Miért olyan fontos volt az Eurus karácsonyi ajándék?

11

A BBC Sherlockban, 4. szezonban, 3. szakasz: A végső probléma van jelenet, amelyben

Jim Moriarty sees Eurus in her prison. It is some kind of a Christmas present for Eurus from Mycroft.

Később a műsorban minden főszereplő úgy viselkedik, mintha Mycroft döntése nagyon fontos hiba lenne, ami mindent tönkretett.

Nem kapom meg. Amennyire értem, ez a találkozó semmit sem változtatott meg. Találkoztak ... és mi? Igen, együtt készítettek néhány vicces videót, de ez nem tűnik nagyon fontosnak a történet számára. Miért olyan fontos? Vajon az értekezlet bármilyen fontos módon befolyásolta a karaktereit? Másképp viselkednének, ha nem találkoznak?

    
készlet vojta 17.01.2017 12:38
forrás

2 válasz

11
Nos, Isten tudja, mi történt a szkriptírókkal ebben a szezonban (ha volt ilyen). Az epizód egyetlen célja az volt, hogy becsapjam a nézőket, feltételezem. Például a "5 évvel ezelőtti szubtext" késleltetett megjelenése, amikor a helikopter szállította Moriarty földet Sherrinfordban.

Visszatérve a kérdésre. A második szezon óta egyértelmű, hogy Moriarty egy csavart, gazdag és befolyásos ember. A tortán jegesedik, s is érdekel Sherlock elpusztítása, mint a húga.

PROSECUTING BARRISTER: How would you describe this man – his character?

SHERLOCK: First mistake. (He raises his eyes and locks his gaze onto Jim.) James Moriarty isn’t a man at all – he’s a spider; a spider at the centre of a web – a criminal web with a thousand threads and he knows precisely how each and every single one of them dances. (Jim almost imperceptibly nods his head as if approving of the description.

Season 2, episode 3

Tehát az Eurus kérte, hogy találkozzon vele. Az általa rögzített szalagok megkérdőjelezték az egész kormányt, hogy mi történt. Sherlock túladagolással bizonyította, hogy Moriarty nem életben van - Az Abominable Bride epizód.

Véleményem szerint a szalagok rögzítése mellett a Moriarty az Eurus-forrásokat (monetáris és egyéb) is biztosította, amely segített neki a börtönben és azon kívül is. Sőt, úgy vélem, Moriarty értékes információkat is adott neki Sherlockról, a kontextusról .

Mivel az Eurus valóban kontrollálhatja az egész börtönet, nem hiszem, hogy ez volt az egyetlen találkozó, amit Moriarty-val találkozott. Az 5 perces találkozó alapvetően olyan alapkő volt, amely Sherlock-nak és az őt körülvevő embereknek ítéletet írt.

    
válasz adott 17.01.2017 15:27
forrás
8

Mivel a Moriarty részvétele a 4. sorozat eseményein plotter eszköz , a részletek nem világosak. Úgy gondolom, hogy a következőket vesszük végbe:

Moriarty látta, hogy az Eurus szövetségese volt egy hosszú távú tervnek, hogy elpusztítsa Sherlockot, ha Moriarty maga is legyőzte vagy megölte. Sherlock ezt a The Six Thatchers (transzkriptforrás: ForeverDreaming. org ):

SHERLOCK: He's planned something, something long-term. Something that would take effect if he never made it off that rooftop alive. Posthumous revenge. No, better than that - posthumous game.

A Moriarty videók használata lehetővé teszi az Eurus számára, hogy a "Miss Me? üzenet a sorozatban (valójában, Mary Watson ironikusan visszavágja saját posztumusz üzeneteit). Sherlock nem tudja, ki az Eurus, így húzza a sztringeket Moriarty disembodied identitásából. Az Eurus célja Sherlock központja, így szüksége van a Moriarty személyre, hogy ellenőrizze cselekedeteit és reakcióit, amíg ő nem kapja meg Sherrinfordban (és még akkor is használja a videókat, hogy elpusztítsa Sherlockot).

Az Eurus a Sherrinfordtól való szökést megelőzően gyermekkora óta nem volt közvetlen kapcsolatban Sherlock-szal, és így Moriarty tudását fogja használni, hogy segítse a terv elkészítését; ebben a Moriartyban tanácsadó bűnügyi volt ( átiratforrás ):

EURUS: Jim Moriarty thought you'd make this choice. He was so excited.

MORIARTY (recorded): And here we are, the end of the line. Holmes killing Holmes. This is where I get off.

SHERLOCK: Five minutes. It took her just five minutes to do all of this to us.

Végül kérdés felveti annak a lehetőségét, hogy Moriarty az az ügynök, aki a Faith Smith eredeti levelet kapta a A fekvő nyomozóban ( átiratforrás ):

EURUS: Culverton gave me Faith's original note. A mutual friend put us in touch.

    
válasz adott 17.01.2017 16:43
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket