A „csésze” egy kávéfőzőn mindig 6 oz? Ez az amerikai szabvány?

20

Kávéfőzőnk utasításai gyakran "csésze" kávéra vonatkoznak. Ezek a csészék a kávéfőző oldalán jelennek meg, ami azt mutatja, hogy mennyi víz van a tartályban. Az utasítások soha nem határozzák meg, hogy mit jelent egy "csésze". Úgy tűnik, körülbelül 6 oz. Úgy tűnik, hogy egy régi kávéfőzőnek is ez a meghatározása volt. A helyi kávézóból kapott kávébab utasításai is tartalmazzák, hogy egy csésze babot 6 oz-os csészében adunk meg.

Tisztázni - Egy kávéfőzőnek mindig egy 6 csésze van? és ezért semmi köze a császári egység "csésze" -éhez, amely 8oz? Ez inkább a kávé tipikus kiszolgáló mérete?

    
készlet Doug T. 14.07.2012 18:13
forrás

2 válasz

20

Feltételezve, hogy az USA használatáról beszélsz, helyes vagy, egy "csésze" általában 6oz. Az USA-ban a "csésze" kávé standard mérete 6oz, bár senki sem italoz csésze kávét, ami kicsi (12oz-tól 20oz-ig gyakrabban). Ebből a szempontból a teák "csésze" mérete 5oz vagy 6oz lehet, amikor a "csészék" száma teáskanna tart. a "6 csésze" teáskanna csak 32oz.

Figyeljen arra, hogy az amerikai receptekben hogyan használják a szót. Ha egy recept "kávéscsésze" -re szólít fel, akkor valószínűbb, hogy egy 8oz-os pohárra hívnak, nem pedig 6-os csésze.

Nem találok egyértelmű utalást arra, hogy hol kezdődött el egy csésze kávéval való irreális 6oz mérés. Valószínűleg ez volt a költségcsökkentés egyes epizódja, amelyet a Szövetségi Szabályzat megerősített - vagy esetleg Mr. Coffee eredménye -, de most megragadtuk a szokásos módon.

Bár a 6oz-os csésze kávé szokásos lehet, az egyes kávéfőző-gyártók különböző méréseket végezhetnek különböző modelleken, beleértve a 4,2oz-os csészéket is. Tehát ne feltételezzük, ha nem ellenőrizted.

Ó, és vegye figyelembe, hogy a 8oz-os kupa inkább amerikai , hanem Imperial mérés. A császári kupa 10oz körül van, bár valószínű, hogy nem találkozik ezzel a méréssel az I. világháború után közzétett receptben.

Megzavarodott még?

    
válasz adott 15.07.2012 03:48
forrás
5

A professzionális séfből (az Amerikai Kulináris Intézet), p. 1165:

1 measuring cup holds 8 fluid ounce (a coffee cup generally holds 6 fluid ounces)

Tehát valójában az egység „csésze” különbözik a standard kávéscsészétől. Nem feltételeznék, hogy a kávéscsésze mindig pontosan 6 oz legyen, a márka és a márka között változhat. A csészeegységben azonban nem lehet változtatni.

    
válasz adott 15.07.2012 21:49
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket