Do Orcs és Uruk-hai alszik?

7

Az Orcsok és Uruksok alszanak, vagy csak ébren maradnak 24/7, mint a Sauron?

    
készlet Fingolfin 19.11.2015 15:17
forrás

2 válasz

10

Igen: aludniuk kell, de kiképzettek, hogy tartósak legyenek.

Az orkok végül is halandó lények, és ésszerűnek tűnik azt feltételezni, hogy aludniuk kell, mint a férfiak, hobbik, stb. Ezt a következő idézet is megerősíti (amit a ez a kiváló válasz egy másik kérdésre) a 10. szövegből: Morgoth gyűrű a Közép-Föld története (kiemelésbánya):

They needed food and drink, and rest, though many were by training as tough as Dwarves in enduring hardship. [...] They died and were not immortal, even according to the manner of the Quendi.

A tartós nehézségekre vonatkozó rész példaként említsük meg az Orcsokat, akik elrabolták Merryt és Pippint, akik úgy tűntek, hogy 3 napig megszűntek. A fejezetben ( A két torony 3. fejezet, Az Uruk-Hai ) soha nem írják le őket alvásnak. Erősségüket és fáradtságukat a három vadász is megérinti az előző fejezetekben:

"But [the Orcs] go with a great speed for all that," said Aragorn, "and they do not tire. And later we may have to search for our path in hard bare lands."
-- The Two Towers, chapter 1: The Departure of Boromir

és

"Unless our enemies rest also, they will leave us far behind, if we stay to sleep," said Legolas.
"Surely even Orcs must pause on the march?" said Gimli.
"Seldom will Orcs journey in the open under the sun, yet these have done so," said Legolas. "Certainly they will not rest by night."
-- The Two Towers, chapter 2: The Riders of Rohan

    
válasz adott 19.11.2015 15:54
forrás
4

Nem valószínű. Mivel a tündék nem alszanak (vagy legalábbis nem úgy, mint az emberek), az okok miatt az orkok nem.

Vannak javaslatok a Silmarillionban, hogy az ork fajok elfekből származnak, amelyeket Morgoth erők elraboltak, majd kísérleteztek. Tolkiennek egy ilyen magyarázatot kellett bemutatnia, mert csak Eru Illuvatar hozhat létre bármilyen intelligens életet, és nem hozta létre közvetlenül az orkokat.

    
válasz adott 19.11.2015 16:06
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket