Hogyan kezelhetőek a legváltozatosabb anyagok jelentős változásai?

6

Van egy játékosom, aki egy Mystic-t játszik a Unearthed Arcana: Psionics & a Mystic, vegye 2 . A Mystic osztályt nemrég frissítették egy teljes osztályra, és néhány nagyon jelentős változást tettek a Unearthed Arcana: The Misztikus osztály .

A játékos, akit jelenleg használok, nehéz páncélzatot visel, egy greatsword-t használ, és mindkét dolgot jól használta. Ez jól működött a Mystic korábbi verziójával, amely lehetővé tette a nehéz páncélok megszerzését, és jól kombinálta a greatsword-t azzal, hogy olyan opciókat adott meg, amelyek nem támaszkodnak a túlélési képességre, mint a jelenlegi változat.

Más játékosok némi kényelmetlenséget fejeztek ki az általunk használt osztály verziójával, mint például, hogy a paladin teljes mértékben felülmúlja a paladint úgy, hogy a ragyogásra épüljön - jelentős mennyiségű sérülés hozzáadásával a találatokhoz hasonló a paladin isteni sírjához. Ezen aggályok némelyikét enyhítenék a frissítés előrehaladásával, de úgy tűnik, hogy sokkal több aggodalomra ad okot, mint például a varázsló hasonló módon történő elrejtése a Mastery of Fire használatával, amely lehetővé teszi a Mystic használatát az Detonáció , amely meghaladja a varázsló aláírását Fireball és szabályozza a varázslatokat, ha mindkettőt egyszerre ugyanazon költségért végezzük.

A játék megkezdése előtt megvitattuk, hogy az osztályra változások történhetnek, és beleegyezett, hogy felülvizsgálja és elemzi ezeket a döntéseket, mielőtt egy cselekvési folyamatba lépne. Nem vártuk azonban, hogy a változások olyan súlyosak legyenek, hogy megváltoztatják a karakter személyazonosságát.

Több opciót látok előre, de egyik sem tűnik tökéletes megoldásnak, hogy maximalizálja a játékosok szórakozását és a többi játékos közötti egyensúlyt.

Hogyan csökkenthetem ezeket az identitásmódosítási szabályokat, miközben a játék szórakoztató marad az érintett játékos számára, és kiegyensúlyozott a többi karakterrel?

Ideális esetben a válaszok hasonló helyzetű tapasztalatokkal, ebben a rendszerben vagy másokban lesznek támogatva, és biztosítják - vagy segíthetik a csoportomat - olyan megoldásnak, amely segít javítani a játékélményt az érintettek számára.

    
készlet inthemanual 14.03.2017 17:56
forrás

3 válasz

8

Azt hiszem, az elsődleges kérdések, amiket meg kell kérdezned magadnak ...

 • Mindenki az asztalnál élvezi a régi lejátszási szabályok alatt szereplő karaktert? Nem túl erős, nem túl gyenge, és azt várják, hogy ez igaz legyen?
 • A játékos élvezni fogja az új szabályok használatát, mint amekkora ragaszkodna a régiekhez?
 • Ha a válasz igen és 1, akkor nem látok okot az új szabályok megváltoztatására. Ha bármelyik 1 nem vagy 2 igen, akkor fontolóra kell venni a változást, még akkor is, ha a hitetlenségnek kellő felfüggesztése van a karakter megváltoztatásával, ami nem indokolja a képességeit. egy régi varázslat, és egy újra való átképzés, hétfőn aludni tudnak, és kedden elfelejtették, de hirtelen a varázslatos rakéták körül mozognak.)

      
  válasz adott 14.03.2017 18:25
  forrás
  4

  Elsősorban a tesztelje a szabályokat, és visszajelzést ad a fejlesztőknek , vagy a nagyszerű játékot használ?

  Ha az elsődleges cél a rendszer tesztelése, akkor a játékosnak retcon kell lennie a legújabb számítógépre a szabályok változata. Ily módon a lejátszási visszajelzések összhangban lesznek a tesztelt szabályokkal.

  Ha az elsődleges cél egy szórakoztató játék lejátszása, akkor meg kell vitatnia a játékossal, hogy hogyan kívánnak folytatni. Adja meg nekik a lehetőséget, hogy újrakonfiguráljon a legfrissebb szabályokat, lejátszja a régi szabályokat, vagy akár egy játékban lévő „átmeneti fázist”, vagy úgy, hogy fokozatosan megszünteti a régi dolgokat, és fázisba lép az újba.

  De az utat nem szabad diktálni. Beszéljen a lejátszóval és dolgozzon segítségével, hogy eldöntse, mi a legjobb a csoportod számára.

      
  válasz adott 14.03.2017 19:26
  forrás
  0

  Beszéljen a játékosokkal.

  Magyarázd el, hogy az új kiadás fényében úgy tűnik, hogy a WotC szerint az aktuális misztikus az OP. Úgy gondolják? Ha a párt úgy érzi, mintha a misztikus elárasztotta volna a többi résztvevőt, és úgy érzik, hogy hátsó helyet foglalnak el a játékosnak, akkor komolyan fontolóra kell vennie a misztikumot, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a pártjaival.

  A misztikus módosítása

  Ha a fél megállapította, hogy meg kell változtatnia a karaktert, dolgozzon a lejátszóval a változtatások elvégzéséhez. Boldogok a jelenlegi játékstílusukkal? A mechanikai (különösen numerikus) változtatásokat úgy végezze el, hogy csökkentsék a teljes teljesítményüket anélkül, hogy megváltoztatnák lejátszási stílusukat vagy karaktertípusukat.

  Ha a játékosod nem élvezi a jelenlegi játékstílusodat, de folytatni akarja a misztikus játékot, akkor nézd meg az új Mystic-t, és nézd meg, hogy ez jobban illeszkedik-e a karakterhez, mint a meglévő.

  Ha nem (és ha érzed magad), próbáld meg a kezedet új tartalmak homebrewingjével. Talán csak ki kell cserélnie egy vagy két funkciót. Talán új archetípusra van szüksége. Ha szuper kalandosnak érzi magát, megpróbálhat egy teljes egészet, vagy akár egy egész osztály létrehozását a semmiből. Ne habozzon kölcsönözni néhány homebrew misztikusból vagy hasonló osztályból származó ötleteket. A nem feltárt Arcana subreddit és DandDwiki.com sok homebrew tartalommal rendelkezik, amellyel átveheti.

  < won Figyelmeztetés : A DanDwiki.com szinte teljes egészében jelentősen tartalmazza az OP tartalmát. Légy óvatos, húzza innen. Nagyszerű a konceptuális inspiráció, a szegény, hogy teljes egészében beilleszkedjen a kampányába. Ha nem érzi magát a feladatnak, ne aggódjon.

  Jövőbeli referencia

  Ez jó gyakorlat a játékosok rendszeres időközönként, ha az UA vagy a homebrew tartalom fut. Üljön le, és derítse ki, ha az emberek úgy gondolják, hogy ez a karakter OP. Ha igen, végezzen kisebb módosításokat. Az UA és a homebrew tartalom az OP-hoz viszonyítva a hivatalos tartalomhoz képest, így majdnem minden változtatásod elkeserül (amit az IMO könnyebb, mint a csiszolás, mivel kevesebb kreativitást igényel). Ha úgy érzi, olyan hajlamos, küldje el a változásokat a WotC-nek vagy a homebrew alkotónak, hogy örömmel fogják hallani a megállapításairól, hogy azok beépülhessenek az anyag frissített verzióiba.

      
  válasz adott 14.03.2017 19:56
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket