A láthatatlan mérnökök méretei

3

A Pathfinder varázslat Láthatatlan mérnökök leírása a következő:

Unseen Engineers

You conjure an invisible team of tiny engineers to construct a trap at alarming speed. Originating at your location, the team must remain within range of you or the spell ends. The engineers construct a mechanical trap of your choice. Construction takes a number of rounds equal to the trap’s challenge rating. The engineers must have the materials available. At the end of the construction time, use your Craft(traps) skill with a +5 bonus to determine the success of their work. If the engineers succeed, the trap is complete and the spell ends. If they fail, the materials are deposited at that location and the spell ends. If the spell’s duration ends before the trap is complete, the engineers automatically fail.

The engineers move at your base speed and can carry only materials required in the construction of the desired trap. They can’t attack in any way or be killed, and dissipate if they take 12 points of damage from area attacks (they get no saves against attacks).

Milyen formában kell ezeket a szükséges anyagokat beillesztenie, és ez módosítja a mágikus csapdákat?

(Természetesen ez végső soron a GM-nek számít.)

A értelmezés

A görgőnek csak kell, hogy legyen a nyersanyag (pl. fa, kő, föld, fém és / vagy specifikus mérgek), és a láthatatlan mérnökök varázslatosan gyorsítottak.

Példák:

  • A szögesdrót csapda csak nyers fémre lenne szükség (vagy fém shrapnel), és a láthatatlan mérnökök a szögesdrótot kiveszik belőle, és azt az utasításoknak megfelelően helyezték el.
  • Bika Rush-szobor csapdának szüksége lenne a kőre / fémre a szobrok készítéséhez.
  • Savas nyílcsapda [fém? faipari? és a láthatatlan szolgák kézen fogják a nyilakat, és elhelyezni őket az utasítás szerint.

Előny: Ez az értelmezés megkerüli a varázslatos tárgyakkal és a rendkívül egyszerű csapdákkal kapcsolatos kényelmetlenségeket / komplikációkat. (Hogyan építsenek a mérnökök egy gödörbe egy gödörcsapdába? Szükségük van egy görgetésre vagy bájitalra, hogy hozzon létre egy varázslatos csapdát, vagy hogy a görgő legyen az, aki varázslatot ad a csapdának?)

Hátrány: túlságosan könnyűnek tűnik összetett csapdákat készíteni. Néhány elem túl bonyolultnak tűnik így.

B értelmezés

A láthatatlan mérnökök csak a helyükre helyezik a dolgokat. A görgőnek speciális, előre elkészített anyagokra van szüksége , például ....

Előny: ez reálisabbá teszi: a láthatatlan mérnökök mozgatják a dolgokat, ezért egy csomó ilyen gyorsan csinálja. Hátrány: megkérdőjelezi a kérdést, hogy bonyolultabb dolgokat, például varázslatos csapdákat vagy csapdákat készítsen, amelyek sok fogaskerékkel, ragasztóval stb. rendelkeznek.

    
készlet jvriesem 20.02.2017 22:16
forrás

1 válasz

5

A láthatatlan mérnökök hatása kifejezetten a egy csapda létrehozásához :

Mechanical Trap Cost

The cost of a mechanical trap is 1,000 gp × the trap’s Challenge Rating. If the trap uses spells in its trigger or reset, add those costs separately. If the trap cannot be reset, divide the cost in half. If the trap has an automatic reset, increase the cost by half (+50%). Particularly simple traps, such as pit traps, might have a greatly reduced cost, subject to GM discretion. Such traps might cost as little as 250 gp × the trap’s Challenge Rating.

After you’ve determined the cost by Challenge Rating, add the price of any alchemical items or poison you incorporated into the trap. If the trap uses one of these elements and has an automatic reset, multiply the poison or alchemical item cost by 20 to provide an adequate supply of doses.

Milyen konkrét anyagösszetevők maradnak a GM mérlegelési jogkörében, és bármi lehet, a nyersanyagok halmazától a kényes mechanizmusokig, a munkához szükséges egyéb eszközökhöz, mindaddig, amíg az összes anyag költséget fizetnek és töltenek a folyamat során .

Egy egyszerű Common Pit Trap CR 1, és körülbelül 250 gp-ot kell fizetnie az anyagokra. A mérgezett Pit Trap CR12, és 3000 és 6000 gp között kell lennie. Figyelembe véve, hogy a Árnyék esszenciák 250 gp-os adagot fizettek, húsz ilyen lenne 5000 gp ennek a gödörnek a költsége legalább 9 000 gp körül kell lennie.

    
válasz adott 20.02.2017 22:31
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket