Lovább útlevél a schengeni vízummal, de tovább akar utazni [másolat]

4

Van egy 90 napos schengeni vízum, de szerencsére elvesztettem útlevelemet a schengeni vízummal együtt Berlinben egy hónappal ezelőtt. Egész hónapban Németországban tartózkodok. Most új útlevelet szereztem a saját országom konzulátusából. Használhatom ezt az új útlevelet + rendőrségi jelentést + az elveszett schengeni vízumom másolatát, hogy Németországba menjek, és meglátogassam más schengeni országokat? Erre nem találtam pontos szabályokat, így bárki segíthet nekem?

    
készlet Min Gao 20.07.2014 22:02
forrás

1 válasz

0

A schengeni térségben nincs határellenőrzés az országok között. Ez valójában törvény; egy schengeni ország nem vezethet be rendszeres útlevélellenőrzést egy másik schengeni ország határán, még akkor sem, ha azt akarják.

Tehát nem kell bajba kerülnie a schengeni térségben. Ha úgy dönt, hogy elhagyja a schengeni területet, akkor valószínűleg új vízumra lenne szüksége, hogy visszatérjen (a dokumentáció, amellyel visszajuthat, de nem számíthatok rá). Ha egy tiszt, mint például a rendőr, megkérdezi, hogy van-e papírja, akkor a dokumentációnak rendben kell lennie.

    
válasz adott 20.07.2014 22:09
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket