Indonéziában az adományként felhasznált tételekre kivetett behozatali vám?

6

A bátyám Jakartában angolul tanít és két héten belül feleségül veszi Bali-ban. Az esküvőjére megyek. Jakartába repülek, és néhány napig ott leszek.

Esküvői ajándékként vettem egy új MacBook Pro-t, és azt a bátyámhoz viszem. Szeretném elkerülni, hogy fizessenek be importálási díjakat a számítógépre.

Nyilvánvalóan a számítógéppel lépek be az országba, és kilépek a számítógép nélkül. Megértem, hogy ha nem exportálom újra az elektronikus berendezéseket, lehet, hogy díjat kell fizetnem; lásd link .

Megértem, hogy az áru eladásakor díjakat szabnak ki, de ez ajándék. Meg kell fizetnem ezt a díjat, és ha nem, hogyan tudom biztosítani, hogy ne fizessem semmilyen díjat az ország elhagyásakor?

Felhívjuk figyelmét, hogy Indonézia jó hírnevét fejezi ki tisztviselői számára, hogy pénzt fizessenek olyan dolgokért, amelyekért nem számíthatnak fel pénzt (pl. korrupció).

    
készlet Chad Johnson 12.12.2015 19:12
forrás

1 válasz

3

A vámmentesség alatti termékek importálása (személyes felhasználás)

Az indonéz vámhatóság szerint személyes értékű értékek & leq; 250 USD személyenként (vagy & leq; 1000 USD családonként) mentesül az importvámtól . Ezenkívül a személyes használatra szánt elektronikus elemeket fizetési kötelezettség nélkül lehet importálni, amennyiben az országból való kilépéskor újra exportálják őket. Idézve a hivatkozott weboldalról:

Shall I pay Import Duty for goods that I bring into Indonesia?

Passengers goods is exempted from Import Duty and other import levies, if the amount less than FOB USD 250 for each person or less than FOB USD 1,000 for each family If the amount is more than aforementioned amount, the passenger shall pay Import Duty and other import levies for the difference. Foreign passengers goods such as camera, video camera, radio cassette, binocular, laptop, or cellular phone, that will be used during stay in Indonesia and will be brought back when leaving for Indonesia also get the exemption.

Mivel azt tervezi, hogy Indonéziában hagyja a laptopot ajándékba a testvérének, és mivel az új elem értéke > 250 USD , be kell jelentenie a latopot a vámhatóságoknak , és esetleg behozatali vámot kell fizetnie.

Az importvám és az adók kiszámítása

A laptopok importvámja 0%, a Indonéz vámhatóság (keresés HS kód: 8471302000) :

Eznemjelentiazt,hogyalaptopokimportálásaIndonéziábaningyenes.Valójábana jövedelemadót és az ÁFA-t is behozzák . A Duty Calculator gyors szimulációja a következő eredményeket adja , feltételezve, hogy a laptop értéke 1500 USD :

Amelynek összessége 5229375,00 IDR importadót jelent, ami körülbelül 369.57 USD -et tesz ki a mai árfolyam szerint a google szerint (1 IDR = 0,000071 USD ).

    
válasz adott 14.12.2015 12:22
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket