Volt-e ez a film a vetítés első használatának?

12

A "The Forbidden Planet" megjelent 1956-ban, és van egy bizonyos vizuális effektus a filmben, amely abban az időben megrepedt. Élő fellépés vetítése festett háttérre, és mindig úgy gondoltam, hogy ez volt a VFX technika első használata mozgóképben. Különösen az, ahogyan ez megtörtént, ami nem vagyok biztos benne, hogyan történt, de úgy gondolom, hogy az élő akciót festett üveglemezzel forgatták háttérként.

Íme a következő felvételek:

Egy érdekes blogot találtam a The Forbidden Planet számára készített matt festékekről . Néhány csodálatos munkával a jelenetek pillanatnyi lövései. Nem láttam ezeket korábban.

Ez a cikk érdekes pontot mutat egy ilyen felvételről, és ez egy MOVING CAMERA volt. Azt hiszem, ez az, amit kerestem, és talán az első alkalom, hogy egy mozgó kamerát egy élő akció mattfestés hatással integráltak.

    
készlet cgTag 31.03.2012 22:33
forrás

1 válasz

7

A Forbidden Planet -et újra meg kellett nézni, és a hivatkozott mattek valóban kombinálódnak a mozgó, élő akció felvételekkel és animált hatásokkal. Tudom, hogy Az Oz varázslója 17 évvel korábbi Tiltott bolygó előtt áll, és a Metropolis 30 évvel megelőzi azt.

Az Ön kapcsolata (és több más, amit követtem) meglehetősen lenyűgöző és megvilágosító volt.

Végül azonban úgy gondolom, hogy a hátsó vetített matt festmények első használatát Georges Melies 1902-től 1904-ig készített filmjei.

A technikáiról bővebben itt olvashat.

Ez azt jelenti, hogy ha kifejezetten egy olyan mozgóképet keres, amely egy mozgó mattot tartalmaz, élő akcióval kombinálva, akkor A tékozló egy évvel korábban megjelent 1955-ben.

Az egyik lövés magában foglal egy nagy matt festményt, melyet egy lassú serpenyő kombinál, jobbra és balra, és a Lana Turner hálószobájába kerül, mindezek mellett élő mozaiklemezek, amelyek hátulról vetítették a jelenetet. p>

    
válasz adott 01.04.2012 03:00
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket