerint helyesen számítanak. Például a lebegőcipő található, amely lehetővé teszi a használatát levitáció parancs segítségével. Ennek költsége 2 * 3 * 1800 = 10800gp, de 7500gp-t fog fizetni. Talán a kedvezmények azért vannak, mert csak önmagadat képes lebegni?

Ne feledje, hogy ezeknek a szabályoknak a használata DM jóváhagyást igényel.

    
válasz adott 22.09.2016 07:51
forrás
0

Tényleg a DM-nek kell lennie, hogy milyen áron érzi magát. Úgy gondolom, hogy lényegesen kevesebbnek kell lenniük, mint a Armor +4, de több, mint a 1080-ra javasolt alap létrehozási tétel ára.

Bracers of Armor +4 (CL7) = 8k to make but have a caster level of CL7 and are a constant effect

Bracers of Mage Armor (constant)(CL1) = [Spell Level] * [Caster Level] * 2000 * 1(spell duration multiplier) = 2000gp to make by the Create magic item table

Bracers of Mage Armor 3/day (CL1) - [Spell Level] * [Caster Level] * (3/5)[Uses/day] * 1800 = 1080gp to make by the Create magic item table

Rengeteg DM állítja, hogy mivel ugyanazok a + 4AC-ok vannak, ugyanolyan költségeket kell fizetniük, mint a Magic Item Gold Piece értékei ( link a d20-on. Azonban, miközben ugyanazzal a váltóáramú komponenssel rendelkeznek, azok alacsonyabbak, különösen akkor, ha eloszlanak a mágikus varázslat, mivel alacsonyabb görgőszintet jelentenek.

If the object that you target is a magic item, you make a dispel check against the item’s caster level (DC = 11 + the item's caster level). If you succeed, all the item’s magical properties are suppressed for 1d4 rounds, after which the item recovers on its own. A suppressed item becomes non magical for the duration of the effect.

You make one dispel check (1d20 + your caster level) and compare that to the spell with highest caster level (DC = 11 + the spell's caster level).

Tehát a páncélosok karkötőinek ellenőriznie kell (DC = 11 + az elem görgőszintje), ami 18, és elnyomná azt 1d4 fordulóban

A mind az állandó, mind a 3 napos Mage Armor karkötők számára sokkal könnyebb ellenőrizni (DC = 11 + a tétel / varázslatos görgő szint), ami 12, és akár az 1d4 körökre gyakorolt állandó hatást is eloszlatja, vagy teljesen eloszlik egy öntött mágus páncél.

Az árképzés végső soron a DM-en múlik, bár mit gondol.

    
válasz adott 23.09.2016 05:55
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket