A turbóhajtású repülőgépek idejének összetettnek kell lennie?

7

Beszéltem egy kollégával arról, hogy a repülőgépek mennyire jogosultak a naplózás komplex idejére. Megvitattuk, hogy a repülőgép-kategóriájú repülőgép-repülőgépek idő szerint komplexnek minősülnek-e a szabályoknak megfelelően. Valószínűleg nincs jelentősége ebben a pillanatban a karrierben, de értelmezésem szerint a turbóhajtású repülőgépek nem összetettek. 14 CFR 61.1 egy összetett repülőgépet definiál, visszahúzható fogaskerék, szárnyak és szabályozható szögcsavarok. Továbbá bizonyos szabályokat ad meg a vezérlő számítógéphez vagy a FADEC-hez, de még mindig említi a propellert. A turbóhajtású repülőgépeknél csak akkor állítsa be a fojtószelepet, még akkor is, ha a számítógépen számos számítógép által vezérelt változó van.

Bár ez nem egy sugárhajtású, a Daher-Socata TBM 900 egy hajtómotoros hajtóművet egy fojtószelep-kvadráns és automatikusan vezérelt propeller. A szabályozás szerint még mindig összetettnek tekinthető, még akkor is, ha nincs olyan kar, amely beállítaná a szerszámot, és még mindig bonyolult. Ezt a példát csak azért adom, mert egyetlen fojtószelep karral rendelkezik, és még mindig bonyolult.

Szeretnék több értelmezést kapni arról, hogy a turbóhajtású repülőgépek technikailag összetettek-e a 14 CFR 61 definíciói szerint.

    
készlet ryan1618 11.11.2015 14:52
forrás

2 válasz

2

A komplex minősítések csak a légcsavarokkal ellátott repülőgépekre vonatkoznak, így bármilyen típusú repülőgép a definíció szerint nem összetett.

    
válasz adott 11.11.2015 18:11
forrás
0

Turboprops terület komplex, minden bizonnyal a hajtómű és a szárnyak miatt.

Természetesen, egyeseknél van prop-kar, de számos egymotoros FADEC-rendszer rendelkezik elektromos hajtóművel. A kétkaros rendszerek esetében, mint a TBM és a PC-12, van egy állapotkar, , amely valóban vezérli a hajtást, még akkor is, ha csak bizonyos repülési módokban.

Lásd Mit jelent a turbófúvókák vezérlőkarja?

    
válasz adott 14.03.2016 16:28
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket