Hogyan tudom javítani a spontán eseményekre adott képességemet a Star Wars: Saga Edition-ben?

3

Szeretem a spontánságot, hogy a DM. A játékosaim meglepődhetnek: "Hé, gránátokat és detonátorokat dobok, hogy felrobbantjam a főhajó reaktorát." és átadják a készségek ellenőrzését.

A spontánsággal szeretnék visszatérni rájuk. Egyéb ötletek? Tudom, hogy vannak olyan "randomizer" kártyák a D & D-hez.

    
készlet Joshua Burton 23.06.2011 20:32
forrás

2 válasz

3

A legjobb módja az, hogy kényszerítsük őket cselekedeteik logikai következményeinek kezelésére. Még jobb, ha ennek következménye, hogy nem gondolták vagy tervezték.

Ha a logikai következmény TPK, akkor azt is megteheted, vagy dobhatsz néhány Deus ex Machina-t a PC-k mentéséhez és a játék folytatásához (de bántalmazza a játékosokat bonyolult módon).

(szerkesztés) Nem olvasta helyesen a kérdést. Ha spontaneitást akarsz rájuk dobni, van néhány ötletem:

  • Egy NPC, vagy NPC-k csoportja, amely spontán cselekvésben is részt vesz, ami valahogy mindig kényelmetlenné teszi a PC-ket. Egy kultusz? Pirates? Anarchisták?
  • környezeti hatások. (ionvihar? meteorzuhany? Napfény?)
  • A rendszerek meghibásodnak, akár saját hajóikban, akár a hajóban, amik körül vannak - ezek közül néhány segíteni fog, egyesek megsérülnek, egyesek lehetnek (mesterséges gravitációs hiba)

Készíts egy diagramot az idő előtt, majd tekerje meg azt, ami történik - ha ez valami, ami TPK-t tesz, vagy lehetetlenné teszi a küldetés befejezését, vagy egy cinch-t, érdemes újra felvenni.

    
válasz adott 24.06.2011 17:46
forrás
0

Nehéz felkészülni a váratlan játékosokra. A legegyszerűbb módja az, hogy megnézzük, mit tettek a játékosok, és logikus / váratlan eredményeket találtak a tetteikből. Sokkal inkább valószínűsíthető, hogy B eredményt várnak az A. akcióból. De mi a helyzet a C eredményrel vagy a B eredményével együtt?

Ezenkívül a további bonyodalmak eldobása a történetet érdekesvé teheti, amíg nem hirtelen nem tesz semmit lehetetlenné.

A reaktorral kapcsolatos példával kapcsolatban: Feltételezve, hogy a játékos "célja", hogy felrobbantja a hajót, miután a gránátok leálltak, a mérnök megpróbálja kivonni a reaktor magját, hogy mentse a hajóját, vagy őrök jönnek a robbanás kivizsgálására. A játékosok is bajba kerülhetnek a hajóba való visszatérés miatt robbanás / erővesztés miatt.

    
válasz adott 24.06.2011 18:41
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket