Ha beléphet a schengeni térségbe visszatérő jegy nélkül?

11

Egyirányú jegypel repülek az USA-ból Svájcba. Svájcból Spanyolországba is repülök, és Európában utazom, de nincs visszatérési jegyem, mert nem vagyok biztos benne, hogy melyik országból indulok. Ez lenne a kérdés a légitársaságok számára?

Az American Airlines és az Iberia között repülek.

    
készlet user12009 04.03.2014 21:42
forrás

3 válasz

14

Visszatérő (vagy folyamatos) jegy nélküli "látogatásra" érkezve egy országba általában a bevándorlási tisztviselők gyanúja merül fel. Úgy gondolhatják, hogy nem akarsz elhagyni. A légitársaságok felelősek a visszatérő szállításért, ha elutasítják az országba való belépést, így a légitársaság érdeke, hogy elkerülje a beutazást a rendeltetési helyre. Ezért a légitársaság megkövetelheti, hogy visszatérjen vagy folyamatos jegyet kapjon a repülés megkezdése előtt.

Ezen a ponton hívja fel a légitársaságot, és erősítse meg, hogy jogosult a repülőgépre. Ha megkövetelik egy másik jegy megvásárlását, akkor megvásárolhat egy teljesen visszatérítendő jövőbeni jegyet, majd később visszafizetheti (a repülés után). Ezt még egyszer kellett csinálnom, és ha elegendő hely van egy hitelkártyán, ez nem nagy ügy.

    
válasz adott 04.03.2014 21:57
forrás
12

Ha nem EGT állampolgárként lép be a schengeni térségbe, akkor nincs szüksége bizonyítékra a továbbutazásra, de bizonyíték a "megélhetési eszközökre ... a származási országba való visszatéréshez vagy egy harmadik országba történő átutazáshoz, amelybe biztosan befogadja magát ”(Schengeni határellenőrzési kódex, 5. cikk). A későbbi vagy visszatérő jegy természetesen szintén teljesítené ezt a követelményt, de elegendő a jegyet a schengeni térségbe való belépés után is vásárolni.

Ahogyan mások is javasoltak, célszerű lehet a légitársasággal ellenőrizni, ha további követelményeik vannak.

    
válasz adott 05.03.2014 16:12
forrás
-2

A légitársaságok nem érdekelnek. Az érkezési ország tisztviselői azonban.

Ezt kétszer tettem Európába. Amikor belépsz, a tisztviselők tudni akarják, hogy mennyi ideig leszel "[országukban]". Válaszoljon őszintén, ami a te esetedben néhány hétnek kell lennie.

Az egyetlen alkalom, amikor bajba kerültem, amikor Kanadába utazott, azt mondtam: "Nem tudom, mennyi ideig leszek itt." Nyilvánvalóan rossz válasz.

    
válasz adott 05.03.2014 23:19
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket