Dan Wells „Részleges” részében, amelyik az egyik felderítő részleges?

1

Nem vagyok biztos benne, hogy bárki olvasta-e a Dan Wells Partials sorozatát (ez egy kiváló könyvsorozat, amely több figyelmet érdemel, és ha megvan), de ha lehet, segíthetsz nekem. Az első könyvben több karakter is utal, hogy az egyik vagy mindkét cserkész részleges. Éppen befejeztem az olvasást a sorozatban, és úgy érzem, hogy a legtöbb kérdésem, amire a végén voltam, válaszolt, kivéve ezt. Melyik (ha van) a cserkészek részleges? Ez a kérdés nem tartalmaz választ a könyvekben, vagy hiányzott valami az első olvasatomban?

    
készlet Bryan McClure 09.05.2016 06:47
forrás

1 válasz

1

Valószínűleg sem

Ez a magyarázat a Mkele által:

“We need to find out why,” Kira insisted. “One of our scouts may have been a Partial—”

“Or he may simply have been interrogated in the field,” said Mkele. “A tortured soldier is a simpler explanation, and therefore a more likely one, than a widespread infiltration of our entire society.”

—Partials

Valószínűleg igaza van. Gondoljuk csak meg:

 • Scruffy megölte a részleges katonát. Ellentétben azzal, amit Haru boldogan viselt, ez egy nagyon valószínűtlen fellépés lenne egy infiltrátor számára. Ezen túlmenően, egy kém valószínűleg tudta volna, hogy nem fognak bízni, amikor visszatértek, még akkor is, ha nem számítanak rá, hogy látszanak a látásra, és egyszerűen nem jöttek vissza.

  Scruffy looked behind, shrugged, and handed Haru his weapon. Before he could even pick up the prisoner, Haru shot him in the head. Kira yelped, Scruffy toppled to the ground, and Haru shot him again.

  “What the hell are you doing?” Jayden shouted. “I told you,” said Haru, “as far as I’m concerned, they’re both guilty. I’m not taking any more Partials home than I have to.”

  “He saved us!” Jayden shouted. “He killed a Partial soldier!”

  —Partials

  Természetesen ez csak kizárja Scruffy-t, nem pedig Skinny-t.

 • A Partialsnak nem tűnt sok érdeke a beszivárgásnak. Úgy tűnt, egyáltalán nem érdekeltek az emberiség, sőt, addig, amíg rájöttek, hogy az emberek a saját túlélésük kulcsa. A részleges ügynökök jelenlétét az emberek között soha nem említi semmilyen részleges vagy megbízott.

 • A rádió annyira eltorzult, hogy Kira nem tudta megmondani, hogy ki beszél.

  A radio crackled quietly. “Timmy calling Jimmy.” The voice was distorted enough by static that Kira couldn’t tell if it was Skinny or Scruffy.

  —Partials

  Ez azt jelenti, hogy bárki is lehetett volna, beleértve az egyiket is, aki keresi őket.

 • Miért árulja el őket?

  Kira leaned back against the wall, her legs weak, feeling the sudden need for support. The ramifications were terrifying, but the logic … didn’t hold up. “Why now?” she asked. “If they wanted us dead, they could have done it at any time—what do they gain by betraying us here, in the middle of nowhere?”

  —Partials

  Természetesen később megtanultunk egy lehetséges okot: egy emberi vizsgálati téma megszerzésére.

 • Nagyon nehéz lett volna egy részleges számára, hogy egy emberi településen rejtve maradjon. Érzelmi kifejeződése rendkívül különbözik a legtöbb embertől, az orvosi vizsgálat valószínűleg feltárná a természetüket, és a legtöbb nem tudja elviselni a Linktől való távolságot. Valószínűleg egy kémkedési modell is kezelheti.

 • Talán a legfontosabb: Ha egy vagy több részleges ágens már be van ágyazva a lakosságba, akkor miért zavarja a hajókázó küldését, hogy összegyűjtse az emberi vizsgálati tárgyat? Könnyen elrabolhattak valakit, különösen egy katona, szinte annyira baj nélkül.

 • Másrészt ...

 • Azt is tudjuk, hogy Steve, más néven Skinny, legalábbis ezen a soron keresztül: katalógusa

  There are two minor characters in the Manhattan sequence of the book named Nick and Steve–or Skinny and Scruffy, as Kira calls them. Nick and Steve are friends of mine, and I put them into every book I write: Steve always lives and Nick always dies. I don’t know why, it just amuses me.

  Ez azt jelezheti, hogy részleges volt. Természetesen vissza lehetett volna venni Morgan kísérleteire is.

 • Jayden úgy gondolta, hogy nem tudták gyorsan megkapni a Steve kódját.

  “They couldn’t have tortured anyone that fast,” said Jayden, standing slowly. “There’s no way they could have gotten the code words unless…” He paused. “What about… It couldn’t be, that’s insane.”

  —Partials

  Másrészt, nincs ok arra gondolni, hogy ez nem így van. Ezeknek a katonáknak a többsége nem látott megfelelő harcot. Sokan feladnák a helyszíni kínzással kapcsolatos információkat, sőt, anélkül, hogy megkérdeznék magukat, csak azért, hogy megtakarítsák magukat.

 • Tehát azt mondanám, hogy a legvalószínűbb , hogy az egyik cserkész egyszerűen lemondott az információról, és fogvatartott volt, de még mindig lehetséges, hogy egy részleges.

      
  válasz adott 10.05.2016 04:17
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket