220v kimeneti biztonsági kérdés - A megszakítót nem tette ki tüzet követően

2

Egy régi sütő (20+ év), amely egy 220v-os, 3-szoros kimenethez csatlakozik, hirtelen meggyulladt, amikor egy héttel ezelőtt próbáltuk használni a sütőt. Ma cseréljük ki a készüléket, de megállapítottuk, hogy nem fog bekapcsolni, amikor a dugót csatlakoztatja. Megnéztem a megszakítót, de nem volt kioldott áramkör. Kikapcsoltam / bekapcsoltam az összes áramkört, és az új sütő újbóli csatlakoztatása után áramot kapok (a sütő órája bekapcsol).

Aggódom, hogy a tüzet nem a készülék okozta, hanem hibás vezetékek, és reméltem, hogy tanácsot kapok arról, hogy ez biztonságos-e. Ha segít, az otthon a 60-as évek végétől származik, és maga a kimenet nem a GCFI.

Köszönöm előre!

    
készlet Columbusdiy 19.09.2016 23:43
forrás

2 válasz

3

Az ellenálló fűtőelemek (pl. elektromos sütők), amelyek a belső szigetelés romlása miatt egy idő elteltével lebomlanak és meghibásodhatnak. Ha ezt teszik, az eredmények elég látványosak lehetnek, az elemtől és a héjtól a kemence padlójáig terjedő ívekkel, és az így keletkező tűzzel, amikor az ív meggyullad, függetlenül attól, hogy milyen zsírrétegek vannak jelen. Ez azonban nem károsít semmit a sütőn kívül, feltéve, hogy maga a tűz a sütőben marad.

Megölném az áramkört, és ellenőrizném a tartályt a károsodás jeleire (mint például égési jelek vagy fémfröccsöntés az ívből), hogy csak biztonságos helyen legyen.

    
válasz adott 20.09.2016 03:00
forrás
1

Meg kell jegyeznünk, hogy a 3-szoros kemencés tartály egy elavult típus, egy komoly sebezhetőséggel: kivételt használ a Kódon, hogy az alvázat a semleges vezetékhez vezesse. Ha bármi baj van a semleges vezetékkel, a sütővel, a sütőzsinórral, a dugóval, a dugaszolóaljzattal vagy vissza a panelhez, ez hatással van a sütő alvázának villamosítására. Ez azért megengedett, mert a hibákat ritkán tekintik.

Egyes tartományok / sütők 50A csatlakozásokat használnak (6 AWG vezeték). 6 AWG valójában 60A-t képes szállítani. A végeredmény az, hogy ha a vezeték cseréjét gondolod, 6/3 kábellel frissíthetsz biztonságot és jövőképet.

    
válasz adott 17.02.2018 06:16
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket