Hogyan hat az ellenállás / sebezhetőség / immunitás az átviteli károkkal, miután a Polymorphed (vagy Wild Shaped) formát 0 HP-ra csökkentette?

19

Egy görgő egy másik lényen polimorf -et vetít. Tegyük fel, hogy a polimorfizált lény 10 új HP-t tartalmaz, de 30 piercing sérülést szenved és jelenlegi formája 0 HP-ra csökken. Ez azt eredményezi, hogy visszatér az eredeti formájához, még 20 áttört kárral, ami átveszi. Az eredeti formája azonban ellenáll a piercing károknak.

Mennyi kárt okozna az új forma? Az eredeti formájának a kár típusával szembeni ellenállása érvényes-e az átvitel kárára?

Ugyanez a kérdés kiterjeszthető az eredeti formára, amely immunis vagy sérülékeny, mivel a válasz látszólag ugyanazt a logikát használja.

Azt hiszem, a druid vad formája képessége hasonlóan működik a polimorf ebben a tekintetben (ha az új formát 0 HP-ra csökkenti, akkor a fennmaradó kár az eredeti formába kerül), ezért gyanítom, hogy a válasz hasonló lenne a Wild Shape-ra vonatkozó hasonló kérdéshez.

    
készlet V2Blast 04.07.2018 19:05
forrás

3 válasz

13

A által átvitt károkat az új űrlap tulajdonságai befolyásolják

Ez azért van, mert az ellenállások stb. alkalmazandók, ha a kárt más módon alkalmazzák vagy alkalmazzák.

If a creature or an object has resistance to a damage type, damage of that type is halved against it. If a creature or an object has vulnerability to a damage type, damage of that type is doubled against it.

A tisztázás pontosítja, hogy a kár felére csökken anélkül, hogy megemlítené, hogy a teremtmény hogyan kapja meg. Azt hiszem, nehéz lenne azt mondani, hogy az átvitt kár nem „ellene”. A károsodás is megváltozik, nemcsak a HP elveszett, ami azt eredményezi, hogy a teljes kárváltozás módosul, mielőtt átviszi a másikat.

Néhány esetben érdemes megfontolni (az Altered Form 10 HP-t, 40 kárt vesz igénybe):

 • A módosított űrlap ellenáll, az eredeti forma nem
  • A módosított forma módosítja a kárt 20-ra, ami 10-et hordoz át.
 • Az eredeti űrlap ellenáll, az Altered Form nem
  • A módosított űrlap teljes kárt okoz, ami 30-at eredményez, ami 15-re módosul.
 • Eredeti űrlap és A módosított űrlap ellenáll
  • A módosított űrlap módosítja a kárt 20-ra, ami 10-et hordoz át, ami 5-re módosul.
 • A harmadik esetben az ellenállások egymásra rakása a tulajdonság megfogalmazásának köszönhető. Míg általában ugyanazzal a károsodással szembeni ellenállás több esetben nem halmozódik fel, a lénynek csak egy adott ellenállási esete van. A polimorf varázslat egyszerű olvasása azt jelenti, hogy a kár "áthalad", ami azt jelenti, hogy "egy korábbi helyzetből vagy kontextusból eredő vagy átadott". Egy hasonló szolgáltatásra adott válasz egyértelművé tette, hogy az átvitt károkat a típus alapú károk módosítása befolyásolja. Ha az átvitel definíciójának második részét vesszük, az „eredmény” szó teljesen új károkat mutat nekünk, mivel az „eredmény” külön következmény, mint az egyszerű olvasás oka.

      
  válasz adott 04.07.2018 19:38
  forrás
  3

  A módosított forma elnyeli a sérülést, amíg el nem éri a 0 LE-t. A visszaesést az eredeti formában alkalmazzák.

  • 10 lóerővel módosított forma.
  • Alkalmazandó kár 40.

  Eredmények

  Ellenállt formanyomtatvány

  A módosított forma ellenálló. Ez 20 sérülést okoz, mielőtt 0 lóerőre csökkentené. 20 eredeti kár marad.

  Nem ellenálló Nem érzékeny (normál) módosított űrlap.

  A módosított forma nem ellenálló és nem sebezhető. 10-ről 40-ig tart, mielőtt 0-ra csökkentené. 30 eredeti kár marad érvényben.

  A sérülékeny megváltozott űrlap

  A módosított forma sérülékeny. 5 eredeti sérülést vesz igénybe, mielőtt 0 LE-re csökkentené. Az eredeti formára 35 kár marad.

  A módosított forma az ellenállás / sebezhetőség által okozott károk egy részét eszik. Az eredeti forma megvédi az ellenállást / sebezhetőséget.

  Indoklás

  Kárellenállás és sérülékenység

  If a creature or an object has Resistance to a damage type, damage of that type is halved against it.

  Polimorf

  If it reverts as a result of Dropping to 0 Hit Points, any excess damage carries over to its normal form.

  A kár a célpontra vonatkozik. A cél az, hogy a kár ellensúlyozza. például. 20 kárt okozott 10. A felesleges kár a fennmaradó egyenleg.

      
  válasz adott 04.07.2018 21:43
  forrás
  1

  Normál formája módosítaná azt a kárt, amely feltételezi, hogy a kár esetét még nem módosították ugyanúgy.

  Az ellenállás / biztonsági rés csak egy adott káreseményre alkalmazható.

  Ezt az állítást ironikusan támogatja a Jeremy Crawford válasza , amely félreért egy kérdést a Twitteren a Warding Bondról, de a PHB p197-et átírja, hogy érthetőbb legyen.

  Resistance is applied only once to any instance of damage. See the Player's Handbook, page 197.

  Ez egy általános nyilatkozat, amely tisztáz egy félreértést, amit néhánynak tűnik. A Bond, és annak kárpótlása a két sérülés egy példányát bontja meg, míg az OP kérdése egyetlen sérülést jelentene ugyanarra a teremtményre (kivéve, ha úgy gondolja, hogy a polimorfálás önálló teremtményt alkot, amit nem). p>

  PHB 197

  Multiple instances of resistance or vulnerability that affect the same damage type count as only one instance. For example, if a creature has resistance to fire damage as well as resistance to all nonmagical damage, the damage of a nonmagical fire is reduced by half against the creature, not reduced by three-quarters.

  Ha ellenállást alkalmaz a már alkalmazott alkalmazás után, akkor lényegében arra ösztönöz, hogy az utolsó sorban próbálja csökkenteni azt háromnegyedével vagy annál alacsonyabbra, mivel ez még kevésbé lesz elérhető a szokásos formanyomtatványhoz.

  A különbség a kapcsolódó kérdésekben Annak érdekében, hogy segítsen enyhíteni a többi összekapcsolódó kérdést, mivel nem működnek ugyanolyan módon, ajánlom a következőket:

  A Shield Guardian / Warding Bond esetében a hatás jótékonyja (az amulett viselője ebben az esetben) egy 40 nyílra mutató nyíllal érhető el. A viselő soha nem veszi el ezt a kárt, mivel előzetesen megosztja az alkalmazást úgy, hogy 20 érinti őt, és 20 hatással van az építményre, majd ellenállások és mentességek alkalmazandók. Ez hatékonyan teszi őket különálló esetnek a kár minden egyes érintett teremtmény számára, és így mindegyikük független lehet az ellenállásoktól / mentességektől / sérülékenységektől.

  Az A sérülés az alkalmazás előtt gördül és azonnal az A1 és A2 károkra oszlik.

  A kérdéses kérdés Ez a probléma nem osztja a kárt a két teremtmény között az alkalmazás előtt, mert egyetlen példányt alkalmaz egy egyetlen teremtményre. Az ellenállást egyszer és csak egyszer alkalmazzák a káreseményre, így például a példájában:

 • A feltételezett űrlapnak nincs ellenállása és szabványos formája, amely a fő kérdésed. ... 40-et kapsz 0-ra, majd a fennmaradó 30-as ellenállást alkalmazzuk, így 15-et veszel, mivel ellenállások nem voltak a kár esetére is alkalmazandó.
 • Feltételezett forma ellenállás ... a beérkező sérülések ellenállnak, és felére csökken. Tehát 20-at vesz igénybe, ez csökkenti a feltételezett űrlapot 0-ra, a fennmaradó 10-et pedig a standard formára alkalmazza
 • A feltételezett és a standard formának ellenállása van ... a bejövő sérülési eset felére csökken az ellenállás alkalmazása. 20 kárt veszít, ami 0-ra csökkenti, hogy kivesszen a feltételezett formájából, és mivel ez a káresemény már ellenállt az ellenállásnak, nem befolyásolhatja tovább, ezért a fennmaradó 10-et a szokásos formanyomtatványra teszi.
 • A feltételezett űrlap sérülékenységet és szabványos ellenállást mutat ... a bejövő kár 80-ra megduplázódik, 10-et és 0-at 0-ra, a fennmaradó 70 kár 35-re csökken.
 • Feltételezett és szabványos űrlap sérülékenysége ... a bejövő kár megduplázódik 80-ra, 10-et és 0-at veszünk 0-ra, a fennmaradó 70 kár pedig a szokásos formában történik, mert a sérülékenység már megváltozott a biztonsági rés által. (vagyis kétszer nem lehet sérülékenységet okozni a teremtés előtt történő alkalmazás előtt)
 • válasz adott 05.07.2018 20:25
  forrás

  Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket