Can használhatod a Smite-ot az istenség Visage-jétől egy fegyverrel?

4

Az istenség látványa a helyesírás-összeállításból ad lehetőséget arra, hogy naponta egyszer elfojtsa (gonosz vagy jó). A szöveg azt mondja,

You gain the ability to smite evil (for good clerics) or good (for evil clerics) once a day. Add your Charisma modifier to your attack roll and your character level to your damage roll against a foe of the appropriate alignment.

Ez egy rendkívül általános leírása egy elfojtott képességnek, sőt azt is gondolhatnád, hogy képes lesz arra, hogy érintő vagy sugár varázslatokat használjon, mivel nem beszél fegyverről.

Először azt hittem volna, hogy meg kellett volna vizsgálnom a Fiendish vagy Celestial sablonokat (mivel ott a Visage of the Istenség veszi a bónuszokat), de bár a közelharci fegyverekről beszélnek, a szöveg nem egyezik azzal, amit a varázslat mondott nem ad hozzá karizmat a támadókorongjához

Smite Good (Su) Once per day the creature can make a normal melee attack to deal extra damage equal to its HD total (maximum of +20) against a good foe.

Szóval úgy gondoltam, jobban kell működnie, mintha a paladin jó képessége elrejti volna magát, de általában ha egy képességnek egy másiktól kell örökölnie, akkor azt kell mondania, hogy valami olyan "nyer, hogy elrúgja a gonoszságot, mint a paladin képessége" vagy "látja a paladin képességét a a játékos yadayada kézikönyvének oldala ", ami arra gondolt, hogy ebben az esetben úgy tűnik, mintha önálló képesség lenne saját szabályaival.

Ez azt jelenti, hogy hogyan kell értelmeznem a szabályokat a varázslatos képességért?

    
készlet valepu 04.09.2017 10:17
forrás

1 válasz

7

Menjen előre, és nyissa meg a hatótávolságon!

Semmit sem mondhatnánk az ügyben, hogy az isteni képesség 6.emszintű varázslata visage of [trans] ( Spell Compendium 230) valóban úgy tűnik, hogy kompatibilis egy olyan támadással, amelyet a mind a támadási tekercs és követel egy magányos ellenséget. Ez inkompatibilis lesz a más hatásokkal, amelyek a tartományon belül jelentkeznek - nem csábít az láng sztrájk , függetlenül attól, hogy a mely helyes legyen -, de ez a ritkán fordul elő. ahol egy ütés tartományban használható.

A varázslat először megjelent a A Hitvédők (2001 májusában), mint az istenség aspektusaként, kizárólagos volt a miszticizmus tartomány számára, ezért általában nem volt elérhető a papoknak. és osztja a legfrissebb verziótól csak a közelharci támadást korlátozó korlátozást, de azt mondja, hogy a görgő a „mennyei vagy ördögi teremtmény minden tulajdonságára vonatkozik” (lásd a Monster kézikönyv teljes részleteket). " Ez a DM megkísérelné korlátozni a , hogy a közelharcra csak a égi égbolt által megadott sértés alapján eldobja a közelharcot és csendes ( Monster Manual 31 és 107–8) . Hasonlóképpen, ha a 3.5 frissítéshez a Teljes Divine frissítette a varázslatot, és a rendelkezésre állása kibővült, a DR és az SR helyesírási támogatásai kisebb változtatásokat hajtottak végre, de a varázslat folytatta a Védők nyelvét, amely a Monster Manual -re hivatkozik, így ismét valószínűleg nem sietett meg a verziót.

Ez a Spell Compendium , amely eltávolítja a Monster Manual hivatkozást a viselkedésből az istenségről , a helyesírás leírása szerint a görgő " [s] a sok égbolt vagy ördögi teremtmény tulajdonságában "(kiemelés az enyém), majd felsorolja ezeket a tulajdonságokat, nincs Monster Manual hivatkozás. Így meglehetősen határozottan a konkrét trombiták és talán boldog szerkesztői baleset miatt a varázslat most lehetővé teszi, hogy elfojtsák a határt.

Nem tudom igazolni ezt a tervezési döntést, kivéve azt, hogy "Meh." Körülbelül 15 olyan osztályt néztem, amelyek különböző fajtájúak és nem találtak olyanat, amely lehetővé tette volna, hogy valami legyőzhessen valamit, mint a közelharci támadást (vö. A Magasztos cselekedetek könyve 45, a tündöklő A paladin 1 helyettesítő szintű természetfeletti képessége a Vadvirágok 155) gonoszságát elfojtotta, mégis az az istenség helyesírásának végső változata a Spell Compendium látszólag nem . Egy magányos, elfojtott gonosz érdekes buffet írt az őrzőknek, de kérje meg a DM-t, ha a visage varázslat minden egyes öntése külön-külön az 1 napos korlátot … A DM megítélheti, hogy nem, hogy egy visage varázslat egy felhasználása egyáltalán megfizeti őket a görbe visage varázslatait a nap számára. (Ilyen zavarba jön nekem, mint egy nagyon erős ok arra, hogy ne írjak olyan varázslatokat, amelyeknek 1 forduló / szintjei 1 napos képességeket biztosítanak, de senki nem kérdezett meg.)

Ha egy DM elég erősnek érezte magát - hogy egy elfojtott ütés valahogy borzasztóan, rettenetesen rossz vagy bármi más volt, akkor egy ilyen DM helyett a < A varázslat teljes isteni változata. Úgy értem, a Spell Compendium fordítói több varázslatot sem változtattak meg ok nélkül, hogy észrevettem (mint a fal varázslatok ), és az ilyen változtatások bosszantóak, de ez a DM nem töltötte az erőfeszítést. Ha a 11 papság a más helyett az isteni helyesírási aspektusát akarja leadni, akkor a 6. szintű varázslatok, mint a blade barrier [evoc] ( PH 205), energiamentesség [abjur] ( SpC 80), kár [necro] ( PH 239), gyógyít [necro] ( PH 239), vagy kiváló ellenállás [abjur] ( SpC 174), ez a DM rendben van az isteni helyesírásmódjával , amely a papnak 1 / egy nap elfojtott.

    
válasz adott 04.09.2017 11:02
forrás

Olvassa el a címkéken szereplő egyéb kérdéseket