Melyek a különbségek a Csapágy vs A pálya vs Irány irány és a Vonal vs pálya között?

34
A

English.SE válasz nem foglalkozik a légi közlekedéssel, és nem magyarázza meg a „Track” -et.

Alapvető, egyszerű angol nyelven szeretné összehasonlítani és összehasonlítani a kérdésem címének mind az öt kifejezést? A „tanfolyam” és a „fejléc” közötti különbségek nagymértékben megmagyarázhatók ebben a válaszban .

    
készlet Greek - Area 51 Proposal 04.08.2014 09:19
forrás

3 válasz

69

Így magyarázom el, remélhetőleg segít többet, mint akadályozza!

Heading: katalógusa Ez az, ahol az orrpontom - és látva, ahogy az orrom a fejemhez van csatlakoztatva, az, ahol a fejem (és így a gépem) észak felé mutat.

Course: katalógusa Ez az én KÖZÖTT utazási útom, amelyet a szél, a variáció és a deklináció figyelembevételével számítottam.

Track: katalógusa Ez az én ACTUAL útvonalam, amely a földön utazott - éppúgy, mint egy olyan pálya, amelyet az északhoz viszonyítva hagytam hátra a hóban vagy a homokban.

Szem: katalógusa Ez az szög között egy objektum, gép vagy célhely és között:
- a fejem. Ezt „Relatív csapágynak” hívják.
- vagy mágneses észak (a mágneses északi pólus felé). Ezt „Mágneses csapágynak” nevezik.

Tehát a képből, ha leveszem a Springfield-től Shelbyville felé. A tanfolyam (a tervezett útvonal) keletre vagy 090 fokos. Észrevettem, hogy a szélem déli irányban van (183 foktól 003 fokig), így a fejlécem 095 fokot állítom ki, hogy kompenzáljam a szélsugarat (vagy 5 fokos rákot a szélbe).

Ha a számítások be vannak kapcsolva, a pályaművelem megegyezik a tanfolyamom lehetőségével, de rosszul értékeltem a széleket, és megtudtam, hogy a következő pálya a földön 081 fok - javítanom kell (növelve) a címet , hogy visszatérhessek a tanfolyamra .

Néhány repülőterrel a navaidák (NDB vagy VOR) nem közvetlenül a repülőtéren vannak, de néhány távolságra vannak, így ha közvetlenül az NDB-hez akarok repülni, vagy kitalálni a helyemben a helyet a navigációs navigáció során, én az NDB / VOR-hoz viszonyítaná a címet vagy a mágneses északhoz viszonyítva, hogy megtalálja a helyzetét.

Remélem, ez segít.

    
válasz adott 06.10.2014 02:30
forrás
13

Megpróbálom megmagyarázni a lehető legegyszerűbb, bár nem vagyok profi.

címsor katalógusa Ez az érték, amit az iránytű megmutat, amikor a gépedet repüled a Föld mágneses mezőjéhez képest. De a fejed nem az, ahol pontosan a géped megy. Miért? mert a legtöbb esetben (ha nem minden) van szél.

Lánctalpas katalógusa Ez a légi jármű tényleges "elérési útja" a föld felett, amikor a szélhatás "összeadódik" a repülőgép sebességére. A navigációhoz nyomvonalra van szükség, mivel ez az a hely, ahol valóban megy.

csapágy katalógusa Ha északról van szó (igaz vagy mágneses): két A és B helyen van, a B-től A-ig az az óramutató járásával megegyező irányban mért szög, amely az A-tól B-ig terjed.

Ha viszonylagos: 2 A és B helyen van, akkor a B-től A-ig az A irányba az A irányba haladva az A irányt előre irányba mutató szög, amelynek az A szög csúcspontja van.

A következő képen a piros valódi csapágy, kék a relatív csapágy.

CoursekatalógusaEzazegyetlenút,amelyetkövethetsz,hogyelérjegyadottpontot.Tegyükfel,hogyutasították,hogy„közelítsékmegazXYZ-pontotakeletről”,amia270-öskurzustjelentiazXYZ-ponthoz.Azalábbiképekakoncepciótábrázolják:270kurzusazXYZ-reazöld.ApirosazXYZ-remegy,denem270,anarancs270,denemérvégetXYZ-nek.

További információ:

válasz adott 04.08.2014 10:40
forrás
1

A pálya és a fejléc közötti különbség nemcsak a szélet tartalmazza, hanem az aszimmetrikus húzás (pl. motor kioldása) vagy a pilóta által indukált, állandó irányú oldalirányú repülés miatt. Ezenkívül az AoA-t is magában foglalja egy fordulóban; szélsőséges esetben 90 fős AoB magas AoA-nál.

    
válasz adott 28.05.2015 00:54
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket