Száratlan Mozzarella tárolása

2

Nyitott vákuumcsomagolt Mozzarella golyóim van. Mennyi ideig tarthatom hűtve, mielőtt rosszul megy? Vegyes válaszokat kapok.

    
készlet Dee Williams 05.08.2015 00:09
forrás

4 válasz

5

A legjobb tanácsom az lenne, hogy tartsák be a gyártó irányelveit, és saját felelősségre tolják el őket. A sajt általában nem megy rosszul "egyszerre", de biztosan megbetegszik az elkényeztetett vagy penészes sajtokból.

A leggyakoribb észrevétel, amit különböző online márkákhoz találtam az online rendeléshez, olyasmit olvas:

Freshness is assured in unopened package until the date stamped on the front of the package. Use within 3-5 days after opening or freeze up to 2 months.

Bár most van egy zacskó mozzarellám a fagyasztóban, amit megvásároltam a helyi szupermarketben, amelyre a gyártó megjegyzése szerint 6 hónapig lehet fagyasztani.

Általában a Mozzarella sajt várható élettartama számos tényezőtől függ, többek között:

 • Hogyan készült a sajt. Néhány módszer gyorsabban rontja, mint mások. Jellemzően az alacsonyan elterjedt sajtok sokkal hosszabbak (néhányan 6 hónapot vagy annál hosszabb ideig).

 • A csomagolás. Néhány mozzarella (más sajtokhoz hasonlóan) speciálisan kialakított csomagolásban van, amely azt állítja, hogy meghosszabbítja a sajt élettartamát.

 • A tárolási hőmérséklet. A fagyasztott sajt jelentősen hosszabb, körülbelül 6-szor hosszabb ideig tart.

 • válasz adott 05.08.2015 16:01
  forrás
  1

  Ha azt tervezi, hogy hosszú időt szeretne tárolni, akkor erősebben hűtőszekrényben tárolja, azaz fagyassza le. Nem annyira jó a friss sajt szerkezetéhez, de nem befolyásolja egy kicsit az olvasztott sajt szerkezetét.

  Ellenkező esetben nincs kemény és gyors útmutató - a „vákuumcsomagolt sajt” viszonylag jól fertőtlenített, de nem steril. A tárolás és a kezelés feltételei, valamint a hűtőszekrény pontos hőmérséklete, valamint minden tárolási körülmény visszaáll a gyárba.

  Ha jól néz ki, akkor sajnos jó. Ha rosszul néz ki, dobja ki.

  Különböző időpontok alapján, amikor a "string sajt" megmagyarázhatatlanul olcsóbb volt, mint egy mozzarella font csomag (a nagyobb csomagolási költség ellenére), egy hónap vagy kettő könnyedén adnám, ha a hűtőszekrény hideg és a csomag nem nyitott.

      
  válasz adott 05.08.2015 04:07
  forrás
  1

  Általában biztonságosabb fagyasztani a sajtokat hosszú tároláshoz. Bármely két hét vagy annál rövidebb idő alatt általában jó idő, hogy a sajtot hűtve tartsák, mindaddig, amíg nem érinti a levegőt. Ez mennyi ideig tart ahhoz, hogy a nedves élelmiszereken jelentős mennyiségű baktérium / gomba nőjön.

      
  válasz adott 07.08.2015 04:31
  forrás
  -1

  A hűtés és a vákuumtömítés lehetővé teszi, hogy a sajtot ne rongálja meg nagyon hosszú ideig. Ehhez hozzáteszi, hogy a legtöbb sajt nagyon alacsony szénhidrátot tartalmaz.

  Az egyetlen dolog, amiről aggódnék a termék lebomlása - nem számít, hogy mennyi ideig nincs baktérium, ha a termék elkezd rágni, vagy törékeny lesz, vagy elválik. Nem hiszem, hogy ez túl sokat fog érvényesülni a mozzarellára.

  Tehát a példádhoz képest több évig tartok, mint a válaszom (hacsak nem látja a levegőt a csomagban). Győződjön meg róla, hogy a kísérlet során ellenőrizze a textúrát, hogy megállapítsa, hogy a fehérjék elkezdnek-e lebomlani. Ez egy egyszerű, mint ízvizsgálat, hiszen ismét nem aggódom a baktériumrészről.

  Nem vagyok séf, és nem vagyok élelmiszer-tudós. Mivel az interweb-válaszok homályosak és általánosak, azt a benyomást keltem, hogy általános szabályok vonatkoznak, és a következmények nem olyan rosszak.

      
  válasz adott 15.11.2016 00:00
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket