Hogyan tarthatok egy pártot vasúti nélkül?

27

Kampányunk ki van kapcsolva és fut, és nagyon jól megy. Ez egy nagy párt, összesen 8. A dolgok nagyszerűek voltak, amíg eljutottak az egyik főbb városba.

Miután beléptek, néhány lehetséges küldési sort kaptak. Ezek közül néhány időérzékeny. A párt meg akarta venni az időt, hogy körülnézzen és vásároljon. Semmi gond, nincs értelme. Itt van a probléma, hogy megbizonyosodjon róla, hogy elegendő idő áll rendelkezésükre, és még mindig képesek vásárolni, a párt 1-3-as csoportokra oszlik, és az utolsó 3 (3-5 óra) szekció éppen a párt tagjai. és a város köré. Nem bánnám ezzel, ha egy csoportban lennének, de egy fél óráig egy-egy játék lett, és éreztem, hogy a többi játékos unatkozik. A probléma az, hogy mindenki azt akarja, hogy forduljon az rp-en, senki sem akarja, hogy leállítsam a lábamat, és teljesen leállítsam.

Úgy vélem, hogy a város különböző bűncselekményi elemei elkezdődnek maguknak az egyedülálló pártoknak, hogy nagyobb csoportokban utazzanak, de remélte, hogy nem kell erre fordulnia.

Kérdés: hogyan nyomta le a pártokat, hogy együtt maradjanak anélkül, hogy jelentősen megváltoztatnák a történetet vagy a vasútvonalat?

Szerkesztés - mert úgy tűnik, hogy az emberek úgy vélik, hogy nagyon szükséges frissítésekre vásárolnak, példát adok. Varázslónk majdnem fél órát töltött, hogy kitaláljuk, hány különböző szappanfajta van a helyi piacon. Felvetett egy kérdést, válaszolnék, megkérdeznék egy másikt, és be, és tovább.

    
készlet KingdomGnark 12.01.2018 00:47
forrás

10 válasz

37

A gyakorlatban a nem jó módja annak, hogy őket együtt kényszerítsük. Egy kicsit segíthet egy kicsit, de ez csak egy kicsit segít… és annál erősebb lesz, annál kevésbé hatékony lesz, amikor a játékosok küzdenek a kitűzött cselekvéssel.

Még akkor is, ha sikeresen átcsoportosítod őket, a játékosok nem feltétlenül kiszámíthatók. Amint sikerül újra összeállítani őket, valószínűleg kitalálják, hogyan lehet újra (vagy legalábbis úgy gondolni), hogy széthullottak. Végtére is, máshol is nyomást gyakorolnak.

Tehát a kényszerítéssel kapcsolatos probléma az, hogy végül elveszi a mindenki fordulót. A játékosok készen állnak a késésekre és a turn-take-re, mivel ez valójában jobb, mint az alternatíva.

(Ne feledkezzünk meg arról a problémáról, hogy valami ellentmondást okozott a dolgok megrázásához. Az egyik játékban részt vettem, a játékosok élvezhették a különböző élményeiket, majd a DM dobott egy „ó valakit, aki nem szúrta meg csapos, és most vannak kizsákmányoló gengszterek ”, mert úgy gondolta, hogy unatkozunk. Végül valójában megölte a kampányt, mert nem érdekeltük, összeszorította a szórakoztató RP-t, amit nem csináltunk, és nem tudtunk elmenni ebből nem érdekes telekszál.)

Még a kényszerítésnél is jobb alkalom nyílik a pártnak az átcsoportosításra, de ne rendezze őket úgy, hogy nyilvánvalóan kötelezőek legyenek. - Hé harcos, a mágikus kardárverés nem kezdődik csak ma este. Hacsak nincs más üzleted, jó lehet, ha találkozol a partival a fogadóban, hogy megtudd, mit gondolnak a felfedezésedről. ”De ez csak annyira megy, így jó, de nem fog úgy érezni, mintha sokat oldana meg. p>

A tényleges megoldás

Csináld, amit csinálsz! De ismerje meg, hogy a reflektorfény időgazdálkodása készség, és csak jobb gyakorlattal jársz .

Azt tanultam, hogy a gyakrabban a különböző csoportok közötti váltás hatékonyan tartja mindenkinek részt.

De ez a kihívást a zökkenőmentesen és a megfelelő időben teszi. Nincs titok a jó kapcsolási pillanatok felvételére - ott jön be a készség, és a gyakorlatnak szüksége van rá. Megpróbálod, és megnézed a saját GMT-s szokásaidat és gyakorlataidat, és megnézed, hogy hová tettél jól, és hol lehetne jobb. Megtanulod a hibákból és a sikerekből, és könnyebben játszhatsz az idővezetőt, aki a színhelyről színhelyre fordul, hogy a reflektorfény mozogjon és érdekes dolgokra összpontosítson.

Van egy kis trükk, amit én is megtanultam: sokszor van, ahol a játékosok számára egy kis gondolatra van szüksége, hogy kitaláljuk, mit akarnak tenni. Amikor eltalálod az egyik pillanatot, megkérdezed: „mit csinálsz?”, És a játékos bizonytalan lesz, és a játék megáll. Általában egy teljes parti jelenetben ez az, amikor a GM csak ül, és lehetővé teszi, hogy a párt rágja, de ha megosztott pártja van, ez egy lehetőség a reflektorfényben. - Jó, gondolj rá, és egy perc múlva visszatérünk erre. Közben a varázslók az Arcaneyness iskolájában és… ”

Összességében :

  • Jelenítse meg a lehetőségeket a csoport számára, hogy újra együtt jusson, de ne erőltesse. És ne erőltesse magát - csináld ezt, ha van értelme, és jó ötlete van, nem azért, mert kétségbeesetten akarod egyszerűsíteni a helyzetet.
  • Mozgassa a reflektorfényt úgy, mint te.
  • Légy türelmes magaddal. Ez a készség javul a használat során.
  • Ismerje meg, hogyan lehet többféle lehetőséget találni a zökkenőmentes váltáshoz.
  • A játékos határozatlanságát olyan ajándékként kezelje, amely természetes kapcsolási pontot biztosít.
válasz adott 12.01.2018 01:56
forrás
21

Határozottan támogattam a SevenSidedDie válaszát. A teljesség kedvéért ez arra törekszik, hogy ne próbálja őket arra kényszeríteni, hogy együtt maradjanak, hanem gyakori lehetőségeket adjanak nekik, hogy újra csoportosuljanak. Egy tapasztalt DM számára ez a helyes válasz.

Egy tapasztalatlan DM esetében érdemes megfontolni néhány más lehetőséget.

Hagyja, hogy az ilyen leállási tevékenységek gyorsan történjenek a háttérben

Hacsak a város nem rendkívül veszélyes, vagy ha valamilyen módszert használ, hogy megtartsa őket együttesen, akkor valóban értelme számukra, hogy valamilyen módon szétválasszák a világi üzleteket. Hagyja őket, de hagyja, hogy az ilyen tevékenységek meglehetősen gyorsan történjenek, minimális felhajtással. Mindenkinek van egy kis reflektorfénye és egy kis ideje, hogy kezelje az üzletet, de aztán elkezdi lógni a kalandra irányuló hívásokat, amelyeket a csoport a legjobban kezel, és így ösztönözze őket arra, hogy újra együtt járjanak.

Ez a szocializáció egy részét hátráltatja, ami szerencsétlen lehet, ha a csoport tetszik, de általában boldog médiumot biztosít.

A szociális szerződés része

Egy tapasztalatlan DM számára nem helyes azt mondani: "Van néhány kihívásom, amelyek mindent kezelnek, amikor mindenki feloszlik. Legalábbis a következő néhány ülésen szeretném, ha mindenki együtt élnének az idő nagy részében." Ez olyan nehéz, hogy túlnyúlik a legtöbb vasutakon, de legalább egyszerűsíteni kell a dolgokat mindaddig, amíg mindenki jobb lesz a játékban.

Gondoskodjunk róla, hogy mindenki együtt maradjon

Félig gyakran utazok üzleti célokra, és csoportjaink többnyire együtt maradnak egy okból: autók. A költségek megtakarításához általában körülbelül 1 autó 4 főre jut. Az emberek még mindig egyedülállóak, ha sétálnak vagy más lovagolnak, vagy felveszik a felvételt, és elhagyják, de sokkal kevésbé gyakori, mintha saját autónk lenne.

Az autók nem pontosan illeszkednek a D & D-be, de ha van egy kocsi a csoport számára, vagy ha van olyan elemük, amely ténylegesen hasznos a társadalmi kontextusban, de azt igényli, hogy mindannyian együtt használjanak maradj együtt.

Megfelelő veszélyt is bevezethet, hogy ésszerű módon ösztönözze őket, hogy együtt maradjanak. Még a tapasztalt kalandorok is előnyben részesíthetik, ha legalább 2 fős csoportokban utaznak, hogy egymás hátát nézzék, ha a tapasztalt zsebkendők gyakoriak. És ha szürke piaci tevékenységeket folytatnak, mint a nagy mágikus tárgyak cseréje, akkor a másik fél valószínűleg testőrökkel rendelkezik a csere számára. Tudva, hogy idő előtt még egy képzett kalandor is ösztönözheti a biztonsági másolatot, így a másik fél nem kísértődik, úgy dönt, hogy jobban kihasználja azokat a testőröket, akik ellenségesen sétálnak és aranyat és tárgyakat sétálnak le.

    
válasz adott 12.01.2018 02:32
forrás
7

Van néhány lehetőséged.

Az egyik lehetőség az, hogy a játékosok írják le, mit akarnak vásárolni papírra. Ha bármilyen ritka elemet, lehetséges történetpontot, vagy egy igazán érdekes szerepjáték-élményt lát, akkor feltétlenül szerepelje azt, de egyébként írjon le egy árat, és adja át nekik, miután a vásárlások nem színpadra kerülnek

Egy másik megoldás a szuper kereskedő, aki egy kicsit hordoz mindent. Ez lehet a játékos egyszeri megállója az összes vásárlási igényüknek.

Ha egy játékos ragaszkodik ahhoz, hogy egyedül járjon, egyszerűen csak néhány gyerek „bump” -ba kerül, ellopja a pénztárcáját. Nincs szükség harcra, és nem fogják észrevenni, amíg elérik a rendeltetési helyüket.

Ezek túlságosan egyszerűsíthetőnek vagy akár kegyetlennek tűnhetnek, de úgy gondolom, hogy a szerepköröket nagy csoportokban fontos vagy releváns pontokra kell menteni. Gondoljunk csak egyszerűen arra, hogy a játékosok csoportokban utazzanak.

    
válasz adott 12.01.2018 01:56
forrás
6

Egy dolog, ami számomra működik, hogy még nem említettem, fizikailag felosztja a játékosokat. Megállapítottam, hogy amikor a párt megosztott, de az összes játékos az asztalnál maradt, egy sok információt kellett használni, amely nem volt elérhető. A játékosok nagyon rossz indokokat alkalmaztak a karaktereik hirtelen döntéseire, hogy újra csatlakozzanak a párthoz, amikor rendkívül volt a művelethez. Párhuzamosan lehetnek közel tökéletes tudással és közel nulla kockázattal, és szerették.

Tehát a háztartási dolgok átmennek a csomón, ahogy azt Tim Wiseman sugallja (ezáltal felgyorsítja az unalmas papírmunkát, yay). Vásárlás (legalábbis olyan civilizált területeken, ahol a rend és a rendszerváltás nagyon gyors) nagyon gyors: a PHB-től akár 50% -kal is többet akarnak a jegyzett áron (a jelölés nem tükröződik, és úgy néz ki, mintha pénzük lenne) . A kockázatos, spekulatív vagy szerepjátékos dolgok azonban az alcsoport fizikai elkülönítését igénylik. Ha ez egy vagy két játékos, akkor felveszem azt, amire szükségem van azonnali probléma megoldásához, és kérem a játékosokat, hogy csatlakozzanak hozzám egy másik szobában. Ha több, mint egy pár játékos, megkérem a többi játékosot, hogy addig maradjanak, amíg meg nem hívják.

Először is, ez valós információ elkülönítést eredményez. Megkérdezem a lemondókat, hogy mennyi ideig tervezik, hogy távozzanak, ahogyan elhagyják őket, és nem lesz lehetőségük arra, hogy addig részt vegyenek bármit, csak saját alcsoportjuk szálában, kivéve, ha érvényes játékban van. Futtatom a másik alcsoport szálát előre, amíg el nem döntenek, hogy újra csatlakoznának / tudnom kell, hogy a másik csoport megtette-e valamit az ideiglenes / játékidő alatt, aztán a szobabejárók, azok, akik visszatérnek, és a külső addig, amíg hasonló megszakítási pontot nem érünk el. Gyakran előfordulhat, hogy előre nem látható javulások következnek be, és következésképpen a játékban bekövetkező feszültség (" A varázsló azt mondta, hogy a vacsora idején a szappannal találkozik, és amikor odaértünk a bódé egy dohányzó rom volt, körülvéve a testek négy lábas magas falán. Mit tett? "). A játékosok valóban rossz lábúak, zavarosak, megijedtek, és ezért izgatottak és teljes körűen kapcsolódnak a telekhoz.

Másodszor, a játékosok most ezt várják, és nem mindig tetszik, így ösztönzik őket arra, hogy ne osztják fel a pártot, hacsak nincs igazán jó ok erre (természetesen a én még mindig úgy döntenek, hogy felosztják őket!).

    
válasz adott 12.01.2018 10:43
forrás
6

Hasonló helyzetem volt, amikor nemrégiben egy PC-n lévő csoportban jöttem létre. Az első ilyen munkamenet végén DM azt mutatta ki, hogy 3 órát töltöttünk a városban, és megpróbáltuk a boltosokkal összebújni. Rámutatott, hogy ha azt akarjuk, hogy folytassuk, akkor rendben volt, de az ő értékelése az volt, hogy nem voltunk szórakoztató, amikor nem a mi sorunk volt. Felhívott minket arra, hogy emlékezzünk arra, hogy ott voltunk, hogy szórakozzunk, és úgy nézett ki, mintha nem lennénk. Megállapítottuk, hogy a következő munkamenet és a következő lépés hogyan fejezhető be a következő ülés első 30 percében.

Ebben az esetben a játékosok nem vettük észre, hogy mi voltunk felelősek azért, hogy húzzunk valamit, amit nem igazán találtunk szórakoztatónak, és nem igazán akartunk csinálni. Ez nem minden csoport esetében érvényes, de lehet, hogy ez néhány. Lehetséges, hogy ha megkérdezik, hogy élvezik-e ezt, akkor nehezebben gondolkodnak róla.

    
válasz adott 12.01.2018 17:01
forrás
2

Here's the problem, in order to make sure they had enough time and are still able to shop, the party has been splitting into groups of 1-3 and the last 3 sessions (3-5 hrs each) has just been the party members shopping and rping around town. I wouldn't mind this if they were in a group, but it has turned into a game of one at a time for up to half an hour and I can feel the other players getting bored.

A problémád az, hogy a játékosok együttesen hoztak döntést, amely lehet, hogy értelmezhető volt, de nem a lejátszott játék kontextusában.

Míg a karakterek időt takaríthat meg a felosztással, a lejátszók nem fognak működni, mivel még mindig csak egy DM van, és így csak egy csoportot kezelhet karakterek száma. Ehelyett csak a játékot unalmasabbá teszi a játékosok számára, akik nincsenek abban a csoportban, amely jelenleg a figyelmet kapja.

A megoldás, feltéve, hogy a szimpla DM játékformátumhoz ragaszkodik, ugyanaz, mint amilyen szinte mindig a csoportdinamikai kérdésekre vonatkozik: beszélj a játékosokkal és tudassa velük, hogy bár a felosztás a PC-k számára elfogadható karakteres döntést hozhat, akkor nem lehet egyszerre több DM csoport többsége, és így mindenki számára szórakoztatóbb lenne, ha a karakterek csak együtt maradt. Szükség esetén kifejezetten meg is ígérheti, hogy nem fog büntetni a karaktereket az ilyen nem hatékony viselkedésért, és további időt biztosít számukra, hogy olyan dolgokat hozzon létre, amelyek szórakoztatóbbak, még akkor is, ha ez nem tökéletesen optimális. karaktert.

(a "kifejezés a srác szindróma " itt is releváns lehet, bár, mint bármely más bonyolult társadalmi összetett spektrumú kifejezésnél, azt egy ésszerű méretű sóval kell venni. Van egy csomó különböző viselkedés és motiváció, ami a „fickó szindrómám” fogalmának megfelelően definiálható, de a játékosok olyan általános szempontja, hogy olyan döntéseket hoznak, amelyek rossz játékmenethez és szórakozáshoz vezetnek, mert „ez az, amit a karakterük tesz”, úgy tűnik, többé-kevésbé illik.)

Ne feledje, hogy a módjai megváltoztathatják a játékot, hogy több különálló csoportot játszhassanak egyszerre. Például próbálhat meg valakit, aki DM asszisztensként jár el, vagy ha bízik a játékosaiban, hogy ésszerűen kezeljék, akkor még azt is mondd el nekik, hogy kisebb csoportokra oszthatók, mint a karaktereik, és futtassa a játékot (többnyire) DM-kevesebb újra találkoznak (azzal a meggyőződéssel, hogy az, amit csinálni fognak, többnyire olyan dolgok, amelyeknek valójában nem kell DM ítélete). Vagy átmenetileg online is mozgathatja a játékot, ahol több csevegőcsoport vagy e-mail szál vagy akár egyidejűleg folyik.

Ha Ön (és a játékosai!) inkább a dungeon delvingre és a játék további "kalandos" aspektusaira fókuszálnának, akkor még csak olyan dolgokat is kezelhetnének, mint például a városon belüli felszerelések vásárlása, mint a szakaszon kívüli leállás. , ahol a játékosok leírják, hogy mit akarnak elérni a város látogatása során, és ha ésszerűnek tűnik, akkor csak megtörténik (vagy megtörténik, de a játékosoknak további bemenetre van szüksége, mint amilyen a két elérhető választási lehetőség közülük). Ha van valami, amit úgy érzi, hogy valóban ki kell játszani, mint egy feszült tárgyalás vagy meglepetés elleni küzdelem, akkor gyorsan továbbléphet erre a részre - és legalábbis erősen utal arra, hogy értelme lenne, ha az összes párt tagja jelen lenne azt.

Bármit is döntenél, a -nek szüksége lesz arra, hogy a játékosok vásároljanak belőle, különösen azok, akik még mindig várják a "fordulót az RP-n." Általánosságban elmondható, hogy „ez csak nem fenntartható, és a játékot tovább fogja húzni”, elég jó érv. Bizonyosodjon meg róla, hogy meghallgatja a játékosait: javasolhatja, hogy kihagyja az unalmas társadalmi dolgokat és vásároljon, és a dungeon delving-el lépjen be, míg a játékosok valójában szeretnének több társadalmi dolgot és városkutatást. Ami jó, mindaddig, amíg úgy érzi, hogy futtathatja, de még mindig azt sugallhatja, hogy a játékosoknak legalább csoportként kell csinálniuk.

    
válasz adott 12.01.2018 16:26
forrás
2

Meglepődve senki sem említette, hogy a játékosok szerepe lehetővé teszi, hogy néhány NKT-t játszhassanak. Ez elég helyzetben van, de néha egy játékosnak gyors áttekintést adtam arról, hogy mi az NPC motívumai és helyzete, és hadd futtassák a szerepeket.

Mennyire jól működik, az az érintett játékosoktól függ, és olyan dolgokról, mint például, hogy van-e helyzeted, akkor gyorsan elmagyarázhatod az NPC-ket futtató játékosoknak, anélkül, hogy spoilereket adnának nekik. Néhány játékos nem is elégedett ezzel, vagy súlyosbítja a meta-játékot, vagy megpróbálja megtenni az NPC-t, hogy tegyen valamit, ami kedvez a játékosnak.

Azt hiszem, valószínűleg elég biztonságos lenne, ha egy játékos kezeli a szappan vásárlását.

Tehát ez egy nagyon szituációs megoldás, de valami, amit meg kell tartani a GM zsákokban. Időnként annyira jól működött, hogy kalandokhoz vezetett (a kampány eseményeinek megoldása), ahol a all játékosok csak egy egyszeri lövésért játszottak egy másik NPC-t (amit már tudtak).

    
válasz adott 12.01.2018 19:17
forrás
2

A következő dolgokat végzem:

  • Ha egy játékos leállási tevékenységet szeretne végezni, ami valószínűleg eltart egy ideig, felkérem őket, hogy az ülésen kívül oldják meg e-mailben a csoportnak. Ez a ösztönzi a munkamenetet a munkameneten kívül , és a játékban is teljes hangsúlyt fektet a teljes parti tevékenységekre.
  • Ha a párt megpróbál szétválasztani a játék során, általában azért van, mert úgy gondolják, hogy van időnyomás. Azt mondom nekik: "a fél félének nem a Thing A-t és a Thing B-t használjuk, csak feltételezzük, hogy az összes tagot a Thing A-nál, majd aztán a Thing B-hez tesszük. Ilyen módon nem érzem magam bűnösnek, ha csak a fele jelenlétében kell harcot indítanom, és ha egy játékos szeretne kölcsönhatásba lépni azzal, amit soha nem kell elmondanom nekik, mert a karakterük nem jelen.
válasz adott 12.01.2018 19:24
forrás
0

Úgy hangzik, mintha különböző játékokat játszana. Egy akciódús kalandot akarsz, szociális beszélgetési játékot akarnak. Beszélned kell a játékosokkal arról, hogy mit várnak. Talán ha a szappanról beszélni akar, akkor fontolja meg a FATE rendszer átkapcsolását, ahol a szappanról folytatott beszélgetés fizikai csatába csomagolva cselekedhet. Csodálatos példa erre itt

Vagy úgy is gondoltad, hogy delegálod a DMing-et? Ha Tim meg akar vásárolni szappannal, és Bob gyertyát szeretne vásárolni, miért nem választja ki őket: mondja, Bob fél órát játszik a boltban, szappannal beszél, aztán Tim és fél órát tölt gyertyákról bob.

Mivel nem csinálnak semmit, ami bármilyen hatást gyakorolna a játékra vagy a játékosokra, akkor ki tudnak lépni és saját dolgokat tudnak tenni mindaddig, amíg azt akarják, és nem számít, hogy a figyelmed máshol van . Játszhatsz a korrupt városi őrrel folytatott klimatikus csatában, miközben bob és tim vásárol.

De komolyan, d & d nem egy bevásárló szimulátor. Beszélgetni kell a játékosokkal. Talán egyoldalas eszközt használ.

    
válasz adott 12.01.2018 15:38
forrás
0

Kezdje támadni a gyenge embereket közepes és kemény találkozásokkal a pártok méretéhez. Elfogynak, vagy alig túlélnek a találkozókon, rájönnek, hogy segítségre van szükségük, és újra csatlakoznak egymáshoz. ha úgy gondolja, hogy meg fognak halni a találkozásban, és nem akarod őket, egyszerűen csak az NPC-t kell zavarni / zavarodni / félni valamitől és bamtól, megmentette a szörnyű PC-t.

Úgy hangzik, mintha vasútra lenne szüksége legalább olyan helyre, ahol be tudja mutatni az első grafikont. 30 percet beszélek szappanról? Hűha.

Ha csak a középkori vásárlási szimulátort akarják játszani, akkor a banditák a városra robbantanak, és a boltosok bezárják üzleteiket, a hülyejátékosok pedig hülye.

    
válasz adott 12.01.2018 16:32
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket